Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
A ještě si můžeš vybrat vylukovou činnost jízdou po vysočině,nebo koridorovou přes Pardubice :D

Dle GEO je tam:
Vždyť to máš už jedno. Dál to stavět stejně nebudu a vždy je nutné stanici ukončit zhlavím, aby tam šlo objet soupravu. Já tam mám až 30, protože za perony ve zhlaví to moc nešlo ohýbat. Byla by hloupost druhý konec nádraží zazdít a nazdar. :) Musíš si uvědomit, že dokončit Dresden - Berlín bude práce ještě na hodně měsíců. Tedy jestli bude vůle to tam dokončit. Opět jsem si nasadil laťku hodně vysoko.
A ještě si můžeš vybrat vylokovou činost jízdou po vysočině
Jen si dělej prdel. Už to myslím stačilo, ne?

Při přestavbě Pardubic,úseku Brandýs-Ústí nad Orlicí a Blansko-Adamov aby odlehčili místu vlaky ve směru Praha-Brno a opačně jezdili odklonem právě přes Vysočinu.Pouze vlaky vyšší kvality a žluták,všechny mimořádně zastavovali v Kolíně a pak až Brno-Kr.Pole a Brno hl.n..Žluťák ještě stavěl v Havl. Brodu.Rovno jezdili jen Svitavy,které vymetají stanice Přelouč, Pardubice, Choceň, Ústí nad Orlicí, Česká Třebová, Svitavy, Letovice, Skalice nad Svitavou, Blansko.

Vždyť to máš už jedno. Dál to stavět stejně nebudu a vždy je nutné stanici ukončit zhlavím, aby tam šlo objet soupravu. Já tam mám až 30, protože za perony ve zhlaví to moc nešlo ohýbat. Byla by hloupost druhý konec nádraží zazdít a nazdar. :)
„Zazdít“ to by nebylo ono.
Jestli nemáš v plánu to natáhnout po Spandau (zast. EC) nebo Charlottenburg (odklid NJ, dřívější konečná NJ), tak je možné to zakončit podobně jako Bratislavu, mírně to natáhnout, ať není ze stanice vidět „konec světa“.
To zní rozumně ;)

Velmi, velmi. Ale to není v BP průstřelné, protože zatím není ani Plzeň, ani Cheb. Zatímco Tábor už je, a dost dobrý, takže by se dalo lépe navázat.
A je to znovu.
Pochopitelně logické je Plzeň-Cheb u tratě 321 a Tábor-ČB-Jihlava u tratě BP, ale jak již bylo zmíněno, cca do Vánoc bude Zbyněk dělat maximálně tratě 6134, 6135,...
Je zbytečné to dál řešit.

Trochu mne už i iritovala diskuse, "co by se ještě mohlo".
Další stanici po Dresden pro naše rychlíky následuje Berlin Sudbanhof a když jsem viděl video, jak je to celé kolejově jednoduché, proto jsem do toho šel. A když jsem viděl video až na HBF, kdy se jede jako do metra, tak už nic nebránilo tomu dotáhnout to až sem. A pak mi přistály ty modely nádražích a jiných potřebných objektů. Děkuji mnohokrát dotyčným lidem. To je pak takový životabudič to celé dokončit.
Jen tak ze srandy jsem proklikal trať až do Hannoveru a tam kromě traťové rychlosti 250 nic zajímavého není a nic mi to tam neříká. Proto dál ne. Kdybych se opravdu nudil, tak se nabízí koleje, jak se jezdilo za Bolševika na Berlín OST a Lichtenberg a vlastně se dá jet až na HBF přes Friedrichstrasse. Jelo by se přes Alexanderplatz, tedy ta jejich věž, atd. Ale jen tento úsek by byl možná pracnější než celá trať Dresden - Berlín. Vždyť tam všude jezdí souběžně ty S-bahny, ale i tak mne čekají také souběžně s výpadovkou na Lipsko. A do budoucna, až dostaví novou trať z Sudbanhof do Blankenfelde, tak tu pak napojím také. Pak se ještě nabízí propojka z trati Priestewitz do Grossenhain, protože tu souběžnou trať přes Coswig směr Lipsko položenou mám až k té odbočce. Asi tolik k plánům do budoucna. Protože budu opravdu rád, když se mi podaří dokončit jen to rozestavěné.

Diakritická znaménka se v názvech stanic používat nesmí. Pokud je někdo natvrdo použije, tak je to příčinou různých poruch. Už se to tady řešilo. Možná to ü by nevadilo, protože Němci je mají i v názvech modelů. Ale já bych tedy čerta raději nepokoušel.

Ale ještě jsem zapomněl poznamenat, že za skutečnost, že stavím tak hluboko do Německa může Deterio. Poslal mi tehdy pro Bad Schandau německá návěstidla zařazená do mých scriptů. No, než jsem to pochopil a konečně to fungovalo, tak mi bylo líto tak malého využití a dotáhl koleje do Drážďan. Deterio tam něco nafotil, tak jsem ještě vylepšil Neustadt a opět škoda, že by se tudy moc nejezdilo. Tak ten Berlín. A opět bude využití návěstidel. Sice neumí návěst víc než 100 km/h, ale dá se s tím žít.

Nepoužívat vůbec. I na Alfold to dělalo pěkný bordel, ty přehláskované písmena, třeba s apk balením aktivit.

Diakritická znaménka se v názvech stanic používat nesmí. Pokud je někdo natvrdo použije, tak je to příčinou různých poruch. Už se to tady řešilo. Možná to ü by nevadilo, protože Němci je mají i v názvech modelů. Ale já bych tedy čerta raději nepokoušel.
Já měl na mysli ne diakritická znaménka, ale název jako takový. Tedy místo “Sudbahnhof“ na “Sudkreuz“. :)

Jen tak ze srandy jsem proklikal trať až do Hannoveru a tam kromě traťové rychlosti 250 nic zajímavého není a nic mi to tam neříká. Proto dál ne. Kdybych se opravdu nudil, tak se nabízí koleje, jak se jezdilo za Bolševika na Berlín OST a Lichtenberg a vlastně se dá jet až na HBF přes Friedrichstrasse. Jelo by se přes Alexanderplatz, tedy ta jejich věž, atd. Ale jen tento úsek by byl možná pracnější než celá trať Dresden - Berlín. Vždyť tam všude jezdí souběžně ty S-bahny, ale i tak mne čekají také souběžně s výpadovkou na Lipsko. A do budoucna, až dostaví novou trať z Sudbanhof do Blankenfelde, tak tu pak napojím také. Pak se ještě nabízí propojka z trati Priestewitz do Grossenhain, protože tu souběžnou trať přes Coswig směr Lipsko položenou mám až k té odbočce. Asi tolik k plánům do budoucna. Protože budu opravdu rád, když se mi podaří dokončit jen to rozestavěné.
To už máme Hamburg a Hannover proklikanej,mno to se bude drandit.Né je ten Apríl.Berlin bude stačit i když celý ten Berlin-Ausenring by taky nebyl špatný https://de.wikipedia.org/wiki/Berliner_Außenring .Mikulda s Metransem by byl rád když by nemusel jezdit na HBF či do centra.

Mikulda s Metransem by byl rád když by nemusel jezdit na HBF či do centra
Však má vše natočené na video. Kdepak. Berlín jako takový by byl na samostatný projekt na několik let. Proto jsem původně myslel, že vše ukončím na Sudkreuz. Jen info pro vás snílky:
Mě chyběly DB betonové sloupy TV pro dvě koleje a dočasně jsem osazoval české. Na trati do Hannoveru jsem je konečně našel. A větší výběr. Jen byla legrace, nahradil jsem model v automatické pokládce MSTS a měl jsem pivot mimo. Tak jsem se podíval do jejich datového souboru a přidal odstavce jejich zápisu do svého. Už to funguje. Brány pak dosazuji ručně. U jejich sloupů TV se mi líbí, že mají i krátké, které se dají použít například do vícekolejného dílu a sloup přesně lícuje do mezery mezi kolejemi. Tohle mi chybí od počátků stavění trati. Deterio, když modeloval brány, tak jsem jej o tohle poprosil a díky tomu lze bez problémů nasázet brány i více než 7 kolejí vedle sebe. Ale co s tou pevnou trolejí? Existuje model i s úchyty? V projektu do Hannoveru nemá v tom tunelu nic. Jinak po celé trati má vlastní trolej. Dále ve w souborech musím příkazem "nahradit" vyměnit všechny české sloupy TV za německé (které mají stejný pivot). Tedy vše od začátku dvoukolejky z Drážďan až za Luckau - Uckro. A odtud až do Berlína zase ještě osázet návěstidla a ostatní databázové body. Pak přebarvit pražce na koridor, dynamické koleje s náspy, nástupiště. Náspy a zdi pod koleje. Je toho ještě moc, aniž by to mělo vliv na vylepšení krajiny. Stále to bude holá placka jen nabarvená ortofoto.
Asi tak nějak.

Práce trochu pokročily. Návěstidla až do Sudkreuz, mám také kompletní souběžný Sbahn z tunelu až na konečnou do Teltow Stadt. Z těch peronů většinou v oblouku nemám radost. To se zdlouhavě modeluje. Také mám vyřešené budoucí přemostění rozestavěné rychlostní trati do Blankenfelde. Ale současná objížďka přes ten kruhový objezd má své kouzlo. 140,160,200, pak zpomalit na 100 přes ten kulaťák, opět 160 a skrz Blankenfelde 80/60km/h. A dál ku Dresden 120/160/120/50/120/160/200,..... A pokud chcete jít do detailů krajiny jako má Dusso, který na svém projektu pracuje přes 15 let, tak vzhledem ke kilometráži, dejte mi tak asi 50 let a budou všude podobné podrobnosti. :) :) :)
1104Berlin1.JPG
1104Berlin2.JPG
1104oval1.JPG
1104oval2.JPG
1104Blankenfelde.JPG

Návěstidla už mám komplet i v tunelech, tak konečně mohu podzemní oblast v Berlíně HBF zasypat hlínou. Tubusy si vymodeluji a na strop zkusím zavěsit i tu pevnou trolej.
1204BerlinHBF.JPG
1204BerlinSudkreuz.JPG
A pak bych málem zapomněl na S Bahn z Blankenfelde přes přemostění směrem na Sudkreuz. A pak už budu moci všechny dynamické koleje převést, aby se tam přebarvily některé pražce na koridor nebo i doplnily náspy.
1204Blankenfelde.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře