Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
742.041 napsal:
Šmankote lidičky,proč dávat na výběr obtížnost aktivity?Jednou bude aktivita Os,IC,Pn či co a ta bude stejná pro všechny,proč to pořád nikdo nechce pochopit,záleží na každém kdo to jede jak to odjede,měl by to odjet podle předpisů a ne že si bude moci vybrat 300 z místa nebo smrt v očích.Omezení ano v současné podobě ale z pomocí Džordže to posunout na hranici reálnosti,nic víc a nic míň.Už se toho o tom tu naspalo hodně.Co je na tom tak těžce pochopitelné?Nikdo nikdy nechtěl z toho dělat hračičku.
Tady se jedná i například o to, že se s Bobem57 stále hádáme ohledně zásahu rychlobrzdy při překročení rychlosti. Také nesouhlasí s ukončením aktivity na přejezdech, atd.
Takže prakticky řečeno Bob57 si pojede aktivity v úrovni lehká a bude spokojen, já pojedu úroveň těžká a budeme spokojeni oba.
Ale jinak plně souhlasím. Jsme v simulátoru, tak bych klidně ještě přitvrdil. Kdo nechce se podřídit předpisům, ať jezdí volnou jízdu.

Naposled editoval moderátor:
Doly napsal:
Nechci Vám do toho kecat, ja take si rad zajezdimjako vreale, ale podivejmese na to i zjine strany. Nebylo by možne zapinat, či vypinat, nastaveni obtižnosti? třeba jako ŽIVAK. A každej si to nastavi jak se mu to libi a pak se nikdo nemusi hadat.

Právě tohle se mi líbí na leteckých simulátorech. Od obyčejného nastavení letadla a prostředí pro hru až k superrealistickému simu s vlivem počasí, nahodilých technických závad a podobně. Tohle v MSTS chybí, přitom samotná simulace je zřejmě zvládnutá početně na jedničku. Obávám se, že realisace podobného modu v MSTS bude velice obtížná. :?

Zbyněk Šemora napsal:
742.041 napsal:
Šmankote lidičky,proč dávat na výběr obtížnost aktivity?Jednou bude aktivita Os,IC,Pn či co a ta bude stejná pro všechny,proč to pořád nikdo nechce pochopit,záleží na každém kdo to jede jak to odjede,měl by to odjet podle předpisů a ne že si bude moci vybrat 300 z místa nebo smrt v očích.Omezení ano v současné podobě ale z pomocí Džordže to posunout na hranici reálnosti,nic víc a nic míň.Už se toho o tom tu naspalo hodně.Co je na tom tak těžce pochopitelné?Nikdo nikdy nechtěl z toho dělat hračičku.
Tady se jedná i například o to, že se s Bobem57 stále hádáme ohledně zásahu rychlobrzdy při překročení rychlosti. Také nesouhlasí s ukončením aktivity na přejezdech, atd.
Takže prakticky řečeno Bob57 si pojede aktivity v úrovni lehká a bude spokojen, já pojedu úroveň těžká a budeme spokojeni oba.
Ale jinak plně souhlasím. Jsme v simulátoru, tak bych klidně ještě přitvrdil. Kdo nechce se podřídit předpisům, ať jezdí volnou jízdu.
Zbyňku je to jako když se na tomto nedohodneme zase my a to nám jde o jednu a tu stejnou věc.Chceš aby se to ukončovalo natvrdo a bylo nastaveno jako doposud po přestupku,ale já to chci taky jenže aby to bylo zase o kousek blíž realitě a né že je to hlavou proti všem a všemu.Bude to tak jak si to představuješ ale reálnější.

David Kodet napsal:
Za nehouknutí bych dal rychlobrzdu.Za projetí na stůj samozřejmě konec!Když Vás to o minutu dvě opozdí,tak to docela naštve s tou rychlobrzdou
Sorry, ale t tohle je ještě větší fake než současný konec aktivity....

742.041 napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
742.041 napsal:
Zbyňku je to jako když se na tomto nedohodneme zase my a to nám jde o jednu a tu stejnou věc.Chceš aby se to ukončovalo natvrdo a bylo nastaveno jako doposud po přestupku,ale já to chci taky jenže aby to bylo zase o kousek blíž realitě a né že je to hlavou proti všem a všemu.Bude to tak jak si to představuješ ale reálnější.

To 742: A o to právě jde - pokud mám aktivitu hard třeba s násilným ukončením na pískáček, kontrola na překročení rychlosti o více než 1 km/h, tak právě tím uživatelským snížením obtížnosti se třeba deaktivují právě ty pískáčky pro Ty, kteří ty návěsti nestíhají usledovat a chtějí si tu aktivitu projet - navíc by to bylo daleko jednodušší, než předělávat aktivitu nebo trať.......je to stejné jako když máš v simulátoru klasické a zjednodušené ovládání brzda-plyn....

Ale jinak souhlas - je to simulátor a ne akční hra......

Martens-i,ve výsledku když to zhrnu jde jen o to aby dokázal každý poznat jestli jde o reálný simulátor s tím co k tomu patří nebo o běžnou hru.Něco se zde nastolilo a vidíš co se kolem toho rozpoutalo za slovní průvan.
Původně to bylo na Džordže zdali by se to dalo aplikovat do Bin-u

Já být Džordžem, tak to asi opravdu vymyslím na pokladničku. Někomu se zdá unreal rychlobrzda, jinému ukončení aktivity.
Tak se udělají aktivity placené, každé porušení předpisů se ohodnotí finančním postihem. To už budou všichni spokojeni, protože to je reál. A peníze půjdou na Džordžovo konto za účelem dalšího rozvoje MSTS BIN.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Úplná kravina je,aby se dalo projet na stůj!!!Pár lidí se snaží ,aby to bylo co nejreálnější a nějaká moudrá hlava vždycky s něčím přijde.Fakt ,že je tady většina nádražáků,se nezapře.Tam taky se vždycky vymyslí tak něco originálního až běda

Kravina to rozhodně není, v reálu se taky dá projet na stůj i na kódované trati.
V MSTS bych si to uměl představit pouze v situaci typu "jedu na panťáku, vysílačka nefunguje, stojím na AB a čumím do červené. Pomalu se rozjedu a podle dohledu se došourám k vlaku před sebou a fíra mi řekne, že třeba někoho srazil. Tak s jeho vysílačkou zavolám do stanice a vrátím se se soupravou.
Jinak případný průjezd na stůj určitě omezit časově nebo, jak tu padlo, do další stanice.
Dokážu si představit "MSTS fíry", kteří v zájmu dohnání zpoždění jedou přilepeni na zadek vlaku před sebou, červená nečervená.

Kdyby MSTS nepřenášelo návěsti na opakovač, to by teprve bylo zajímavé.
Už hodně fírů skočilo po rychlobrzdě, protože si nevšimli, jestli projeli okolo volna nebo výstrahy.

David Kodet napsal:
Úplná kravina je,aby se dalo projet na stůj!!!Pár lidí se snaží ,aby to bylo co nejreálnější a nějaká moudrá hlava vždycky s něčím přijde.Fakt ,že je tady většina nádražáků,se nezapře.Tam taky se vždycky vymyslí tak něco originálního až běda

Davide, než plácneš podobnou čápovinu, proštuduj si předpisy.....co jízda proti STŮJ na autobloku? V reále zcela běžná .....

Když tady čtu diskuzi,jak vylepšit simulátor co nejvíce k realitě,tak mne napadá brutální myšlenka,pokud chceme udělat simulátor co nejreálnější,přimlouvám se za to,aby Džordž napevno zrušil možnost použivání Track Monitoru, ať se každý fíra v MSTS orientuje podle toho,co má na trati, zrušil bych na pevno Operational panel F9, i v reále fíra,přece nevidí,jestli má správně spřáhnutou soupravu,dále bych zrušil číslování metrů pod klávesou 6 ( tedy jak daleko ještě musí ujet,aby se připojil k vozům ),dále bych na pevno zrušil klávesy f7,f6,f10. I v reálu fíra nevidí,jak daleko má do stanice, a orientuje se podle návěstních značek a dále bych natvrdo zavedl možnost vykolejení bez možnosti vypnutí funkce.
Jo a ještě bych napevno zrušil možnost funkci PassengerView,fíra přece v reálu nemůže sledovat jízdu vlaku z kupé.

Jinak opravdu toho chcete po Džordžovi moc. :lol:

Jiří Maxa napsal:
Když tady čtu diskuzi,jak vylepšit simulátor co nejvíce k realitě,tak mne napadá brutální myšlenka,pokud chceme udělat simulátor co nejreálnější,přimlouvám se za to,aby Džordž napevno zrušil možnost použivání Track Monitoru, ať se každý fíra v MSTS orientuje podle toho,co má na trati, zrušil bych na pevno Operational panel F9, i v reále fíra,přece nevidí,jestli má správně spřáhnutou soupravu,dále bych zrušil číslování metrů pod klávesou 6 ( tedy jak daleko ještě musí ujet,aby se připojil k vozům ),dále bych na pevno zrušil klávesy f7,f6,f10. I v reálu fíra nevidí,jak daleko má do stanice, a orientuje se podle návěstních značek a dále bych natvrdo zavedl možnost vykolejení bez možnosti vypnutí funkce.
Jo a ještě bych napevno zrušil možnost funkci PassengerView,fíra přece v reálu nemůže sledovat jízdu vlaku z kupé.

No to je snad špatnej vtip???????A co vysílačka na stanovišti kdy je jednak fíra informován při posunu posunovačem,co dále SJŘ podle kterého se řídí a jiná možnost zatím není jak použít F10 atd..... :roll:

David Kodet napsal:
Pawlik napsal:
Kravina to rozhodně není, v reálu se taky dá projet na stůj i na kódované trati.

vzpomeň vloni na Kropáčovu Vrůtici,jak Emilka 854 006 dopadla!

To ale neznamená, že jízda proti Stůj není povolena v některých případech .... opravdu si přečti předpisy, než něco plácneš .....

742.041 napsal:
Jiří Maxa napsal:

No to je snad špatnej vtip???????A co vysílačka na stanovišti kdy je jednak fíra informován při posunu posunovačem,co dále SJŘ podle kterého se řídí a jiná možnost zatím není jak použít F10 atd..... :roll:

Pane Jiří (a je to venku) - taky docela pěkná blbost - než fíra vyjede na trať poprvé sám, tak musí mít za sebou seznání trati - což je Váš Track Monitor, který si zapne kdo chce a kdy chce....

Passenger View - není to tak dlouho, co jste tady pod jiným nickem hlásal, že děláte Passenger views jako cestující vyložený z okna......docela zásadní obrat.....

742.041 napsal:
Jiří Maxa napsal:

Jinak opravdu toho chcete po Džordžovi moc.
No to je snad špatnej vtip???????A co vysílačka na stanovišti kdy je jednak fíra informován při posunu posunovačem,co dále SJŘ podle kterého se řídí a jiná možnost zatím není jak použít F10 atd.....
Přesně tak, představ si, že fíra připojuje nejen lokomotivu k vagonům, ale i třeba ještě tři vagony k tomu. Jak by to udělal bez domluvy, když tam vůbec nevidí. Všimni si někdy na nádraží, co se děje, když se připojuje lokomotiva.

Zbyněk Šemora napsal:
Mám pocit, že z nás co hrajeme MSTS, každí si od něj slibuje něco jiného a proto se mnohdy nemůžeme dohodnout na jeho určitých nastaveních a standartech.
Pro doufám většinu z nás včetně mě je to skutečný simulátor, který si ohlídá, aby hráč jel podle předpisů a nedovolil mu, aby si jezdil jak se mu zlíbí. ... ... A pak se máme dohodnout, viz mé hádky s Bobem 57.

MSTS je simulátor a proto by měl hráče hlídat jak jede a nic mu netolerovat. Plně mi vyhovuje:

přecházení na druhé stanoviště Jakmile Džordž stanovil podmínky, aby bylo možné na klávesu 1 přejít na druhou stranu nabízí se další omezení.
Někdo z fírů by měl stopnout jak dlouho trvá nejrychlejší přechod na druhé stanoviště a tak nějak to nastavit do MSTS. Zatím tuhle prodlevu nahrazuje odbrzdění maximálně zabrzděného vlaku (což mi Bob 57 stále kritizuje) Pokud by se udělala po stisku klávesy 1 například 60sekund prodleva, že by mašina nešla do výkonu, tak hráč neví, proč mu to nejede. Ale u brzdiče vidí, že ještě nemá odbrzděno, proto mu mašinka nejede. Není přece možné, aby MSTS umožnil jet z druhého stanoviště téměř okamžitě. Možná Boba57 chápu. Přejde na druhou stranu a naštve jej, které prase to zabrzdilo na maximum, když on má ve zvyku jen mírně přibrzdit. Proto volí nastavení výchozích poloh brzdičů jinak i za cenu, že opticky je to úplně mimo reál (viz ladění 130 u BS2 a poznámka na má nastavení)
u 110, 111, 210, přejdu za 1-2s
u x6y - 15s, x50 - 30s, 181 - 35s, 182/3 - 30, 131 - 50s, časy jsou jen odhadované podle konstrukce strojovny - neměřil jsem. Paušální umělé zdržování je jen komplikace navíc pro programátora bin - buďme soudní.

U 130 je to nastavení brzdiče přesně to, co lze v podmínkách msts z kompromisů vytáhnout jako reálné.
Správně by sice měl být brzdič přestaven do polohy uzamykací, vyjmut klíček a zprovozněn na druhé straně. Z dlouholeté praxe však vím, jak to často i bývalo - BS2 byla trvale odemčena umným zásahem do zámku na obou stranách, klíček nebyl zapotřebí a pro zneprovoznění stačilo brzdič přestavit jen do závěrné polohy a to je stav, který je nyní nastaven právě u 130ky - nejreálnější z možných variant msts.
Martens napsal:
Džordž napsal:
Není zbytečné se tím zabývat, naopak pro mě je to otázka k zamyšlení, kdy pro "obyčejné" uživatele by byl povolen nějaký ten prohřešek, zatímco pro "profiky" by se opravdu jezdilo podle předpisů.
Jo takhle se na to díváš - že by si uživatel shodil obtížnost a podle toho se pak deaktivovaly některé události, které by ve variantě "obtížné" aktivitu ukončily....to pak ano, máš pravdu....tzn. vytvořit vazby mezi definicí obtížnosti a kontrolami.....
Souhlasím plně.
Přiřadit stupně obtížnosti pro různé typy událostí a monitorů vozidel, uživatel si nastaví vlastní obtížnost - pro seznání trati lehkou, po seznání již jede šichtu na ostro tak s vyšší obtížností.
lehká :
- neoprávněné projetí stůj = konec
- překročení rychlosti = upozornění hláškou
- nezahoukání = upozornění hláškou
- nestažení sběrače = upozornění hláškou
střední:
- překročení rychlosti = vypnutí trakce ( OverspeedMonitor )
- nezahoukání = upozornění hláškou
- nestažení sběrače = upozornění hláškou
těžká:
- překročení rychlosti = rychlobrzda ( EmergencyStopMonitor )
- nezahoukání = rychlobrzda ( EmergencyStopMonitor )
- nestažení sběrače = rychlobrzda ( EmergencyStopMonitor )
Penalizace časů 90 apod v monitorech odstranit ( na pouhých 5-10 ), už zásah rychlobrzdy je dostatečné zdržení.
( stahovačky zatím nejsou v událostech ...? )
Zbyněk Šemora napsal:
Viz výše , abys netvrdil nesmysly, co já pojedu... a vovovotom to je.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře