Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
A pod hotelem
Vy se naotravujete, teda :)
Když srandičky, tak srandičky. To byla scénka z jednoho Silvestra z dob, když ten hotel postavili, jak měl pan Werich strašidelný sen. "mělo to jednu věž, ještě jednu věž a ještě jednu věž a bylo to óóóšklivý,..." :)
Ještě nemám zlatou hvězdu. Jak se dá jednoduše vymodelovat? Také tam mám nějaké drobné chybičky v mapování. :)
Ale je fakt, teď už je to ten správný pohled příjezdu vlaku do Prahy.
0503Podbaba1.JPG
0503Podbaba2.JPG

Ještě jeden výrazný objekt viditelný z trati, si zahrál v Šakalích létech - stará čistička v Bubenči, kde se parta scházela. Ale centrum všeho dění byl International a z různých úhlů právě Papírenská ulice. Dá se tak říct, že v trati je na tenhle film velký odkaz.:D

Je úsměvné, že od té doby co jsem vymodeloval ten hotel Internacionál mi stále vyskakují reklamy na ubytování. Například včera dopoledne byla nějaká akce 1300 Kč za pokoj, ale odpoledne už 5300. Dnes je trochu levnější za 4418. Tedy Alcapone nám opravdu vychytal luxusní cenu.
Upozornil jsem na sebe tím, že jsem proklikal vše kolem hotelu, abych použil nějaké vhodné fotky na textury.

Ještě byla sranda, jak vymodelovat ten kalich na střeše. Použil jsem v Gmax ten přednastavený model čajové konvice.
konvice.JPG
kde jsem odmazal ouško, pokličku, dno a to čůro na nalévání. Nic jiného mne nenapadlo.
:) :)

Nyní bych měl postavit ten Negrelliho viadukt. Stačí tři vzory oblouku, co jsem si nafotil a pak se to 70x namnoží. Ale taková legrace to nebude.
Netuším, jak modeláři dělají klenuté mosty a jaký problém bude je namapovat.
Ale nakonec mne napadla taková jednoduchost.
Kvádr jako jeden oblouk, ten přesně namapovat. Pak si vyrobit beranidlo, které pak dám skrz kvádr, ještě podle beranidla domapuji nepřesnosti na textuře a pak poslední fáze, průraz a mám jeden oblouk viaduktu. :)
Akorát si to beranidlo musím namnožit, protože po každém použití zmizí. Ještě nevím co to udělá do oblouku, protože když takový model upravuji rozměrově, tak se tam tvoří škaredé stíny. Jedině udělat oblouk jen z těch namapovaných kvádrů a pak to natáčením postupně prorážet beranidly. Pak by se už nemusely měnit rozměry oblouku v oblouku :) . Ale ještě jsem nezkoušel, jak půjde namapovat klenba uvnitř oblouku.

Tedy nejprve kostka s beranidlem v pozadí.
viadukt1.JPG
Beranidlo v kostce, kde se ještě srovná textura. a pak následuje průraz kliknutím na beranidlo. Nutno poznamenat, že se mi to najednou nepovedlo, prorazil se mi jen spodek, tak jsem musel vyrobit nový stejný válec a bylo dokonáno. Stále se jen učím.
viadukt2.JPG
viadukt3.JPG

A tady je test, jak by to mohlo vypadat. Samozřejmě, že přes řeku i nad silnicemi jsou širší oblouky, tohle je jenom test. Trochu mi vadí ty stíny na okrajích oblouku. Uvidím co na to ty druhé dva oblouky. Ale jinak je to určitě pěknější, než ty defaultní mosty z původních tratí.
Zábradlíčka mi plynule navazují, nic neproblikává.
Tady je to naprosto zapomenutý úsek mé trati. Kdysi to téměř nikam nevedlo a do Děčína jsem testoval z Holešovic.
Dokonce Praha - Bubny mám to nádraží z defaultních fantas modelů. Ale našel jsem nějaké fotky, tak snad to původní nádraží nějak poslepuji. Moderní budoucí se mi nehodí. Do Masaryčky to bude postaru, tedy dvě koleje vlevo a tři koleje vpravo. Masaryčka, jak mám kolejiště tak byla. Dnes je viadukt vpravo jen dvoukolejný.
0603Negrelli1.JPG
0603Negrelli3.JPG
0603Negrelli2.JPG

na co jsi naštvaný
Zjednodušeně tento viadukt lze splácnout za jedno dopoledne a naštvaný bych měl být spíš já, že za celých 20 let to ještě nikdo nedokázal a nikomu nevadila ta defaultní příšera. Samozřejmě na modely není právní nárok, tedy naštvaný být nemohu a ani nejsem. Deterio mi nedávno poslal fotky jak to tam nafotil někdy před osmi lety a to je spíš na kopanec, že se k tomu přiznal a model dávno neudělal. Ale jelikož jej znám, tak to je u něj normální, že nějakých deset let u něj není dlouho. Všechno bude, všechno bude, jako nádraží Brno Královo Pole, také o něm mluví už 15 let až praštím pěstí do stolu a vymodeluji tam modernu, jak se současně staví. A basta. :) Ale na ty fotky Negrelliho měl sluníčko, tedy nic moc kvalita. Spíš se hodí orientačně, jak to vypadá přes vodu. Co je použitelné má všelijak posprejované a kdyby se to mělo 70x opakovat, nebylo by to pěkné. Nehledě k tomu, že materiál zdiva je úplně stejný, jen s tím rozdílem, že je očištěný od vandalů.

Je, a právě o tomhle baráku.
Navnadil jsi mne a chtěl jsem se na to podívat. Na ivysílání to není, tak youtube. Tam jsem našel. Mazanice a do toho reklamy. Tak jsem si to někde stáhnul v HD. HD haha, stejné jako na youtube, ale bez reklam. A pak dle ČSFD mne to navedlo na MAX, ten přece mám. A bingo. Ale vystřízlivění. Je to tam, ale v okně, protože je to stejná kvalita jako na tom youtube nebo co jsem si někde stáhl. :) Asi to tenkrát natočili v nějaké nevalné kvalitě, když ani placené kanály to mají jako mazanice. :) Ale nějak to už překousnu.

Po Praze jsem ještě něco nafotil, ale většina je ze streetview. Tedy ještě bych chtěl udělat nějaké městské bloky a v tom trianglu na Florenci by mohly být i originály.
Nádraží Bubny asi už nikdo nenafotí, když ten barák byl už dávno na odstřel. Ale i tak něco jsem poslepoval. Uvidíme.
Bubny.jpg

prazske_bloky.jpg

Tu dolní texturu jsem už téměř využil a poskládal ten blok na Ulici Prvního pluku. Ale tam někde musela být hospoda, kam se chodilo z depa chlastat nebo pro lahváče. Jako na ONJ se chodilo přes koleje Modřanky do hospody U Spurných, tak z Masaryčky se chodilo někam sem, říkalo se tomu hospoda "U ču**ka. Netuším, jak se jmenovala oficiálně, já ji znal jen z vyprávění fírů i proč se tomu tak říkalo, ale ten lidový název znal každý nádražák. Buď ten žlutý barák nebo ten vedle vpravo.

Jinak to ještě nemá střechy. Nechtěl jsem dělat uniformní blok. Střechy příště. Také ještě nemám vnitřní mapování a jak koukám, někde je mapování je trochu mimo Ale to dělá gmax, výřez který je správně je ve výsledku posunutý.
0803Prvniho_pluku.JPG
0803Florenc1.JPG
0803Hostel.JPG

Trochu jsem srovnal posunuté textury, ale ještě tam jsou nepřesnosti viz první barák, nutné přemapovat. Problém pak je model bloku správně umístit do mého Negrelliho trianglu budovaném poslepu v dobách, kdy ještě nebyly žádné letecké mapy. Celý blok jsem měl moc velký, tak jsem některé domy musel zmenšit. Také jsem udělal barák v této ulici vlevo. Ještě podkroví a střechu vyměnit za plechovou. Pak ještě vlevo přijde ten barák Správy železnic na zdi a tak nějak na to pak bude navazovat model viaduktu. Snad mi tam vše vejde. Pak jsem se díval na barák na ulici Trocnovské naproti bývalého depa. Je vidět na obrázku za podjezdem. Ten by se také mohl vymodelovat, ať tam není ta budova ze začátků MSTS z trati 024. Klasické baráčky jdou velmi rychle, proto se divím, že mnohé u trati nikdy nebyly vymodelovány. A teď následuje rozcvička na kole. Jen jsem čekal než opadnou ranní nízké teploty. Včera odpoledne jsem si dal 43 Km. Dnes odpoledne také nebudu sedět doma, ale bude to opět šlapací.
0903Prvniho_pluku.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře