Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Díky, ale já teď alespoň pár dní nechci editor ani vidět. :) Už mi z toho pomalu v neděli hrabalo. :)
Ale chtěl jsi po mě mezi Blavou a Kúty doplnit přípravy k vypnutí proudu. Máš je tam. Ale právě, když jsem zjišťoval, že mám mnohde ještě troleje tam, kde nemají být.... To bylo zase nekonečno, plus návěsti EP. Jak člověk nakoukne do starších prací, tak se toho tolik nelíbí, protože dříve nyby takové možnosti.
A přece jen se mi hodilo něco nafotit a to Dresden Neustadt. Protože tam ze Streetview šel udělat jen bok.

No, tak v tom případě už se mohou přípravy doplnit i na SŽ a traťové poznání už můžeme i zde hodit do pytle. Ale nic ve zlém. Já jen, když navrhnu nějakou drobnou modernizaci nebo revizi rychlostníků, tak jsem vždy odkázán na dobu vzniku úseku - což je v mnoha ohledech dobře. Ale tímhle se tato linka vlastně nedodrží... Nic, nic jsem neřekl.

Ale už se moc těším na aktualizaci a zkoušku nové 090 a díky moc za ní. :)

No, tak v tom případě už se mohou přípravy doplnit i na SŽ a traťové poznání už můžeme i zde hodit do pytle.
Nepochopil jsem, co tím básník chce říct. U editoru jsem seděl denně od rána do večera, skoro by se dalo říct. Respektive v pohotovosti a když byla chvilka, šup k počítači. Ale i tak to dělá mnoho hodin denně.
Jestli chcete někdo víc, musíte se zapojit do aktivní práce. Například modelovat velmi kvalitní modely na míru tam, kde to má být trochu jinak. Pak poznáte, co to zabere vašeho volného času a rozumný člověk to určitě zavčas vzdá, protože život by neměl být jenom tato hra.

Ahoj Zbyňku, děkuji Ti za parádní 090ku. Poklona. Jen takový technický požadavek. Je to absolutní prkotina, ale kdybys měl pak někdy čas, mohl bys udělat to, aby při linkování cesty v AE se cesta nalinkovala v jedné TK a nepřecházela z jedné TK do druhé? Jmenovitě to jsou Povrly, Ústí hlavní a výhybna Bubeneč. Samozřejmě, až za nějaký čas usedneš k editoru, tak když si vzpomeneš. Děkuji. Do té doby oddychuj.

aby při linkování cesty v AE se cesta nalinkovala v jedné TK a nepřecházela z jedné TK do druhé?
Moc jsem nepochopil požadavek, ale asi je problém v obloukových výměnách, které jsou z dynamických kolejí. S tím se už nedá dělat nic. Maximálně jsem tam zapomněl dát výměnová tělesa, aby bylo vidět kam je postaveno, když takové výměny nemají jazyky. Dynamické koleje jsou už převedené a asi to tak vyšlo nejlépe, aby tam nebyl schod. Ale i tak, například Bubeneč, tam jsou klasické stovkové výhybky, kdy rovně je vlastně do odbočky. Tedy při linkování to vždy prioritně nabídne jízdu do vedlejší traťové koleje, protože tam je přímý směr dané výhybky. Může to vadit ve volné jízdě, ale v Openrails se dá naprosto jednoduše nalinkovat i volná jízda. Tedy oproti MSTS.

Nepochopil jsem, co tím básník chce říct. U editoru jsem seděl denně od rána do večera, skoro by se dalo říct. Respektive v pohotovosti a když byla chvilka, šup k počítači. Ale i tak to dělá mnoho hodin denně.
Jestli chcete někdo víc, musíte se zapojit do aktivní práce. Například modelovat velmi kvalitní modely na míru tam, kde to má být trochu jinak. Pak poznáte, co to zabere vašeho volného času a rozumný člověk to určitě zavčas vzdá, protože život by neměl být jenom tato hra.
Právě naopak. :cool: Když se doplňovaly přípravy, je to práce navíc. A myslel jsem to tak, že do etapy vzniku trati nepatřily. Proto jsem se divil, že byly doplněny do úseku, který je svou dobou vzniku také "bezpřípravový". Někomu to pomůže, mně se naopak líbilo, že je člověk musí znát a pamatovat si je. Ale jak říkám, nic ve zlém.
Jinak ta 090 zatím co jsem měl možnost projet, vypadá fakt skvěle.:eek::)

Vzhledem k věku už si dárky na Vánoce doma nedáváme, protože co potřebujeme si přes rok koupíme a spíše si užíváme sváteční pohodu.
Tvůj dárek, v podobě aktualizace, mi ale udělal velkou radost a připomněl mi dávné doby, kdy jsem pod stromečkem našel vagonky TT.
Když vidím to obrovské množství práce i krásné výsledky studia modelování, tak velké poděkování a klobouk dolů. Vůbec se nedivím, že sis dal teď od stavění pauzu, protože mám takový pocit, že letos se nekonaly ani stavební prázdniny. Ještě jednou moc děkuji.

Já si dávám pár dní pauzu po každé aktualizaci. Ale když už opět něco otevřu, tak to budou modely, které jsem nestihl dokončit. Například čelo budovy DresdenHBF bude nové i se sochami nad obloukem. Také tam bude ten skleněný přístřešek nad vchodem. A naproti tomu východu se také pokusím dodat autentické skleněné přístřešky. Pak zbývající zdi s podjezdy na kterých je trať až k Labi. A vlastně i zastávka Bishofplatz. Perony do oblouku a je to na zdech s podjezdem. Něco podobného je třeba udělat i v Kralupech. Pak ještě úpravy dalších modelů, kde je nutné odstřihnout perony, díky kterým je model nádraží trochu utopený v zemi.
Tohle jsem rozepsal včera :) A dnes jsem sen začal pomalu realizovat. Ještě víc propracuji ty věže s hodinami. No, já se na této budově snad i naučím modelovat. :)
Tedy tady je pracovní verze nádražní budovy, fotky jsou od Kimira:
2212DrHBF1.JPG
2212DrHBF2.JPG

No, to je hned jiný kafe!
Tohle jsi mohl říct hned po aktualizaci trati, když jsi přijel do Dresden jako takové, nejen HBF. Tedy i kdyby v HBF tam byla ještě ta původní rozmazaná textura s nápisem Dresden HBF. I tohle byl obrovský úspěch. Ve srovnání, co bylo v BP98. Tedy pokud jsi tam už ve hře byl. :)

Nicméně, co si budem, detail je detail
Tak chceš detail? Jo? :)
Trochu jsem propracoval věže. Všechny detaily udělat nelze, ale příjezd do nádraží musí být autentický. Ještě nemám prapor na střeše. Jinak ty věže budou víc zastrčené, tohle je jen pracovní obrázek. Spodek věží má být jiná textura, ale Kimir nevyfotil. A na Streetview zase neví, že se nemá fotit za sluníčka :) Jedině použít půlku na pravé straně, co je ve stínu a pak jen překlopit. Ta kupole už vypadá lépe, ale jak jsem toho docílil, nevím. Asi čím hloupější sedlák, tím větší brambory.
Já jsem laboroval s částečnou průhledností, která vypadá přirozeněji, ale ta zase filtruje pozadí. Ale na té střeše to asi nevadí. Naopak přístřešek nad vchodem, pohled skrz a je bílá díra v nádraží. Honem jsem to dal zpátky.
2312DrHBFfront.JPG

Dopoledne jsem trochu experimentoval a myslím to už vypadá trochu lépe. Ale ještě mi to všude přesně nelícuje.
Model interiéru mám připravený na lepší textury, mám to rozdělené na přízemí a patro a také jsem tam přilepil ten ochoz se zábradlím. Také jsem snížil prosklení čela haly uvnitř. Už to vypadá věrohodněji. Napadlo mne dát dovnitř trochu upravený předek. Vypadá to podobně. A do přízemí jen nalepit ty obchůdky.
Jinak naproti to modré provizorium, také se na to chystám. Zaoblený přístřešek nad schody bych měl zvládnout. A ty boky mají rovnou střechu.
No nic, měl bych se už přepnout do vánočního a neblbnout jen v gmax. :)
2412DresdenHBF.JPG
2412DresdenHBF4.JPG
2412DresdenHBF1.JPG
2412DresdenHBF2.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře