Já jsem myslel situaci, o které jsi psal - že padají věci ze skříněk. To může nezaznamenat jenom debil.
Souhlas, jen totální ignorant by to nepostřehl!
Tak rychle, že už nestačil dobrzdit.
No to je jasný jak den, že jel docela rychle, ale mě šlo o konkrétní údaj. To si ale počkám na závěrečnou zprávu od DI
To že to udělal je více než pravděpodobné, akorát nechápu, jak se to dá usoudit podle té fotky.
Podívej se na tu fotku pořádně. Jistě si postřehl, že Regionova nemá zmačkané plechy a že ve zdi není žádný důlek. To jasně dokazuje, že se Regionova o barák jen opřela. Kdyby jela v době, kdy prorazila zarážedlo a vykolejila rychleji, Regionova by měla zmačkané plechy a ve zdi by byl buďto důlek, anebo by se Regionově podařilo zeď prorazit a v baráku by pak byla velká díra.
Protože to nedobrzdil!
Jestli tím myslíš to, že to neubrzdil před návěstidlem se stůj, tak taky je to možnost. Bude ale lepší počkat, až to DI vyšetří.
No tak vzhledem k tomu, že E499_2002 je fíra, jednalo se zřejmě o jeho kolegu, a asi o tom něco ví, že? Takže je zcela zbytečné dále polemizovat.
Popsal to zcel jasně: Při posledním vlaku ho vzali do šturcu, kde je to zarážedlo blíž než místo, kde celý den zastavoval v peronech. Než si to uvědomil, a nasypal tam rychlobrzdu, bylo pozdě. Takových případů bylo a bude spousta. Jsme jenom lidi, a jsme omylní, a ani všechny ty Mirely, ETCS, a bůhví co ještě s tím nic nenadělají. A pokud někdo tvrdí, že jemu by se to stát nikdy nemohlo nemohlo, je první adept na průser. Tečka.
Aha. Tak to jsem teda nevěděl že E499_2002 je fíra IRL. Na druhou stranu, musím ti dát za pravdu, že lidi nejsou neomylní. Sice se snažíme vymýšlet systémy, které se snaží chybu lidského faktoru potlačit, ale to nejde úplně na 100%. I ETSC nebude schopen odstranit lidský faktor úplně na 100%.
A co se jedná o jízdu k zarážedlům, taky nejsem zrovna čistý. Párkrát se mi v Open Rails stalo, že jsem jel k zarážedlu moc rychle a neubrzdil to. Naštěstí Open Rails pojem "proražení zarážedla a vykolejení" nezná, takže jsem se od zarážedla jen odrazil. No a od té doby se raději k zarážedlu "ploužím" 10 km/h poté, co najedu na slepou kolej, a jakmile jsem dost blízko, hned brzdím.
Čo si predstavujetě pod takým pojmom zarážeč?
Možná nejsem jediný, kdo by ocenil, kdybys nás přestal oslňovat svými infantilními úvahami, lidový vyšetřovateli a manažere řízení lidských zdrojů. Děkuji.
Mno... pojem "zarážeč" měl být pokus o lepší synonymum ke slovu "zarážedlo," ale vidím, že to nevyšlo. To radši budu používat slangový název "šturc."
Infantilní úvahy? No musím přiznat, že několikrát jsem tady na fóru řekl totální kraviny,

ale naštěstí mě někdo jiný opravil. Podívej se třeba do vlákna "Matěj B. objevuje svět," kolik kravin ohledně parních lokomotiv jsem tam napsal. Chudák Tom Kanka mě musel několikrát opravovat.
Dneska je to spíše o tom, že z nových lidí se absolutně vytratila pokora. To, že výcvik je osekaný, to bych možna ještě pochopil. Doba se posunula. Ale dneska chce hned každý po zkouškách na rychlíky, oblíbenou činnosti se stalo vyhrožováni typu “jestli mě nedáte na esa, jdu k soukromníkovi” apod. Nechci znít jako nějaký geront co má odježděno 30 let, ale bohužel je to smutný fakt. Už za nás před 8 lety byl výcvik docela okleštěn, jenomže já včetně mých kolegů jsme o tu práci měli velký zájem a vzdělávali jsme se dost věci sami. Dneska za tím dost nových vidí jenom prachy, rychlíky, denní směny nejlépe od 8 do 20:00 a 60k za normu v čistém…
A přesně tohle taky zajímalo před 3 roky i ministerstvo dopravy potom, co v červenci 2020 došlo ke dvěma incidentům, tj. srážka Regionovy a Žraloka u Perninku a najetí Slona 471 zezadu do Pošťáka (poštovního vlaku) v Českém Brodě, a to jestli se fírové "nepřetěžují." Dokonce ministerstvo dopravy chtělo zavést bodový systém a systém registrů pro fíry (měl to být takový mix mezi bodovým systém, který platí na českých silnicích a systémem sociálních kreditů, zavedený v Číně), ale návrh tohoto systému nebyl pořádně projednán, a nakonec se od pokusů tento bodový systém a systém registrů fírů vymyslet a zavést, úplně upustilo. Jestli pak ministerstvo dopravy vymyslelo nějakou jinou metodu, jak si ohlídat, jestli se fírové "nepřetěžují?" To už nevím.