Hlášení chyb pro trať Bratislava - Praha v Open Rails

Ahoj, můžeš se prosím podívat na toto návěstidlo v Hradci, nechce mě pustit trafik na Jaroměř, Děkuji.
RunActivity 2025-10-28 11-21-58.jpg

Ahoj, to návěstidlo nebylo na Jaroměř nalinkované. Opraveno. Já jak dokončuji svoji aktivitu a jedu ji snad už po desáté, tak vždy objevím tolik chyb, že by to bylo na celou stránku. Většinou levitace vegetace a stále nějaké zbytky trolejí, kde nemají být.

Tak tohle snad nasimulovat nejde. Jedině kdyby jel souběžný traffic. Návěstidla jsou tam nastavena bezchybně. "volno bez linku" a před nimi jsou skrytá vložená, aby to fungovalo.

Dobrý den, moje doměnka je, že tahle anomálie nastane, když hráč odjíždí směr Znojmo po nesprávné (levé) koleji (viz výhybka na TM), protože takto hráč projíždí nejen 'své' návěstidlo, ale i to levé, které má jehlan za výhybkami vlevo.

Tohle někdy dělá v OR, když třeba ve volné jízdě je postaveno na určitou kolej, která je ze stanice průjezdná dál, a já si před stanicí přehodím výhybku pro vjezd na vedlejší. Tak se mi postaví i odjezd z té vedlejší a ten původní odjezd chvíli zůstane, než to zase spadne. Je to jak ve které verzi a jak ve které aktualizaci. V aktivitě by se ale tohle dít nemělo, trasa je přesně vytyčena.

že sa to ináč nedá urobiť
Ale určitě dá. Když zadám trasu skrz nádraží i jako je tohle a jedu, nikdy se mi nemůže stát, že se mi rozsvítí i vedlejší návěstidlo. To by musel jet souběžný traffic. Však je tady hafo aktivitářů. Zeptej se Dana, ten také dělal aktivity přes Moravské Budějovice a být tam chyba, měl bych to dávno na talíři. On se se mnou nepáře. :) :) Ale je možná varianta, jak píše bobeksoft. Pak jedině trasu zvolit trochu jinak.

Ahoj, už před mnoha a mnoha lety, jsem hlásil, že z hlavasu v Brně nejde vypravovat vlaky od tohoto perónu. Chybé odjezdové směr Heršpice, nebo odbočka Černovice. A AI/hráč tak blokne celou hlavní trať.

brno hln.jpg

Tam chybí návěstidlo? Asi jej někdo ukradl. To se někdy stává. Ale ono tam toho chybělo víc. Ranžírky na manipulačních kolejích. A to jsme byli na slezině. :) Stárneme a ty naše ramky, ..... :)
Jenomže tenkrát to mělo i důvod. Původní Brno i s Heršpicemi mělo u každé výhybky přestavník. jenomže za tu cenu, že pak nesvítila polovina návěstidel. Musel jsem je tedy všechny odebrat a zredukovat i ranžírky a pak už se dalo jezdit na barvu. Tak proto. Doba se změnila Openrails toho zvládne víc, ale člověk není počítač, aby operoval všude.
Jinak za tou rotundou byly asi uhelné sklady. Když už modeluji, tak tam zlikviduji terén a pod koleje osadím rampy s těmi přihrádkami, jak je vidět na leteckých mapách. Ty šturcové koleje jsem trochu zkrátil, měl jsem je moc dlouhé. Jestli tam máš aktivitu, tak to budeš muset prohlédnout. Ale jak je zbrojení, tam je vše beze změn. Protože pod tratí má být takový viaduktový podjezd do ulice Uhelná. Asi jej ustřihnu z viaduktu přes Svratku. Jsou to jen dva portály.

V Mikulově máš jen jednu tu modrou čáru perónu v té kusé koleji, u šturcu chybí, v ORCZ tak nechce zabrat perón při sunutí.

Tam chybí návěstidlo? Asi jej někdo ukradl. To se někdy stává. Ale ono tam toho chybělo víc. Ranžírky na manipulačních kolejích. A to jsme byli na slezině. :) Stárneme a ty naše ramky, ..... :)
Jenomže tenkrát to mělo i důvod. Původní Brno i s Heršpicemi mělo u každé výhybky přestavník. jenomže za tu cenu, že pak nesvítila polovina návěstidel. Musel jsem je tedy všechny odebrat a zredukovat i ranžírky a pak už se dalo jezdit na barvu. Tak proto. Doba se změnila Openrails toho zvládne víc, ale člověk není počítač, aby operoval všude.
Jinak za tou rotundou byly asi uhelné sklady. Když už modeluji, tak tam zlikviduji terén a pod koleje osadím rampy s těmi přihrádkami, jak je vidět na leteckých mapách. Ty šturcové koleje jsem trochu zkrátil, měl jsem je moc dlouhé. Jestli tam máš aktivitu, tak to budeš muset prohlédnout. Ale jak je zbrojení, tam je vše beze změn. Protože pod tratí má být takový viaduktový podjezd do ulice Uhelná. Asi jej ustřihnu z viaduktu přes Svratku. Jsou to jen dva portály.

Mě by zajímalo jak staré jsou chyby, které průběžně opravuji. Po trase aktivity Den blbec bylo několik malých vybočení, průběžně jsem opravil. Ale jak dávám dohromady trať do Jaroměře, nějak se mi v Jaroměři zbláznila jedna rovná dynamická kolej do dlouhého oblouku a skrz kolejiště nádraží. To samé jsem dnes objevil v Hradci na jaroměřském zhlaví. Jedu zkušební jízdu z HK do Jaroměře a před upozorňovadlem vjezdu do Jaroměře, kousek za nadjezdem u zastávky je ve styku velký schodek. Musel jsem koleje odebrat a znovu položit protože opravit to nešlo. V editoru kolejový schodek nebyl, ale schodek měly databázové čáry. A pak jsem musel dát vyšší sklon na jeden kolejový díl.
Máte to také v současné verzi? Nebo se mi to rozhodilo až v době nedávné?
V Mikulově máš jen jednu tu modrou čáru perónu
Myslel jsi zelenou? :) Modré tam nejsou. Tam byla chyba jako dříve na Masaryčce v Praze. Označení koleje musí končit ještě před návěstidlem. Jak je za, tak je asi problém, jak máš. Opraveno.

Ne, zelená tam je, chybí modrá, u toho zaráředla. Jak je návěstidlo v kusé. Je tam jen jedna modrá, u odjezového směr Valtice.

Back
Nahoře