Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Ano přesně, v aktivitě Os 5009 odjížfí z Kolína směr Pardubice vše a vlaky jedou i do nákladního. Teď jsem se až lekl, že se něco zase podělalo. Asi si dám osobák znova pro kontrolu.

Děkuji za úpravu Jihlavy v poslední aktualizaci, nicméně je tam chybička a chybějící návěstidlo:
1) Na koleji "Jihlava depo na rohu" je osazeno návěstidlo pro posun, ale je špatně otočené (klacek dobře, ale umístění na koleji je naopak).
2) Trpaslík na obrázku má být jen opakovačka výše diskutovaného návěstidla pro posun, takže předpokládám, že by tam stačila jen atrapa.
Zobrazit přílohu 34375
3) Na chybějící návěstidlo jsem narazil ve směru z vlečky Pávov (Jihlava Bosch Diesel) do Jihlavy. Na zkoušku jsem si osadil a nalinkoval sám a výrazně to pomohlo - lokomotivy při automatických obratech v TimeTable módu už nejezdí až do poloviny vlečky (tj. mimo trolej), ale otáčí se hned za první výhybkou na zhlaví, což jednak odpovídá realitě (lokomotivy se otáčí těsně za mostem), ale hlavně to výrazně zrychluje obraty.
Zobrazit přílohu 34376

Pro jistotu ještě situační plánek:
Zobrazit přílohu 34377

Díky předem!
Přípomínám se se slušnou prosbou. V poslední aktualizaci jsem změnu neobjevil. Děkuji předem.

A ještě jednu poznámku k sigcfg/src:
U poslední aktualizace mi OR hlásí v logu nějaké ty nesrovnalosti (Warning), jako "neznámý parametr", "duplicitní definice", atd. Možná by stálo za to to ještě poopravovat. Jde hlavně o ty německé novinky.

Další se týká pravděpodobně hlavně TimeTable módu.
1) TimeTable umožňuje postavit návěstidlo i na obsazenou kolej. K tomu je ale potřeba povolit "callon" v případě, že je kolej obsazená. Zatím mi funguje kód uvedený níže (příklad, upravených návěstidel mám vícero):
Kód:
SCRIPT N70IA

extern float    enabled;
    extern float    route_set ();
    extern float    next_sig_lr ();
    extern float    block_state ();
    extern float    sig_feature ();
    extern float    state;
    extern float    draw_state;
    extern float    def_draw_state ();

extern float TrainHasCallOn();
    float            next_nor;
    next_nor = next_sig_lr (SIGFN_NORMAL);

if ((block_state () == #BLOCK_OCCUPIED) && TrainHasCallOn())
    {
        state = 3;
    }
    else
    {
        if ( !enabled || !route_set () ||
            block_state () !=# 0 ||
            ( sig_feature (SIGFEAT_GRADIENT_PLATE) && next_nor ==# 0 ) )
        state = 0;
        else if ( sig_feature (SIGFEAT_USER1) && next_nor ==# 1 )
        state = 1;
        else state = 3;
    }
    draw_state = def_draw_state (state);

2) V konfiguráku nejsou vždy uvedeny "Signal Aspects", tzn. někde jsou nuly. To způsobuje, že pokud je (v TT módu) vlak "držen" příkazem "hold" (typicky při čekání na protijedoucí vlak), tak návěst zhasne a zůstává tmavá až do cca 2 minut před odjezdem. Proto by bylo vhodné konfigurace doplnit o něco jako
Kód:
SignalAspects ( 3
            SignalAspect ( STOP "Stuj/3" )
            SignalAspect ( APPROACH_1 "N_40/v" )
            SignalAspect ( CLEAR_2 "Volno" )
        )

Kdo by s tím měl problémy, tak se na GitHubu nachází mnou upravená verze. Neříkám, že je správná ani definitivní. Jen se na to dá navázat. Taky nemám vyzkoušeno, co to způsobí dál. Každopádně pokud se někdo věnuje výlučně TT na trati BP, tak by to mohlo pomoct.

A te právě to, začalo to blbnout, když se přidala německá návěstidla, do té doby celá puvodní trať v poho a pak nemohu vjet do Nymburka, v Kolíně mě neodjíždí z nákladního, pak ani z osobního. Spíše to asi bude příčinou sigcfg. Když přejedu červenou, tak vidím, že vyhybka je opačně, že mě dál trasa nevede. Na tohle já jsem krátky.

Musíš ukázat konkrétní situaci i s malůvkami, jako to dělá Dan. Já to pak otestuji nejprve ve volné jízdě.
To přidávání návěstidel je také noční můra. Já si myslím, že Němci za tohle nemohou. Deterio totiž s německými doplnil i dalších asi 20 návěstidel českých, kde většinu stejně nikdy nepoužiji.
Otázka je, jestli se udělala také úprava ve složce Openrails. Ale to jsi dělal ty.
Deterio pak měl chyby v názvech a já je musel přepisovat na správný tvar. Například měl dvě návěstidla jako levá a jedno mělo být pravé. Já to opravoval jen v hlavním adresáři. Může to mít vliv? Myslím, že ne, jedná se jen o název v nabídce editoru. Ale to se jednalo jen o návěstidlo 7 a oboustranný autoblok, který Deterio přepsal na "nepoužívat" Tak jsem to musel označit správně. V Kolíně taková návěstidla nejsou.

Zbyňku, já jsem teď v Kolíně nebyl. Ale pokud Joska píše, že se to posr... po dodání německých návěstidel, no, vydám jeden kousek a instalnu 5008ku a kouknu na Kolín. Ale obávám se, že tohle budeš muset prověřit hlavně ty, pikud to dělá jako celek.

Zde video z Kolína. Panter má jednoduchou trasu, start z nástupiště, konec v Záboří, před ním nic, do boju také nic.

Ale obávám se, že tohle budeš muset prověřit hlavně ty, pikud to dělá jako celek.
Dane. Kolín jsem opravoval a potvrdil jsi, že už to funguje jak má. Pak už v Kolíně žádné změny z mé strany. Tedy nemám co opravovat, když se tak dělo až po aktualizaci návěstních scriptů. Tedy prověřit by to měl ten, kdo mi dal mračouna. Deterio. Protože databáze návěstidel je tak megaobsáhlá, že jakékoli doplňování přináší velká rizika, že se udělá ve vloženém zápisu chyba. Například udělá variantu autobloku pro trať 072, ale modely se po bližším zkoumání neliší jen stožárem, ale on tam musel doplnit další nesmyslná zatržítka pro číslo návěstidla a tedy když jsem model vyměnil přepsáním názvu jen ve World, protože znovuosazování návěstidel v editoru je hrozná piplačka, protože se nejprve musí smazat původní, uložit a pak osadit nové. Hrozí riziko, že z původního návěstidla zůstane nějaká stopa, která není vidět, ale v aktivitách máte problém jako výše.
Zkrátka jsem tedy hromadně přepsal všechna příslušná world a otevřel znovu TSRE5. Tam to vypadalo OK. Ale MSTS editor :) Návěstidlům chyběla část modelu u stínítka a z druhé strany byl celý model průhledný. :) :) Tak jsem byl tak nasr....., že jsem musel znovu do editoru a návěstidla mazat a osazovat znovu. Tak jsem toho litoval, že jsem se nechal zlomit. Protože například já při stavění jsem měl puštěná videa 072 asi 100x a vůbec jsem si nevšiml, že tam klacky autobloku mají bílý pruh na stožáru. A kvůli tomuto zabité hodiny a riziko, že se něco rozhodí ve scriptech. Nehledě k tomu, že nabídka návěstidel je tímto už tak nepřehledná, že osazování návěstidel se stává noční můrou.

Ale i tak, až bude čas a štve mi to, protože mám jinou práci a zkusím to tam ve hře projet. Třeba má jen Alcapone místní problém a bylo mnoho povyků pro nic. :) Ale on se ještě nemýlil. :) :) :)

Já teď sedám k PC a nahazuju aktivitu Os Praha - Bohumín. Ano, Kolín fungoval se vším všudy, Nymburk jakbysmet. Joska je zkušený aktivitář, pokud se to po aktualizaci rozesralo, tak bohužel krok zpět, nebo oprava, jinak je 90% aktivit nehratelných. Teď jsem poslal aktivitu po okolí UnL a tam jsem problémy nezaznamenal. Kolín je průser, jede tam několik posunů + doprava AI vlaků. Takže jdu prověřit. Určitě se ozvu. Ale jsem rád, že testuje i Joska. V takhle rozsáhlém projektu to jeden člověk nevytestuje i kdyby se rozkrájel. A mně tím pádem taky stojí tvorba nové aktivity. Takže jsme na tom stejně. :-) Nic, jdu prověřit a pojud to fakt kolabuje, bude se muset krok zpět. Nebudu znova prověřovat XXX hodin jízd v úsecích, co už byly opravené. To bych nedělal fakt nic jiného jak hobloval jedny a ty samé místa ns trati. :-)

Koukal, nikde nic, žadný kod nic, jednoduchá trasa trafiku, 2 začínaj u nástupiště a Regiojet ma jen průjezd. Koukal na start trafiku, všechno ok. Te stará aktivita, jen jsem ji protáhl do Děčína. To není jediná aktivita, dělaj mě to zatím 3 aktivity. Kolín celej funguje, jen od tohohle návěstidla na druhém nástupišti, mě to nechce pustit.

Chtěl jsem zde dát video, bohužel mi nějak stagnuje a nepodařilo se, už nemám čas, tak snad zítra, v Kolíně, jak AI posun v nákladním, projíždí na bílou, tak nákldní vlak z nákladního směr Nymburk, ale i Vltava směr Pardubice, vše normálně vjíždí a odjíždí.

Čistá aktivita, jednoduchá trasa bez trafiku a stojím.
Tal jsem si stáhl ten tvůj APK a vyměnil jsem celý regiojet za Barču, nemám aktualizovaný balík RJ pro ORCZ a koukej, projeto:

Zkus dát jen mašinu, už se mi to stalo kdysi, ale v MSTS, že mi v Brně nevjel vlak k perónu a když jsem ubral dva vozy, tak vjel. Doufám, že nenastal stejný BUG v Kolíně. Ale je to divné, bo mi tama vlastně jede Vltava a to je hodně dlouhý vlak. :)

Tak nic, reinstal tratě, vyházel pracovní aktualizace, nechal jen to co má Zbyněk na webu a Kolín OK.
Josko, takový harcovník a zkušený pardál a taková nováčkovská chyba. :-) Vždy dávám veřejnou aktualizaci, neboli trať v poslední verzi bokem a pracovní aktualizace dávám do tratě v Routes v simu. Jakmile vyjde ofiko aktualizace, trať s pracovkama smažu a dávám aktualizaci do veřejné tratě a testuji, zda není problém.

Ale lekl jsem se stejně, nejhorší je, když to nefunguje jen mně a jinde jo a pak hledej příčinu. To je pak k zbláznění.

Back
Nahoře