Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Teď je to dobré. Oba podjezdy jsou dost nízké (je tam omezení výšky auta na 3,2 m). Pokud má projet Avie, tak to má naknop.

Zbyňku vidím že pilne pracuješ :)
Ja sa tu spamätávam z inštalácie W7. Keď dám inštalovať aktualizáciu BP89 ( aj ako správca ), tak mi skončení inštalátora PC vyhodí hlášku že sa to možno nenainštalovalo správne. Či na sedmičkách je to bežné hlásenie ktoré si netreba všímať?

Michale, to někdy instalátor v sedmičkách hlásí. Jenomže jen prachsprostě lže. Ignorovat.
Gr4Sp: TrainMart tady nevyplakává, on dobře ví, že na takovém počítadle velké tratě nemohou fungovat. Určitě se jen dobře baví, jak tady některých .... nevím jak to napsat slušně. :)

Jo jo, taky mě to psalo tu samou hlášku a všechno funguje naprosto bezvadně. Musím tady pochválit lokálku z Lipky do Štítů, to nemá chybu! Díky.

Zbyňku opět smekám klobouk. parádní screeny tvoje práce je prostě perfektní a nemá chybu do jakých detailů až dokážeš zajít :) Mimo jiné tedy tipuju správně že teď pracuješ na trati 171? Mimo jiné určitě bude předčasná moje otázka, ale pokud bys samozřejmně čistě teoreticky měl v plánu pokračovat z Berouna směr Zdice. Byla by v plánu i protivínka? :) Samozřejmně je mi jasný že je to dost předčasné se na toto ptát, ale zajímalo mě to :)

Tohle není trať 171. 174? Když už jsem to tam načančal a skončilo by to za Klukovicema, tak koleje natahuji do Řeporyjí. Do konce letošního roku by to mělo kolejově být hotové. Tam je větší stanice a zatím se dál jezdit nebude. Tady je to stejně hrozné stavět, žádná rovinka, jen samé oblouky vlevo/vpravo. Alespoň že ten sklon je konstantních 17 promile plus minus desetiny. Opět dalších 10 km tratě, které jsem stavět nikdy neplánoval :). Jak tady pokládám koleje, tak jsem si vzpomněl na Karla Keberta, který tady jezdíval jako strojvedoucí, jak nám často vyprávěl. Škoda že se toho nedožil. Ten by měl určitě radost.
Takže na dotazy, co mám v plánu neexistuje odpověď. Opravdu netuším. kromě Ostravy s Bohumínem, kam se přesunu až na rok v roce 2015.

Bratislava ? Ano. Já to mám opravené od Břeclavi po Sekule a dál je to v plánu dovysázet a dostavět až do Bratislavy. To byly začátky MSTS. Takových míst je ještě hodně. Jednou bude vše. Základ byla železniční síť a pak se může jen dokončovat. V době, kdy jsem stavěl koleje do Bratislavy nebyly žádné letecké mapy jako dnes. Nebulus mi tenkrát posílal nějaké tajné jpg soubory a já v tom tápal, kde je moje trať. Žádné pravítko, žádné vrstevnice. Ale úplné začátky byly jen podle školního atlasu. :)

....kromě Ostravy s Bohumínem, kam se přesunu až na rok v roce 2015.
Ahoj.
Tak až budeš v tom roce 2015 někdy stavět Ostravu Svinov, nebylo by odvěci udělat ji ještě před "koridorizací" i s tou přechodovou lávkou na nádraží VZD, k vlakům se chodilo klasicky přes koleje a když jel nějaký náklad, tak to hlídal maník, aby nikdo nepřecházel, tak mne jednou ujel vlak do Prahy. :-) To by byla bomba. Myslím, že se i nějaké matriály (fotografie) najdou.

Pajas: Hele stoupni si do fronty, po pokračování do Plzně a čistě i protivínce, dejme tomu až do Budějouc, tady řvu už léta.:D Nechme se překvapit. ;)Přimlouvám se tedy za tu Plzeň. Po staru je to moc pěkná trať. Hlavně potom ten výjezd z lesů na Doubravku a přes viadukt nad Jateční ulicí přímo na Hl.n. Zanedlouho bude průlet kolem rozsvícených paneláků minulostí, až rekonstruovanou trať pohltí PHS a poté ten zmršený tunel.

Zbyňku tá "oprava" od Břeclavi po Sekule sa ti skutočne vydarila a je sa na čo pozerať, trať je podstatne záživnejšia a kiež by časom takto vyzerala celá tvoja trať, pretože si to pre svoju majstrovskú kvalitu určite zaslúži. ;) Každopádne sa snáď tej Bratislavy dočkáme čoskoro, neviem možnože vás čechov toto mesto moc nerajcuje, čo subjektívne súdim aj podľa minority aktivít s týmto mestom spojených. Ale ok nevadí, ja si teda počkám a bude to keď to bude :)

Nesmíte moc tlačit na pilu. Na povel se nic dělat nedá. Já jsem podle náspů pod kolejemi se dostal po Sekule. Ale ještě kousek dál doplňoval vegetaci a domečky jeden člen tohoto fóra, takže to tam trochu prokouklo, ale takhle se to dělat nedá. Když jsem to tam kontroloval, nemám tam zarovnaný terén do pozadí, nejsou tam všechny silnice a není podnáspovaná trať a to je základ, který nelze přeskočit. Vypadá to asi tak, že až dokončím koleje do Bohumína, tak opravím a dostavím traťové okolí do Bratislavy, ať může jezdit EC Moravia. Ještě mi dělá vrásky trať Břeclav - Brno, můj první úsek. Bude nutné to vystavět celé znovu tak, aby tento úsek nebyl zkrácený. Myslím že o 3 km, to je moc. Vranovice se víc uhnou na západ a mělo by to nějak vyjít. A pak znovu lokálky :) Ale to až někdy, pokud vydrží chuť.

Dobré plány. A abych také přispěl do polemiky co kde ;-), tak myslím že nejstarším (myšleno nerekonstruovaným) úsekem je část Letovice - Česká Třebová. Tam tuším náspy také nejsou. A když se tak povedlo opravit úsek Letovice - Brno..... Pěkného silvestra.

Co jsem si do konce roku předsevzal jsem splnil, Praha Řeporyje kolejově hotová. Sice žádná sranda, tato stanice je pěkně zakroucená a ještě v různých sklonech 5 a 14 promile. Udělal jsem i zrušené vlečky, aby tam byl důvod jezdit s manipulákem. A teď že bych si dal trochu vínka ? Asi jsem poslední, kdo ještě nepije. Dan otevíral slivovici už v 10.12 :) Takže všem "na zdraví".
3112reporyje1.JPG 3112reporyje2.JPG

Připojuji se s přáním všeho nejlepšího v novém roce,mnoho chuti v práci na vaší krásné trati.
P.S.Bylo by krásné dotáhnout nejhezčí podorlickou trať až do Rokytnice:)

Mám trochu dilema s návěstidly. Hláska Holyně už neexistuje, já tam dal AŽD, Řeporyje podle videa jsou AŽD. Ale co tam bylo v dobách, kdy existovala stanice Hlubočepy ? Hloupá otázka na Silvestra, ale ne všichni tento den zase až tak prožíváme. :) To chce klid. Do půlnoci ještě daleko. :)

Mám trochu dilema s návěstidly. Hláska Holyně už neexistuje, já tam dal AŽD, Řeporyje podle videa jsou AŽD. Ale co tam bylo v dobách, kdy existovala stanice Hlubočepy ? Hloupá otázka na Silvestra, ale ne všichni tento den zase až tak prožíváme. :) To chce klid. Do půlnoci ještě daleko. :)

To by ti zbynku poradil asi VaclavS.Jinak nevím jaké video používáš

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře