Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Počítačová poradna všeobecně

V základní desce mám místo na 4 ramky.Dvě jsou fialové a dvě oranžové,ale nevím jestli v tom může být problém.Původně jsem měl 2x512MB Ram,tak jsem dokoupil opět 2x512MB Ram.Podotýkám stejný výrobce i číslo.

Zbyněk Šemora napsal:
..., tak například mám v základní desce místo na 4 ramky. Pokud dám dvě, tak musím použít porty 1 a 3 nebo 2 a 4.
No vidíš !
Opět nesmysl, já klidně použiji 1a2 a PC pofičí také.
A jak se dozvíš, kdy máš které porty použít pro určitý požadovaný režim a jaká v něm může být max.veliká ( 256,512,1024,2048) ?
Z manuálu konkrétní desky.:salut:

( Ve své kalkulačce mám osazené 4x1024, řekni mi v jakém režimu to mám a kolik mám k dispozici ?
Dovolil jsem si natruc to osadit 1+2 a 3+4 namísto 1+3 a 2+4 .;))

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud zasunu tři ramky, tak mi nebudou pracovat v duálu. Musím použít vždy páry.
Pan vachmajstr, voni sou hlava !

Na barvě nezáleží?Trochu mi tam mate ta fialová a oranžová.

Šnek napsal:

A co sem takhle hodit přesné označení desky a těch zatr. pamětí? Ty dvě barvy tam samozřejmě mají význam, ale bývá to podle různých výrobců MB pokaždě jinak, třeba Gygabyte to má tak že jedna barva je pro 1 kanál a paměti A i B a druhá pro 2. kanál a paměti A i B, u MSI jsem se setkal s tím že je to na přeskáčku čili 1 kanál a paměť A je to vžy 1. slot jedné barvy a pro paměť B je to 1. slot druhé barvy. A jak se to chová když použiješ jen dvě paměti a to jednu starou a jednu novou? A ještě mne napadá zda mají ty zatr. paměti stejné časování? Osazení pamětmi je třeba skutečně nastudovat podle manuálu ke konkrétní desce. Chtít takhle na dálku poradit bez znalostíi podrobností je k ničemu.

Šnek napsal:
Máš 4x512 podle popsaného.
Dovoluje manuál 4x512 ? Nejspíš asi jo, když tam bylo 2x512 a zůstaly 2 porty volné.
Vlez do BIOSu a prolez všechny kolonky pro paměti, jestli tam nemáš natvrdo přiřazené nějaké hodnoty, přepnit to vše na "auto" nebo "default".
Mělo by se to pak chytit.
Pokud se to nepovede, zkus reset biosu ( která je to propojka, najdeš v manuálu, bývá blízko baterie ).
Až to naskočí se všemi paměťmi, pak už si můžeš hrát s donastavením.

Bavíme se tady o ničem, protože já kopu za své ZD, Bob57 za své, co ráčil obhospodařovat, ale dotaz může být na úplně jinou ZD. Ale správně poznamenáno, vše je napsáno a namalováno v manuálu konkrétní ZD.

Šnek napsal:
V základní desce mám místo na 4 ramky.Dvě jsou fialové a dvě oranžové,ale nevím jestli v tom může být problém.Původně jsem měl 2x512MB Ram,tak jsem dokoupil opět 2x512MB Ram.Podotýkám stejný výrobce i číslo.
Ahoj,tak jsem zjistil o základní desce tohle.Ale jak tam přidat další paměť aby to fungovalo nevím.Jestli v Biosu něco nastavit jinak,prostě nevím.
http://66.102.9.104/translate_c?hl=cs&sl=en&u=http://www.digit-life.com/articles2/mainboard/gigabyte-ga-k8ns-ultra-939-nforce3.html&prev=/search%3Fq%3Dmanu%25C3%25A1l%2Bpro%2BK8%2BTriton%2BGA-K8NS%2BUltra-939%26hl%3Dcs%26rlz%3D1T4SUNA_enCZ243CZ244&usg=ALkJrhju6xtsmLOaCPAXvha8NCcPE65GBg

Můžeš mít 2x2GBdual ( 4GB ), ty 512ky jsou půlka. Musí to jít. Udělej ten reset, jak jsem ti psal v SZ i tady, navíc to má dualbios, takže zálohovaný.

Tak problém je vyřešen,veřejně musím poděkovat Bobovi57_cz,který nakonec problém dotáhl do zdárného konce,ale i Taxovi a Martensovi,že i oni se snažili radami pomoci.Nakonec pomohl reset Biosu i když vysvětlování co kde a jak udělat se mnou nebylo jednoduchý.Ještě jednou díky.

Stala se mi taková věc. U jednoho PC (WinXP), když připojím externí disk tak mi nenaběhne v dolní liště ikonka "Bezpečně odebrat hardware" . Jelikož ten samý jev má i počítač, kam jsem uživatelům MSTS instaloval aktualizace, celkem by mě zajímalo, když dole nemám tuto ikonku, kudy se k ní jinou cestou dostat. Hledal jsem a nenašel. (samozřejmě, externí disk je vpořádku, na tom samém PC ve Vistách není problém)

Zbyněk Šemora napsal:
... Možná se jedná o nějakou banalitu a kvůli tomu reinstalovat systém je škoda několika dní práce...

Řekl bych,že je to opravdu zbytečné kvůli tomu reinstalovat systém.Jednou sem se zahrabal do nastavení woken a našel sem tam položku,gde sem si mohl vybrat jestli odpojovat zařízení připojená přez USB se souhlasem nebo bez souhlasu,teď to ale zaboha nemůžu najít,ale ta možnost existuje,tak by teoreticky neměl být problém.V současné době se mi ta ikona taky nezobrazuje a se zařízeními zapojenými přez USB není problém.Nevím čím se to stalo,možná to upravila nějaká aktualizace woken,nebo prostě nějaká moucha ve woknech,ale souhlasil bych tentokrát s bobem_57 a u mě se taky žádný problém zatím s tímto nenašel. tonik

Zbyněk Šemora napsal:
Stala se mi taková věc. U jednoho PC (WinXP), když připojím externí disk tak mi nenaběhne v dolní liště ikonka "Bezpečně odebrat hardware" . Jelikož ten samý jev má i počítač, kam jsem uživatelům MSTS instaloval aktualizace, celkem by mě zajímalo, když dole nemám tuto ikonku, kudy se k ní jinou cestou dostat. Hledal jsem a nenašel. (samozřejmě, externí disk je vpořádku, na tom samém PC ve Vistách není problém)

Takze misto rad "nepouzivej", "zbytecne" :D a pod. zkusim poradit trosku konstruktivni workaround:
Vytvorte si na plose zastupce, kteremu priradite prikaz:

Kód:
rundll32 shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll

Pak staci spustit poklepanim a otevre se dialog "Bezpecne odebrat HW"...
:idea:

Kosac napsal:
Zbyněk Šemora napsal:

Takze misto rad "nepouzivej", "zbytecne" :D a pod. zkusim poradit trosku konstruktivni workaround:
Vytvorte si na plose zastupce, kteremu priradite prikaz:

Kód:
rundll32 shell32.dll,Control_RunDLL hotplug.dll

Pak staci spustit poklepanim a otevre se dialog "Bezpecne odebrat HW"...
:idea:
Díky moc. Funguje to. přesně tohle jsem chtěl od začátku vědět. Jsem rád, že jsou mezi námi i počítačoví odborníci. Rád jsem se přiučil.

Dnes znovu doma zapnu PC a ikony, které mi dole v liště dřív se neukazovaly už nabíhají automaticky. Kromě odebrání HW mi dole naběhla ikonka pro zvukové zařízení a ikonka k bezdrátové myši.
Asi jsem měl něco deaktivovaného a tento příkaz vše znovu aktivoval.

Zbyněk Šemora napsal:
Dnes znovu doma zapnu PC a ikony, které mi dole v liště dřív se neukazovaly už nabíhají automaticky. Kromě odebrání HW mi dole naběhla ikonka pro zvukové zařízení a ikonka k bezdrátové myši.
Asi jsem měl něco deaktivovaného a tento příkaz vše znovu aktivoval.

Che. Asi chvilkova psychicka slabost. Mozna by zaslouzil preinstalovat...

Časté reinstalace vyžadovaly 98, ale XP mi připadají jako nezmaři. V práci jsem si kdysi rozbil XP, když jsem testoval různé grafické karty. Nakonec mi systém nabízel jen obecný grafický adaptér s rozlišením 16 barev. Tenkrát jsem měl SP2. Zkusil jsem systém opravit. Originál CD to odmítlo, že mám novější verzi. Tak jsem spustil SP2, dal opravit a systém šlapal opět jak hodiny. Ono totiž dělat novou instalaci systému používaného v práci je dost kruté. Nejde o systém, ale o pracovní prostředí.
Například na notebooku mám nainstalovaný MS Outlok (2003). Reinstalací systému bych přišel o veškerou poštu. Mnohdy člověk potřebuje něco najít v historii, takže archiv se hodí. Zatím jsem nepřišel na to, jak kompletní poštu zálohovat a pak importovat do nové instalace. Mám stejný Office i doma na PC, nějaké pokusy jsem tenkrát dělal, ale bezúspěšně.

Kompletni ozalohovani profilu se provede:

start-programy-prislusenstvi-systemove nastroje-pruvodce prenesenim souboru a nastaveni

Ozalohuje to i postu vcetne veskereho nastaveni v profilu. Otazkou je, jestli to pomuze, pokud je profil nakoplej a kvuli tomu preinstalovavame... :cool:

No jo, to je sice pěkné, ale v seznamu vidím jen Outlok expres, který nepoužívám. MS Outlok tam není. Tato varianta mne tenkrát také napadla. Jenomže pokud budu chtít přenést do jiného PC pouze Outlok, tak tohoto průvodce použít nemohu. Jsem už z toho volaký zmatený.:(

Microsoft outlook 2002 tam normalne je. Na webu pisou, ze podporuji outlook - bez verze. Predpokladam, ze by tuto funkci nevyhodili (i kdyz microsoft, ze...).
S verzi 2002 mam vyzkouseno, ze funguje. Neprehledl jste ho? Je to Microsoft outlook - ne outlook :rolleyes:

Pripadne staci ozalohovat databazove soubory s maily z: c:\documents and settings\<uz.jmeno>\local settings\data aplikaci\microsoft\outlook\
ale nebudete mit nastaveni uctu atd. To je v registrech.

Kazdopadne takove veci nejdriv odzkouset nebo delat se zalohou!

Jo a v tom pruvodci se daji ostatni veci krome outlooku vyhazet, takze jen db outlooku jde prenest.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře