Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Miran napsal:
Džordž napsal:
Janičok
Máš pravdu, Z nějakého důvodu to zapřičiňuje synchronizace času. Budu se snažit tuto chybu odstranit, protože synchronizace je důležitým aspektem a nechci ji vyjímat.

No, jestli to padne na jediné trati v jediném místě u externí kamery, tak je to velmi malá daň za přesný a stabilní čas v aktivitách. Bylo by samozřejmě lepší najít a odstranit příčinu, ale pokud se to nepovede tak platí moje první věta. Když už tady píšu, tak jen malý dotaz na Džordže: Jak se daří v samostatném ovládání smetáků?

Nemyslím si, že to padá na jedinom mieste a na jedinej trati!!! Už sem zopár ľudí o tom písalo, že im to robí problémy pri kamere č.4.

ad Džordž:
Dúfam, že sa ti to podarí vyriešiť! Skúšal si to na tej trati?

JANíčOK napsal:
Miran napsal:
Džordž napsal:
Janičok
Máš pravdu, Z nějakého důvodu to zapřičiňuje synchronizace času. Budu se snažit tuto chybu odstranit, protože synchronizace je důležitým aspektem a nechci ji vyjímat.

No, jestli to padne na jediné trati v jediném místě u externí kamery, tak je to velmi malá daň za přesný a stabilní čas v aktivitách. Bylo by samozřejmě lepší najít a odstranit příčinu, ale pokud se to nepovede tak platí moje první věta. Když už tady píšu, tak jen malý dotaz na Džordže: Jak se daří v samostatném ovládání smetáků?

Nemyslím si, že to padá na jedinom mieste a na jedinej trati!!! Už sem zopár ľudí o tom písalo, že im to robí problémy pri kamere č.4.

ad Džordž:
Dúfam, že sa ti to podarí vyriešiť! Skúšal si to na tej trati?

Kamera č. 4 není pro mne až tak důležitá, musí to fungovat na kameře č. 1 bez chyby, to je to hlavní. Málokdy si může fíra v reálu vyskočit z vlaku a dívat se, jak se kolem něj řítí jeho vlak, snad jedině tehdy, kdy vidí že je všechno v prd*li a zachraňuje holý život. Ale doufám, že se Džordžovi tu zradu povede najít. A stejně jako v době "předBinové" holt nesmíš v jistých místech opustit svoje místo na firerštandu.

Vrbam napsal:
Copak mam dělat s hláškou "Failed to initialize Activity manager"? Děkuju
Včera jsem se s tou hláškou setkal taky. Postupně vyskočila 3 okna s hláškami:

Service EXPLORER placement at start of path of path "os9341_hrac" failed.
Failed to set up trains for simulation. Activity: EXPLORE ROUTE
Failed to initialize Activity manager.

Chtěl jsem jet volnou jízdu a jako počáteční bod jsem vybral Masaryčku - path z Os9341. Při nahrávání mě to vyhodilo. Otevřel jsem AE, jestli není porušená cesta, ale nebyla. Zkusil jsem tedy spustit aktivitu Os9341 a ta se normálně načetla bez problémů. Tak jsem znova kouknul do AE na začátek trasy a bylo to jasné. Trasa začíná ve šturcu a je směrovaná ke konci koleje. Hned je tam otočný bod a trasa pokračuje do nádraží. No a MSTS při startu na této trase nedokáže vložit mezi startovací bod a konec koleje celou soupravu a zobrazí výše uvedenou hlášku. Aktivita Os9341 startuje jen se solo mašinou, ta se tam vejde, takže není žádný problém.

Pád MSTS na kameru 4 mělo na svědomí použití instrukce FST místo FSTP, která uvolní stack koprocesoru. Zároveň jsem opravil další dvě podobná místa v programu, která by mohla být problematická. Jak je vidět, stále se mám co učit, protože chyba koprocesoru vede k neošetřitelné vyjímce, kterou nejsem schopen detekovat ani v debuggeru.
Dík Janičok.

Džordž napsal:
Pád MSTS na kameru 4 mělo na svědomí použití instrukce FST místo FSTP, která uvolní stack koprocesoru. Zároveň jsem opravil další dvě podobná místa v programu, která by mohla být problematická. Jak je vidět, stále se mám co učit, protože chyba koprocesoru vede k neošetřitelné vyjímce, kterou nejsem schopen detekovat ani v debuggeru.
Dík Janičok.

Takže si vyrobil novú opravenú verziu alebo ako to mám chápať?

Ahoj, já bych měl otázečku, zda by šlo teoreticky spravit mizení objektu při pohledu skrz okno jiné soupravy. :) Díky, :)

Ještě se nevyjádřil žádný stavitel tratí. Tak opět já.
Jak jsem žebral o snížení položek v okně nabídek objektů, tak stále trvám na tom, že počet položek přes dvě okna je stále moc. Jakmile se mi objeví pravý posuvník, tak vyhledávání použitých objektů je velmi zdlouhavé a to z důvodu, že se položky neřadí v žádném systému. Větší množství položek by mělo smysl, kdyby se vše řadilo například podle abecedy.
Opět žebrám, aby se počet položek snížil na velikost okna. Práce pak bude rychlejší, protože pokud hledám například kolej 100m, tak hledání v plném chaotickém seznamu trvá například 20 sekund. Ale pokud ji chci vyhledat přímo z menu editoru, tak kliknu na libovolnou kolej ze seznamu, dostanu se do nabídky kolejí a během jedné sekundy požadovanou kolej naleznu.

A druhá připomínka je žebrání jestli by nešlo nějak udělat, aby při pokládání objektů v editoru se dalo vypnout vše kolem například do 200m, aby se nic z okolí nenačítalo (ideální na klávesu zap/vyp). Velký problém je v zalesněných oblastech a velkých městech. Tam neopatrný pohyb kamery znamenal dříve po přesýpacích hodinách telefonát Billovi, současně MSTS natvrdo zamrzne. Moc špatně se takto pracuje. Ideální by Džordži bylo, kdyby jsi někoho pozoroval při práci a tyto překážky jsi přímo viděl. Pokud si zkusíš jen tak položit pár objektů, není problém, ale pokud potřebuješ něco na milimetr přesně navázat a musíš se točit ze všech úhlů, tak to je pro editor nejzranitelnější (a hlavně nervy stavitele....už jsem to měl pracně postavené hurá, pak následovalo neopatrné pootočení a bum. To bylo vypuštěno sprostých slov :lol: )

I já podepisuji.
Já bych nejvíce ocenil řazení objektů podle abecedy a pak, ať to rolujeme třeba na 3 okna.
Dnes, jakmile přejedu na druhé okno, dělám si restart RE.

Petr Šimral napsal:
I já podepisuji.
Já bych nejvíce ocenil řazení objektů podle abecedy a pak, ať to rolujeme třeba na 3 okna.
Dnes, jakmile přejedu na druhé okno, dělám si restart RE.

Děkuji za názory. Jsem rád, že se shodneme. Petře, já to sice vydržím, ale také v tomto případě mám myšlenky na restart. Brání mi v tom jen skutečnost, že pod Ctrl-C /V mám ve schránce nějaké hromadné pokládání objektů, o které bych restartem přišel a musel bych to zdlouhavě znovu označovat. :lol:

Abecední třídění udělat nelze. Jedno kliknutí myší na spodní stranu posuvníku zobrazí druhou stránku. délka je nastavena tak, aby se zobrazilo právě jen 20 položek, aby se znovu neobjevila některá položka na druhé stránce a aby žádná naopak nechyběla. Pro mě je podstatně těžší najít traťový díl v seznamu 100 položek, byť abecedně tříděných. Ale budiž. V příští verzi 20 položek ve stacku.

Záleží na tom, v čem stavíš. V Xtracks, tam je guláš všeho možného, ale v BP, tam jdu vždy na jistotu. Podmínka ale je znát zpaměti pořadí kolejí. Ale to po 4 letech používání není problém. Proto vyhledávání trvá 1 sekundu. Ale víc položek v menu je zase výhoda, že nepokládám jen koleje, ale i kilometrovníky, dynamické koleje, sloupy TV, návěstidla, perony. Proto se nějaký zásobník hodí. Dnes mám okurkovou sezonu, tak stavím i v práci a stále se potvrzuje přehlednost max do jednoho okna. Mnohdy je rychlejší kolej vyhledat znovu, ale tím by vznikla duplicita v seznamu. Možný by tedy stačilo ošetřit, aby se duplicita do seznamu nezobrazovala.
Opět mi záhadně zamrzl editor. Chtěl jsem Ti poslat hlášení o chybě, které se vytvořilo v Temp, ale jakmile jsem okno s chybovým hlášení zavřel tyto soubory se vymazaly. Napiš jestli je mám příště zachytit a poslat. Nebo přepiš směrování s chybou ne k Microsoftu, ale někam k Tobě. :lol:
Pokládal jsem statické objekty v ne příliš zastavěné oblasti, mám to otevřené celé dopoledne, průběžně ukládám (SAVE), ale najednou se při pohybu kamery editor zasekl do přesýpacích hodin a tak už zůstalo a pomohlo jen násilné ukončení programu.

Jiří, prosím, zalez někde. Děkuji.

A teď k důležitějším věcem. Nevím jak vám, ale mně osobně moc nevyhovuje čas pro přepnutí noční/denní kabiny. Přišel jsem na to v souvislosti s jinde probíraným časem rozednění/setmění. Čili otázka na Džordže je, zda by šlo přepnutí kabiny řešit nikoliv časem východu/západu slunce, ale časem konce rozednění a opačně začátku stmívání.

Pro porovnání přikládám dva obrázky. Oba jsou típnuty pár sekund po začátku stmívání. První je tak, jak je to teď, t.j. ještě hodinu bude načtena denní kabina (mezitím se ještě více setmí) a pak se teprve načte noční:
http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/61290/18_15_Day.jpg_65.52kB.html
Druhý obrázek je v tentýž čas, ale úmyslně s nočním cabem, sami posuďte, co vypadá lépe:
http://muj.edisk.cz/soubor/stahni/76404/18_15_Night.jpg_48.79kB.html

Pro rozednění platí totéž, ale opačně. Denní cab se načte a venku je "tma jak v pytli".

Naposled editoval moderátor:
Bobe, přesně tohle jsem také zjistil u své aktivity. Z Kútů do Bratislavy jedu už za šera, ale nasvícené stanoviště jak za poledne a hlavně, venku by už mělo svítit pouliční osvětlení. Nejde nyní o hodinu, ale o stmívání a rozednívání.

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe, přesně tohle jsem také zjistil u své aktivity. Z Kútů do Bratislavy jedu už za šera, ale nasvícené stanoviště jak za poledne a hlavně, venku by už mělo svítit pouliční osvětlení. Nejde nyní o hodinu, ale o stmívání a rozednívání.
Což spíš nahrává k úvaze, která mne napadla u cabu pro 711 - kolik lidí asi tak použije verzi noční rozsvícené kabiny - daleko přijatelnější by bylo, mít verzi někde mezi denní a noční kabinou....pokud by se dalo přihnout stmívání a rozednívání.......

Nevím jestli to tady někdo už napsal.
Mě vadí u Binu jedna věc, pokud např. jedu se soupravou 451+4x051+451_z_bs tak figurka firy je jen vepředu, pokud přepnu pohled na druhou stranu a jedu jakoby zpět, ale pořád pohledem v čele jednotky, tak v čele jednotky je vzduch a v zadu sedí človíček, což je docela komické. Nešlo by udělat aby se ta figurka tam doplnovala podle pohledů a aktivace jednotlivých vozidel?

Že by postavička fíry byla jako samotný model např. pojmenovaný fira.s a firarv.s a doplňoval se do soupravy jako doplnkový model pomocí MSTS. Tím by se obešly problémy, kam umístit postavičku, jestli vlevo jako u 451, nebo uprostřed jako u 471 a nebo klasicky vpravo.

Myslím si že figurka fíry není důvodem zanevření na MSTS BIN. Vždyť většina modelů figurku nemá vůbec. A když tam je a sedí vzadu? Vždyť to nemusí být fíra ve službě. Jede z práce a udělal si pohodlí vzadu. My jsme tak jezdili. Já kolikrát chrápával na prostředním stanovišti. Nebo se sedávalo vzadu, když bylo třeba tahat za relátka, aby porouchaná mašinka nějakým způsobem dojela do cílové stanice. :lol:
Myslím si, že v současných modelech MSTS přecházení strojvedoucího do druhé kabiny není možné. To by musel být model bez strojvedoucího a figurka by se musela vkládat jiným způsobem. Ale jestli je tohle možné, do toho vidí jen Džordž.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře