Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
A já jen takovou drobnost: vjezdové návěstidlo do Hulína od Kroměříže tu pětku nemá trvale předvěštěnou, ale rozsvěcuje se pokud se jede na koridor.

Ale říkám, je to fakt jen prkotina :-D

Chlapi, mně se líbí jedna věc, Zbyněk vydá aktualizaci a hned po ní se požaduje kam stavět dál. :D Poněvač celou Zbyňkovu práci sleduji fyzicky v testech tratě, tak řeknu jen jednu věc. Nadlidský výkon a myslím, že si Zbyněk ukousnul velký krajíc a začalo to "malým" požadavkem z mé strany, jestli by nešlo něco udělat s Dolním v Brně a protáhnout "cancory" tratě 315 a 318, aby mohl v klidu odjět traffic a nekonečné žádosti o dodělání vleček viz. Kovošrot Tlumačov, kde si zanedlouho zašibujete v chystané aktivitě.:D:D:D:D Takže prohánějte vláčky po nových úsecích tratě a něchte Zbyňka taky vydechnout, aby se mu náhodou práce s editorem nezačala zajídat a já bych pak neměl co testovat.;)

Mario napsal:
Tak jsem si dnes projel usek Brno-Slavkov a musim moc pochvalit.I usek Praha-Beroun prokoukl a libi se mi.Akorat se chci zeptat Zbynka - v Beroune na nastupisti 1a sviti na navestidlech ve "sturcu"v obouch kolejich bila.Je to z nejakeho duvodu,nebo zaradil nejaky sotek? :-)
Jinak kdyz uz se nove zastavela krajina z Prahy do Berouna,tak trosku zastavenou krajinu najdete take v useku Lednice-Bori les / Hohenau-Bernhandtstal a Lanzhot-Plavecky Stvrtok. :-)

Tak jsem projel Lednice-Boří les a Lanžhot-Plavecký Štvrtok a musím říct dobrý, moc dobrý!! Krásná změna okolí tratě. Dík za to.

krejca napsal:
....

Tak jsem projel Lednice-Boří les a Lanžhot-Plavecký Štvrtok a musím říct dobrý, moc dobrý!! Krásná změna okolí tratě. Dík za to.
Tady poděkování patří Mariovi. Jen Břeclav jsem mu neschválil, protože Danovi tam začaly padat aktivity. Není to totiž zase taková sranda, ale musí se hlídat počet objektů. Nad 1500 už je vztyčený prst a musí se dělat jen to nejnutnější. 1800 jen ojediněle a to už by měl pro stabilitu hry být strop. Ale také jsem tam něco udělal se zástavbou a konečně zrušil ten fiktivní předbinový triangl na otáčení souprav. Jinak trasa směr Bratislava, to jsou mé počátky stavění a chce to tam nejprve zpevnit (sklonová chyba 1 přepsat na 0 ) a srovnat terén (tenkrát jsem ještě neměl objeveno že zarovnávání terénu se dá měnit uhel až na číslo 2, kde se vytvoří dodaleka téměř rovina. Pak nevzniká to ozubení na koncích.

Ještě jsem zapoměl napsat že ve Velkých Levárech jsem zase smetl kamion. Přitom závory jsou dole, ale auta jezdí vesele dál. Tak už jsem si v sešiťáku poznačil pomalou jízdu 10km. Ono to tak funguje i v reálu.

To už se tu nedávno řešilo. Jsem pro, aby takovýchto lekavých situací bylo v MSTS víc a Leváre bych určitě nechal, ať si to tam jezdí. Teď už to ale většina z nás čeká a ztrácí to kouzlo.:D

Já při testech jsem se zase lekl v Blažovicích, když v jednom směru auta stála, ale ve druhém skrz šraňky těsně před vlakem nákladní auto. Naštěstí jsem věděl, která bije a problém v závorách odstranil. Neprojet si to, tak zase je o čem psát. :)

Zdravím,

nainstaloval jsem po roce trať Bratislava-Brno-Praha. Při hraní scénáře Vysočina mi po vyjetí z depa hra při příjezdu do první osvětlené stanice spadne. Nevíte, jaký to může mít důvod?
Předem Vám děkuji za odpověď.

Taky se mi zkraje stávalo. Pomůže časté ukládání. Stává se to v oblouku před peróny Bratislavy hl. s., když se objeví první vlaková souprava. Potom najednou problém zmizel, aniž bych si byl vědom nějaké úpravy. Pravděpodobně při nutné reinstalaci tratě BP, která mě nějak v té době zmizení problému potkala.

P. S. Musím říct, že Praha - Beroun je teď úplně parádní! Pár věcí chybí, ale na tom už nesejde, předtím jsem tam taky jezdil rád.;-) Také Lednice - Břeclav je nebe a dudy. Nicméně z nějakého záhadného důvody na téhle trati dělám pořád nějaké průsery, takže by mi měl virtuální Podroužek dát zákaz.:P

Lukyn2 napsal:
Zdravím,

nainstaloval jsem po roce trať Bratislava-Brno-Praha. Při hraní scénáře Vysočina mi po vyjetí z depa hra při příjezdu do první osvětlené stanice spadne. Nevíte, jaký to může mít důvod?
Předem Vám děkuji za odpověď.

Nemáš správně zapsaný parametr. Pročti si desatero pana Šemory.

Správně. Tohle je příčina většiny nestability MSTS. Jelikož se podobné dotazy periodicky opakují a vždy je zřejmé, že uživatelé nedodržují doporučené nastavení, asi by bylo nejlepší pro méně znalé a zkušené vymyslet nějaký prográmek, který by veškerá nastavení včetně zápisu parametru udělal sám. A dát to jako volitelnou součást instalace.

Skôr ako povinnú súčasť inštalácie. Lebo určite by sa našiel inteligent, ktorý by si možnosť nezvolil a potom by sa veľmi čudoval, prečo mu nič nefunguje...

krejca napsal:
Nemáš správně zapsaný parametr. Pročti si desatero pana Šemory.

Díky za odpověď. Nejsem si zcela jist, že toto bude příčinou problému, desatero jsem se snažil důkladně dodržovat. Je ovšem možné, že jsem nastavení parametrů špatně pochopil. V zástupci na ploše (přes kterého spouštím hru) jsem ve vlastnostech v kolonce Cesta uvedl
Kód:
C:\MSTS\launcher.exe -train.exe -mem:1024
Přesto hra padá stále na stejném místě (vjezd do první stanice po vyjetí z depa).

Dále se mi objevila další chyba...v aktivitě Den blbec mi hra ve stanici Hradec Králové napíše, že se nepodařilo načíst několik různých vozů a hra spadne. Nenapadá Vás důvod proč? Například že mám dostahovat nějaká vozidla? Mám verzi BP88

Opět předem děkuji za odpověď.

Zápis musí vypadat takto:
Kód:
D:\Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512
Samozřejmě cesta k MSTS podle své instalace.

Právě pro ty kdo nechápavé píši všude vzor, jak to má správně být zapsáno. Například:
"D:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Train Simulator\train.exe" -mem:512 -nofiltercab

A zase já nechápu, když někdo nechápe, tak proč si mění cestu k MSTS ? Jen si takto může zkomplikovat zbytečně život. V přiložených návodech se složky jmenují dle defaultní instalace a pak veškeré další rady jsou o to složitější.

Další víkend v *** a co jsem vlastně udělal ? Stále se hrabu někde v Rousínově. Už mne to neba, dám si vínka a něco dobrého k tomu.
A od zítřka mohu pokračovat s druhou půlkou Rousínova, tou větší :)
71ed427cf5200d67ed9024ad9bb526a9.jpg
3d6ab6cf7b1bae606515482f4ceeadc3.jpg
173e724763a17bcb6c5ed452d0b2d927.jpg
8e13a4040b4c0918b4096a534c4cfc4c.jpg

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře