Aktivity Praha - Kuty alebo Kuty - Praha - Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
To určitě, ale problém, teda u mě je, že to trvá dlouho s nastavením toho servisu, takhle je to rychle, prostě cuknu a je to.

Tak nevím, řešit křižování cukáním je takový.... viděli jste to někdy ve skutečnosti? Já si dneska udělal zkušební aktivitu z Týniště do Hradce s křižováním v Třebechovicích pomocí servisu 2. V editoru mi to perfektně šlapalo. Traffic začína už na Slezským předměstí a v pohodě se vykřižovali, ale když jsem si to zajel, tak zůstal stát ve výchozí stanici. Jak je to možný?

Update aktivít!

Kebarko upravil svoje aktivity Letohrad - ECHVA a Singer
Boli opravené chyby v JŘ, v aktivite Letohrad-ECHVA vymenená loko hráča (teraz 183), dodané LP modely a rôzne iné veci.Aktivity si môžete sťiahnuť jednotlivo (opätovne kliknúť na odkaz pri aktivite na mojom webe), alebo priamo tu :

1. Letohrad-ECHVA
2. Singer

Vzhľadom nato, že bežím na pracovnej aktualizácii sa Vám pri rozbaľovaní aktivít objaví hláška o rozdielnosti databáz (viac obr.), aktivity normálne rozbaľte aj pod BP 71.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/msts/Mirec/databaza.gif

Davidus napsal:
Tak nevím, řešit křižování cukáním je takový.... viděli jste to někdy ve skutečnosti? Já si dneska udělal zkušební aktivitu z Týniště do Hradce s křižováním v Třebechovicích pomocí servisu 2. V editoru mi to perfektně šlapalo. Traffic začína už na Slezským předměstí a v pohodě se vykřižovali, ale když jsem si to zajel, tak zůstal stát ve výchozí stanici. Jak je to možný?

Při odbrždění se tí souprava, posune kousek do zadu, protože při brždění se ti vagony namačkají na sebe, a není to takové cuknutí, stačí kousek.

Chci se zeptat kde bych našel popisy semaforů-co znamenají,a to co musí strojvedoucí naučit aby mohl na koleje???? Díky

DEJV00 napsal:
Chci se zeptat kde bych našel popisy semaforů-co znamenají,a to co musí strojvedoucí naučit aby mohl na koleje???? Díky
DEJV00:Semafory jsou pro malé děti,tady jsou návěstidal.Co ti říká ČD-D1?

Zdravím, tak křižování mám už vyřešenýa skoro hotovou aktivitku. Máv teď jinej problém. Neví někdo, co všechno bylo možný potkat mezi Hradcem a Týništěm tak v roce 94/95? Potřeboval bych i odbočný tratě z Týniště a Hradce. Díky předem.

Žádost o pomoc s aktivitou

Mám rozpracovanou aktivitu Brno - Praha odklonem přes Hradec (v začátku), ale stále mi nejde vyřešit křižování. Našel by se někdo, kdo by mi s tím pomohl ? Udělal bych komplet traffic v úseku Brno - Choceň a Pardubice - Praha, ale potřeboval bych pomoci s úsekem Choceň - Hradec - Pardubice. Díky moc.

Co bylo možný potkat??

Davidus

Sice nevím jestli máš na mysli vozidla nebo GVD,ale pokud vozidla ,tak většinu vozby Os vlaků v relaci V.Osek-HK-Choceň (026)a zpět v těch letech zajišťovala řada 130(vyjímečně 163 nebo 141) a souprava byla většinou složena buď z vozů řady B+BDs nebo Bymee.Na jednom z brzkých ranních vlaků začínala v Borohrádku do HK kolem 4.hodiny i žabotlama 451,ale nevím přesně jestli to ještě bylo v těchto letech tedy 94-95.

Pak na 026 jezdila variace 810+010+010+810 pod dráty z Borohrádku do Týniště(prodloužení os od Chrudimi)-v Týništi se to spojilo s vlakem od Náchoda a společně MOs do Chocně a k večeru se to vracelo z Chocně do Týniště,pak z Týniště jako Os do Borohrádku a do Chrudimi.V noci pak jako jeden z posledních Os z HK do Týniště 852/853.

Nákl.vlaky v relaci HK-Choceň a zpět také 130 případně 181(vyjímečně se objevila v Týništi n.Orl. nebo v Borohrádku 121,122 DKV UL.

Na rychlíkách do Letohradu od Prahy řada 141 nebo 163(v Týništi přepřah na 750 nebo 754).

Nákladní vlaky z Týniště na Náchod řada 753 nebo 742,osobní vlaky 754(později 750)+souprava nebo krabičky 810+přívěšáky.

Nákladní vlaky z Týniště na Letohrad řada 753 nebo 742,osobní vlaky 754(později 750/751)+souprava nebo krabičky 810+přívěšáky.

Jako st.záloha v Týništi 110(111) nebo 742.

V Borohrádku většinou stával motor řady 810 jako os do Moravan a Chrudimi.

Tyto informace co se týká vozidel nemusí být přesné.

Zapoměl jsi na BDT, ty v tu dobu také jezdila, občas jel i banán, hlavně na rychlíku odpoledne kolem 15:30 do Smíchova. Jel Smíchov-Týniště a skoro hned zpět, s tím, že do Chlumce z Prahy vezl vozy do Trutnova. Jezdil jako posilovák pátek, neděle, vozil mě do školy a domů.
A v tu dobu, zde jezdila řada 169 jako Os z Chocně do HK nebo do Pardubic, protože se jezdilo až do Pardubic. Z náchoda se jezdilo do Letohradu a opačně.

Týniště

Však jsem čekal,že to někdo z domorodců doplní,jinak mé znalosti pramení z toho,že pocházím z nedalekého okolí.

alcapone napsal:
Davidus napsal:

Při odbrždění se tí souprava, posune kousek do zadu, protože při brždění se ti vagony namačkají na sebe, a není to takové cuknutí, stačí kousek.
Při brzdění by měla být vlaková souprava právě natažená a po zastavení a odbrzdění by se měla přední část mírně posunout zpět a zadek zase dopředu. Pokud bude stlačená, bude efekt obrácený oproti tomu, co píšeš. Po zastavení tedy strojvedoucí zabrzdí lokomotivu přídavnou brzdou, ostatní po povolení se dorovná podle pevného bodu-lokomotivy.

alcapone napsal:
A v tu dobu, zde jezdila řada 169 jako Os z Chocně do HK nebo do Pardubic, protože se jezdilo až do Pardubic. Z náchoda se jezdilo do Letohradu a opačně.

Tu 169.001 jsem chtěl zmínit,ale předběhl jsi mne.Ta tam jezdila většinou jak přípřež ,když ji testovali ve Třebové?? nebo jezdila pod depem Nymburk??.Myslím,že to byl Nymburk,kam tehdy byla přidělenaZkušenější mne jistě opraví pokud se mýlím.

No ono to asi Bobe57_cz nebude až tak černobílé. Docela by mne zajímalo, jak by se MSTS vypořádal s mým způsobem brždění na osobáku. Mašina vyplou průběžnou brzdu (nikdo jsme ji nechtěli mít obutou do bačkor, že jo), před zastavením soupravy povolení průběžné, aby zastavení bylo bez škubnutí a po zastavení ještě přídavnou podchytit mašinu, aby nebouchla do již stojící soupravy.
Karel

alcapone napsal:
Zapoměl jsi na BDT, ty v tu dobu také jezdila, občas jel i banán, hlavně na rychlíku odpoledne kolem 15:30 do Smíchova. Jel Smíchov-Týniště a skoro hned zpět, s tím, že do Chlumce z Prahy vezl vozy do Trutnova. Jezdil jako posilovák pátek, neděle, vozil mě do školy a domů.

Tak pokud jsi jezdil se 1754, tak na něm pracuju. Ale mám ho se 141. Ať se pořád nejezdí s tím samým. A 169 bude určitě dobrý zpestření.

ok1dnh napsal:
No ono to asi Bobe57_cz nebude až tak černobílé. Docela by mne zajímalo, jak by se MSTS vypořádal s mým způsobem brždění na osobáku. Mašina vyplou průběžnou brzdu (nikdo jsme ji nechtěli mít obutou do bačkor, že jo), před zastavením soupravy povolení průběžné, aby zastavení bylo bez škubnutí a po zastavení ještě přídavnou podchytit mašinu, aby nebouchla do již stojící soupravy.
Karel
To jsi docela kaskadér.
Za jakých podmínek se smí vypnout brzdový rozvaděč u 0/0S, 0/1S či 1/0S ? !!! Nikdy u jednomužky ! Leda po doplnění druhého člena lokomotivní čety, to už zase není jednomužka. Pro odvětrání brzdy na lokomotivě slouží tlačítko na pultu ( OL2 ) nebo u starších loko bez OL2 "dojítka"=kotvičky.
Jak se s tím vypořádá MSTS ? Docela bezproblémově. Dělal jsem s tím brzdové zkoušky Ppoollllových vozů s 363074 ( někde to tu bylo mezi starými vlákny ).

bob57_cz napsal:
alcapone napsal:
Davidus napsal:

Při brzdění by měla být vlaková souprava právě natažená a po zastavení a odbrzdění by se měla přední část mírně posunout zpět a zadek zase dopředu. Pokud bude stlačená, bude efekt obrácený oproti tomu, co píšeš. Po zastavení tedy strojvedoucí zabrzdí lokomotivu přídavnou brzdou, ostatní po povolení se dorovná podle pevného bodu-lokomotivy.

Tak nějak, a právě ten předek, že se ti posunul do zadu. Dělalo to při nastavení na 80, teď co je to nastavený na 30, jsou vagony v klidu, takhle jsem chtěl aktivitu hodit do reality, protože to mírné couvnutí stačí na to, aby protijedoucí vlak dostal volno.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře