Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Já mam jinou prosbu, nešlo by pokud si ještě v té Jihlavě, dodělat to do města. Část vlaků končila v Jihlava město.
Souhlas, typicky ještě před nedávnem pár rychlíků Vysočina z Prahy (960/961), anebo doslova veškeré osobáky pendlující mezi Jihlavou a Havlbrodem. Taky bych se tedy přimluvil. :)

Já mam jinou prosbu, nešlo by pokud si ještě v té Jihlavě, dodělat to do města.
Tobě asi nedochází, že teď modeluji v Praze a ještě z daleka nemám hotovo. :) Tu Jihlavu jsem opravil jenom proto, že ty koleje k peronům šly udělat lépe. když byly připomínky, že tam nevejdou některé soupravy. A jak jsem psal, mnohem rychlejší je udělat dva perony jako jeden model, než je skládat v editoru z dílků. To jsem si odskočil, abych se nadechl před další práci s fotkami v Photoshopu. A nezapomněl na to do aktualizace.

Jihlavu město jsem nikdy nechtěl stavět. Ale pokud vymodeluješ původní nádraží,... :) V Jihlavě by to chtělo vymodelovat vícero staveb. Když jsem tam tenkrát položil koleje, Deterio hned aktivně telefonoval z Jihlavy, že to tam dokumentuje a budou originální perony. Začal, ale vybodl se na dokončení jako ostatně ve více případech. A jeho rozestavěné věci jsou nepoužitelné, protože tam vždy má nějaký velký rušivý nedokončený objekt. A teď když už také modeluji, tak vím, že se dá i nedostavěný model dokončit tak, že je použitelný, jen stačí se tomu věnovat 5 minut navíc. Hlavně, že tvůj nápad olajkoval. :) Vždy si vzpomenu na Taxe, jestli i on byl tak bombardován, co by ještě mohl... a i to mohlo přispět k tomu, že dopadl jak dopadl. Proto, když je přání příliš, tak si vzpomenu na píseň z filmu Šakalí léta. "Táhněte do háje..... " :)

Sice jsem se dnes odpoledne trochu uštval na kole, ale v podvečer si ještě nachystal díly mostů pro magistrálu. Oblouky na míru a silniční "výhybka" :) A rovná část je už legrace. Ještě mi zbývají ty sjezdy k silnici napříč (na to co tam je, nekoukat, tam to zůstalo z důvodu, že to jen nahradím novým modelem), ale to už bude jen výstřižek z toho dlouhého obloukového mostu. Ten je poskládaný z poloměrů 1000,500a1000m úhly 5,20,5. Z toho si už nastříhám co potřebuji. Mostní díly nemám ve správné výšce, protože je nutné připnout ty rovné silniční díly, ale ty v TSRE5 nejdou, to udělám až zítra v editoru MSTS, který to umí i nad kolejemi, jak je to v tomto případě.
Ale konečně auta na magistrále nebudou muset skákat přes zábradlí jak tomu doposud bylo.
2104magistrala1.jpg
2104magistrala2.jpg

Aktivitáře určitě tímto hodně naštvu, ale já mám ohromnou radost, že se mi to podařilo. Praha hlavní nádraží, to kolejiště mi bylo trnem v oku už mnoho let. Ale když už konečně umím trochu modelovat, tak jsem se do toho pustil. Ale hlavní důvod byl, že chci udělat i zdi kolem a nemohu je dávat do toho zakrouceného paskvilu jak žížala u 5-7 peronu. A to samé, když se jede od Hrabovky, celé to spodní zhlaví. Vlastně i směr Vítkov to je komplet přepracované. A na druhou stranu jen koleje, které vedou k 5-7 peronu.
Vymodeloval jsem si zatím zkrácené perony 5-7. peronu o šířce 10m (měl jsem tam všude 12), abych kolejiště položil přesně. A po položení kolejí tyto perony mohu prodloužit až do konce.
Ale hned to kolejiště i lépe ladí oku.
2304PhaHlN1.JPG
2304PhaHlN2.JPG
Podle tohoto sloupu je vidět o kolik je celé nádraží užší.
2304PhaHlN3.JPG
Na magistrále jsem dost složitě řešil ty sjezdy, proto je ještě nemá hotové. Nejprve se musí podezdít silnice na Hybernské ulici, jak jde do kopce. Pak parkoviště v depu, pak vyzdít a vynáspovat hranu kolejiště hlavního nádraží, proto ta přestavba kolejiště.
Ty obloučky sbíhající se silnice asi odeberu, to se mi moc nelíbí. A samozřejmě ty široké mostovky půjdou nahradit celistvým modelem, každého sjezdu. Proto nejprve ta vyzdívka Hybernské, aby to bylo kam napojit.
2304magistrala.JPG

Tak jsem se dal do zednických prací. Nejhorší byla podezdívka Hybernské ulice, kde je to ve sklonu. Byla to metoda pokus a omyl. Sice by to šlo spočítat Pytagorovou větou, ale já znám jenom přeponu 250m. :) Ale stejně to bylo jinak, protože koleje s depem mám o metr níž než silnice u nádraží. To jsem zjistil, až byl model hotový. :) Ono to půjde srovnat. Také to parkoviště udělám s jinou texturou, hrozně to splývá s mosty.

Tohle byla kdysi přístupová cesta do lokomotivního depa. Výjezdy na druhou stranu k hlavnímu nádraží ještě nemám. Sjezdy k Hybernské úplně přesně nelícují, protože je to tam šikmo. Možná také něco vymyslím.
2404Masarycka3.JPG
2404Masarycka2.JPG
2404Masarycka1.JPG
2404Masarycka4.JPG

Už mám sjezdy i od hlavního nádraží, ale bude to ještě měření a úprav rozměrů, aby vše lícovalo. Ten vnější oblouk magistrály jsem trochu musel "znásilnit", respektive ve spoji trochu ohnout, aby na straně konce oblouku u hlavního nádraží byly obě silnice stejně daleko. Auta si ten miniklikanec přeberou stejně jako vlaky u podobně přihnutých kolejích.
Jak chybí ta zábradlí, ta ještě doplním a některá upravím.
2504magistrala1.JPG
2504magistrala2.JPG

K mostům jsem dodělal pilíře, hodily se ty z Drážďan :) (textura). Také jsem přidal parkoviště tak trochu upravené na míru i když textura je z defaultního MSTS.
Ale bude nutné hacknout jak model depa, tak model nádraží. Depo má moc vysokou zeď u magistrály, jeden roh mírně zasahuje do areálu Florenc a nádraží má nesprávně vlaštovky až pod magistrálu a tím jsou do nich zapíchnuté pilíře magistrály. Stejně ty perony jsou mi trnem v oku. Obloučky na konci nekopírují poloměr kolejí a textura peronu opravdu nic moc. Ale taková tehdy byla doba, co nejmenší textury a nejméně polygonů, aby to stařičký MSTS utáhl.

Hodila by se nafotit i ta odbavovací hala hlavního nádraží, než ji zbourají. Nějakou škatuli bych tam pod dálnici vymodeloval i s parkovištěm nahoře.
2604Masarycka1.JPG
2604Masarycka2.JPG
2604Masarycka4.JPG
2604Masarycka3.JPG

Když už, tak už. Ještě jsem zkusil odbavovací halu na hlavním nádraží. Takový pokus z dostupných textur. Dodělat ty prosklené tubusy schodiště a sloupky v prosklené části už nebude problém. Sice sem z vlaku vidět není, ale proč to alespoň zjednodušeně neudělat.
2604Phahl_odb_hala.jpg

No nedalo mi to a už to má v rysech lepší ksicht. To jen kdyby někoho v Praze na hlavním napadlo stisknout klávesu á nebo ě a přesedl na drona.
2604Phahl_odb_hala1.jpg
Tímto by magistrála byla hotová. Tedy ještě tam pustit auta, řidiči už remcají. Ale u Hitona jsem nějak vysoko, asi bych měl silnici naklopit trochu z kopce. Tedy řidičové ještě musí počkat.
2604magistrala.jpg
A pak jsou na řadě ty opěrné zdi a svahy na hlavním nádraží, jak je ta červená čára. Perony 5-7 dokončím až potom. Vedle mám hozený původní model jako předlohu, jak to tam tenkrát vypadalo. (rozmístění cedulí a podchodů) Ty zahnuté konce mám přesně do poloměru 500m, tedy to půjde ohnout jedna radost. i když se na konci zužují.
2604PhaHlN.jpg

Paralelně ML635 nám něco nafotil. Tedy ne vše jsem ještě zpracoval, ale například takové divadlo Ponec a naproti Krenovka z pohledu od bývalé trati. Pak jsem ještě zkusil tu věžičku, ale lépe to už nejde. To by někdo musel nafotit kolem dokola z dronu. Ale lepší než nic.
2704Krenovka.jpg
2704Ponec1.jpg
2704Ponec2.jpg
2707vezicka.jpg

Ha, dnes jsem nevytvořil nic. Protože jsem měl v práci takový cvrkot, že jsem se do padla nezastavil. Konečně, po zimním “lenošení”. Abych jen nestrašil, tak před padla byla chvilka, tak jsem si hacknul původní model 5-7 nástupiště abych použil cedule, podchody a jiné drobnosti. Přece jen jsou dobové, jak tenkrát vypadaly. Mám je už přidané ke svým peronům. Perony jsou teď na řadě. A pak za kolejištěm ta opěrná zeď.

Jo jo jo, zas otravuju. Jen prosba, nešlo by na ty nástupiště 5-7 dát dělená návestidla, aby tam mohlo zajíždět více souprav. Předem děkuji.

Opět jsem svými obrázky "rozplakal" Deteria. Mě už z něj asi picne. :) Všechny jeho komunikace jsou typu "já jsem groot" Něco pošle a "já jsem groot". Vůbec nechápu, co vlastně chce. Měli by jste pro něj doplnit smajlíka na reakce "já jsem groot" A už si to nějak přebereme. :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře