Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdravím Vás Zbyňku,

právě jsem si projel nové DVD od Vás, musím říct, že nejvíce se mi líbí úseky Tábor - Praha hl.n.;) a Beroun - Praha hl.n.;), je to opravdu parádní. Jen jsem se chtěl zeptat, když nejsou 3 pomalé 50 km/h mezi úsekem Tábor - Olbramovice, tak zda by prosím nešla odstranit i ta pomalá 50 v Kolíně na těch pár metrech hned na konci peronu směr Pardubice?

Každopádně nejlepší jsou Vaše destrukční aktualizace:), to se i z nekoridorové:) tratě stane trať na půl koridorová:D a celá nádraží, včetně nástupišť neskutečně ožijí:D a okolí tratě také. Každopádně se vždy těším na Vaše destrukční aktualizace, to všechny úseky dostanou úplně nový nádech:p.
Na táborské trati to nejsou pomalé 50km/h,ale trvalé a objevily se tam z důvodu špatného stavu propustků, které se už vzhledem ke stavbě koridoru opravovat nebudou. Zbyněk zachytil trať v časovém období (podle traťových oddílů), kdy tam ještě nebyly.

Libeň je ve čtverci, kde jsou i Vysočany včetně Rokytky a už teď je tam 1800 objektů a není to na zástavbě vůbec vidět. Řešení je nadělat zástavbu mezi Libní a Vysočany v podobě kulis například o 4 objektech. Ostatní poslučovat jak jde. Bloky mostů, bloky vegetace. Zkrátka není to tak jednoduché, jak to vypadá. Zatím musí stačit oživení mezi Hlavním nádražím a Smíchovem. I na tom Smíchově bude nutné ještě sloučit nějaké bloky vegetace, také tam mám přes 1700 objektů. A to už se tam slučovalo.

Původně jsem chtěl opravit jen Paramo, ale když už Pardubice, tak i Rosice a ještě zbývá Semtín. Kde je také prázdná louka. Ať je to komplet. Protáhl jsem čtverec i na druhou stranu, aby kam měl odjíždět traffic směr Chrudim, ale tam krajinu zatím dodělávat nebudu. Až bude model závodiště a letiště. Jinak to nemá smysl. Zatím jsou jen koleje až na konec. Jinak s nějakýma dodělávkami jsem začal někde už od Moravan. Tam zatím jen pár baráků. Kostěnice, tam jsem vyměnil na levé straně default domečky z 024, včetně strážních domků u trati. A trochu víc doplnil nebo vyměnil vegetaci. Zkrátka si myslím, že je dobré, když i staré a okoukané úseky budou vypadat trochu jinak a lépe.
241rosice1.JPG

Měl bych prosbu přišel jsem o vstupní body Paths při ježdění v OR a editor msts mě neustále padá pod win7.Pokud by byl někdo ochotný mě nějaké zaslat hlavně tratě východních čech budu rád a děkuji.

Tam to není moc jednoznačné. Jinou polohu říkají kilometrické údaje v TTP a na videích jsou jinde. Jenomže TTP mám z roku 2005 a video je současnost, ale tam už nejsou Hlubočepy.

Dnes se koná celodenní výluka Pardubice - Přelouč. Výměna železničního spodku. Tady to také chtělo dát trochu do pucu, když už jsem krajinově dodělal Pardubice. Jinak jsem dokončil přestavníky výhybek od Pardubic přes Chlumec až na Kanín. Tím je celá oblast opřestavníkovaná, tedy kromě HK a Pardubic, kde už je na objekty přetíženo. Víc už zde dělat nebudu, protože bych takto mohl pokračovat až do vánoc. Nějak do týdne bych to už chtěl dát ven. Takzvaná slezinová aktualizace.

Takže už mám celkem jasno, jak budou vypadat koleje v aktualizace 89.1.
1. Paramo v Pardubicích a příjezdové koleje z nádraží.
2. Pardubice Rosice oprava zhlaví a výhybky v koleji vpravo při vjezdu od Pardubic. (při osazování výměnových přestavníků objevena nesrovnalost) Aktivitu naruší jen trasa po koleji před nádražní budovou.
3. Mezi Zábořím a Starým Kolínem je trochu posunutá traťová kolej, doplněn chybějící oblouček, když se jede ze Záboří. Takže v aktivitách to naruší jen pokud někdo do tohoto krátkého úseku umístil vstupní nebo koncový bod.
Krásně to plynule navazuje (na 4. pokus), ani nebylo nutné použít dynamické koleje, kvůli změně textur pražců na koridor jsou DK nežádoucí. Díky náspům bude možné to celé udělat víc plastičtější. Vlastně z Pardubic to bude opravené a vylepšené na všechny strany. Nejprve do Hradce a teď dokončuji Pardubice - Kolín. Nejprve náspování a myslím že zvládnu i vylepšit krajinku a zástavbu. Už to stejně nemůže nikoho bavit jezdit asi 9 let starou zástavbou. :) Chce to změnu.
32zabori1.JPG 32zabori2.JPG

Výluky skončily, dráteníci opravili trakční vedení a asi od 15. hodiny se už mezi Kolínem a Pardubicemi jezdí. Ale zadarmo to nebylo. Náspovat již zastavěné je vždy problém. Kolín mi spadl jen dnes asi 10x. Osadím jeden díl náspu, uložím, osadím další, natočím se kamerou, abych jej srovnal a bum. Nakonec jsem to dokončil za snížení dohlednosti na minimum. Sice byla všude mlha, ale už to nepadalo. Ale i tak, když to celé projedu, tak je už znát od pohledu, že traťovka se v úseku Kolín - Pardubice snažila. To už bude jiná jízda. Doplňuji i horní rychlostníky, aby šlo lépe dohánět eventuelní zpoždění.

Zbynku,proč tak složitě s těmi náspy ?,stačí jeden malej zápis ve world třeba:
FileName ( "..\\..\\Routes\\IREDO\\Track_B\\DB_Track\\Naspy\\NR_Emb_A1t375r10dConcrete.s" ) a vznikne mi kolej rovnou s náspem a nemusím zbyečně osazovat objekt náspu pod koleje a vyvarovávám se tvému ¨Osadím jeden díl náspu, uložím, osadím další, natočím se kamerou, abych jej srovnal a bum.¨.Viz obrázek co mi vznikne při nakopírování DB_Track náspů.Stačí kouknout sem http://dbtracks.de/ do sekce NR_Bahntrasse 2.Ale já myslel že o tom jak přidávat koleje s náspem víš než to osazovat jako samotné objekt každý zvláště.Jinak i když máš těch zápisů ve World mnohem více,možná by ti to aj ulehčilo na objektech.Ale to už je věc jak staví čistě autora tratě.Čím si ty.Lukáš
kolej s náspem.jpg

Tohle nejde zautomatizovat. Takhle klasický násep nevypadá. Pokud nestavíš fikci, tak to máš samý propustek a podjezd a každý jiný. Nehledě k tomu, že zobrazené náspy co ukazuješ se mi moc nelíbí. Ale asi by nebyl problém model vyměnit. Pak jsou stanice, zhlaví a tohle vždy musíš udělat ručně. Jinak všechny jednokolejky mám dělané jen z dynamických kolejí, takže další komplikace.
Suma sumárum ve finále můj systém ručního pokládání bude nakonec rychlejší než ten co navrhuješ. Pardubice - Kolín bylo raz dva osazené. HK-Pardubice to samé. Jde to opravdu rychle, když v tom máš praxi. Zasekl jsem se jen na řešení nadjezdů a podjezdů a jak jsem psal, u Kolína mi to začalo padat.

Ahoj Dane. Také jsem si na ty dva medvědy v Kolíně vzpomněl. Ale že by oni mi zrovna škodili ... :) Před chvílí mi to spadlo u Přelouče. Je to tady nějaké náchylnější. A to jsem jen rovnal velké širé rodné lány, abych mohl zalesnit pozadí.

No jen si vzpomeň na ta slova: "pane pojďte si hrát" a jak byl ten jeden vychcanej, vůbec bych se nedivil... :-)

Pár obrázků pro porovnání, jak to vypadá od Svítkova za Opočinek k rozvodně. Na zastávkách jsem doplnil zábradlí, lampy a kde byly zapomenuty i čekárny. Vyměňuji nadjezdy i podjezdy, doplňuji silnice. A díky náspům je i krajina plastičtější. Ale těch stromů co pak levitovalo. Snad jsem žádný nepřehlédl. :) Také jsem trochu musel zkrotit zemědělce. Se výsadbou polních plodin se roztahovali až do drážních pozemků. Člověk je chvíli nehlídá a žito se pěstovalo i na měnírně v Opočinku.
42svitkovJPG.JPG 42svitkov2JPG.JPG 42opocinek1.JPG 42opocinek2.JPG

Pády editoru nabývají na intenzitě, před chvílí se mi po pádu rozbil soubor databáze, což znamená celá trať je KO, ale úplně mne překvapilo, jak jsem byl v klidu. Nahodil jsem zálohu z bk a šlapalo se dál. Pár minut na to když jsem silničním dílem za přidržení "z" projel nad terénem, abych jej zarovnal, tak jsem si normálně vytrhal všechny textury a kopec byl celý bílý. Tohle se mi ještě nikdy nestalo. Asi za to může ten měsíc v úplňku. Vše jsem opět v klidu vystornoval a restartoval editor a na třetí pokus mám pěkný zářez trati před Valy u Přelouče. Zálohováno a pokračování zítra.

Tohle nejde zautomatizovat. Takhle klasický násep nevypadá. Pokud nestavíš fikci, tak to máš samý propustek a podjezd a každý jiný. Nehledě k tomu, že zobrazené náspy co ukazuješ se mi moc nelíbí. Ale asi by nebyl problém model vyměnit. Pak jsou stanice, zhlaví a tohle vždy musíš udělat ručně. Jinak všechny jednokolejky mám dělané jen z dynamických kolejí, takže další komplikace.
Suma sumárum ve finále můj systém ručního pokládání bude nakonec rychlejší než ten co navrhuješ. Pardubice - Kolín bylo raz dva osazené. HK-Pardubice to samé. Jde to opravdu rychle, když v tom máš praxi. Zasekl jsem se jen na řešení nadjezdů a podjezdů a jak jsem psal, u Kolína mi to začalo padat.

Při použítí propustků,mostů.nad daným mostem,propustek násep vynechám a dám klasickou kolej v délce jen toho samotné mostní konstrukce popř o 1 m delší na každé straně.Pokud mám koleje z dynamiky,tak si udělám násep aj z dynamiky a kolej tam mám taky,Použití přes program DynaTrax.Jinak já nestavím fikci,Ale IREDO,tedy tratě zařazené do systému IREDO v Královehradeckém a Pardubickém kraji.Na ukázku přikládám násep s kolejí a se zabudovaným mostem.Každej máme nějaký svůj styl stavění.Někdo staví na rovné louce a kopce ručně vytváří,jiní staví v Demexu a tvoří jen zářezy,pokud je násep,tak jak jsem psal víše ve world příslušnej řádek Filename.A potom se dá třeba dělat aj kolej s trolejí,nebo i třeba jiné věci.Označená kolej je stejná jako můj příspěvek o pár příspěvků výše,jen je tam rovnej díl.Co se týká mostů,propustí,tak rozhodně není vymodelováno na každej most,propustek vlastní model,ale občas se musí brát to co už vymodelované je.Toto je trať Trutnov-Jaroměř,před stanicí Malé Svatoňovice.Žádná fikce.Druhej obrázek,jak jsou Markery tak to je kolej s náspem udělaná s dynamické koleje,převedená přes DynaTrax.Jinak to je úsek Žďár nad Metují - Česká Metuje.Každej stavíme nějak jinak.A hlavně tak jak nás to baví stavět.Lukáš

kolej s náspem 1.jpg kolej s náspem 2.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře