Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Davidus napsal:Tak nevím, řešit křižování cukáním je takový.... viděli jste to někdy ve skutečnosti? Já si dneska udělal zkušební aktivitu z Týniště do Hradce s křižováním v Třebechovicích pomocí servisu 2. V editoru mi to perfektně šlapalo. Traffic začína už na Slezským předměstí a v pohodě se vykřižovali, ale když jsem si to zajel, tak zůstal stát ve výchozí stanici. Jak je to možný?
DEJV00:Semafory jsou pro malé děti,tady jsou návěstidal.Co ti říká ČD-D1?DEJV00 napsal:Chci se zeptat kde bych našel popisy semaforů-co znamenají,a to co musí strojvedoucí naučit aby mohl na koleje???? Díky
Při brzdění by měla být vlaková souprava právě natažená a po zastavení a odbrzdění by se měla přední část mírně posunout zpět a zadek zase dopředu. Pokud bude stlačená, bude efekt obrácený oproti tomu, co píšeš. Po zastavení tedy strojvedoucí zabrzdí lokomotivu přídavnou brzdou, ostatní po povolení se dorovná podle pevného bodu-lokomotivy.alcapone napsal:Davidus napsal:Tak nevím, řešit křižování cukáním je takový.... viděli jste to někdy ve skutečnosti? Já si dneska udělal zkušební aktivitu z Týniště do Hradce s křižováním v Třebechovicích pomocí servisu 2. V editoru mi to perfektně šlapalo. Traffic začína už na Slezským předměstí a v pohodě se vykřižovali, ale když jsem si to zajel, tak zůstal stát ve výchozí stanici. Jak je to možný?
Při odbrždění se tí souprava, posune kousek do zadu, protože při brždění se ti vagony namačkají na sebe, a není to takové cuknutí, stačí kousek.
alcapone napsal:A v tu dobu, zde jezdila řada 169 jako Os z Chocně do HK nebo do Pardubic, protože se jezdilo až do Pardubic. Z náchoda se jezdilo do Letohradu a opačně.
alcapone napsal:Zapoměl jsi na BDT, ty v tu dobu také jezdila, občas jel i banán, hlavně na rychlíku odpoledne kolem 15:30 do Smíchova. Jel Smíchov-Týniště a skoro hned zpět, s tím, že do Chlumce z Prahy vezl vozy do Trutnova. Jezdil jako posilovák pátek, neděle, vozil mě do školy a domů.
A v tu dobu, zde jezdila řada 169 jako Os z Chocně do HK nebo do Pardubic, protože se jezdilo až do Pardubic. Z náchoda se jezdilo do Letohradu a opačně.
To jsi docela kaskadér.ok1dnh napsal:No ono to asi Bobe57_cz nebude až tak černobílé. Docela by mne zajímalo, jak by se MSTS vypořádal s mým způsobem brždění na osobáku. Mašina vyplou průběžnou brzdu (nikdo jsme ji nechtěli mít obutou do bačkor, že jo), před zastavením soupravy povolení průběžné, aby zastavení bylo bez škubnutí a po zastavení ještě přídavnou podchytit mašinu, aby nebouchla do již stojící soupravy.
Karel
bob57_cz napsal:Při brzdění by měla být vlaková souprava právě natažená a po zastavení a odbrzdění by se měla přední část mírně posunout zpět a zadek zase dopředu. Pokud bude stlačená, bude efekt obrácený oproti tomu, co píšeš. Po zastavení tedy strojvedoucí zabrzdí lokomotivu přídavnou brzdou, ostatní po povolení se dorovná podle pevného bodu-lokomotivy.alcapone napsal:Davidus napsal:Tak nevím, řešit křižování cukáním je takový.... viděli jste to někdy ve skutečnosti? Já si dneska udělal zkušební aktivitu z Týniště do Hradce s křižováním v Třebechovicích pomocí servisu 2. V editoru mi to perfektně šlapalo. Traffic začína už na Slezským předměstí a v pohodě se vykřižovali, ale když jsem si to zajel, tak zůstal stát ve výchozí stanici. Jak je to možný?
Při odbrždění se tí souprava, posune kousek do zadu, protože při brždění se ti vagony namačkají na sebe, a není to takové cuknutí, stačí kousek.