Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Ten převis tam nemá být po celé délce, jenom na krajích a ne tak výrazný. Už jsi konečně přečti ty zpravy, tu opravu těch předvěstí jsem ti posílal už dávno!!!DSC_0003.JPG

Naposled editoval moderátor:
Ten převis tam nemá být po celé délce, jenom na krajích a ne tak výrazný.
Hele, už toho nechej, jsi už s těmito kecy otravný jak svítiplyn. Ty jsi v Tescu asi nikdy nebyl. Převis je po celé délce jen na levé straně je přistavěná pod převisem taková kukaň. To je vše.

Já tě vůbec nechápu. Musíš mi do toho stále kecat a tady plevelit? Nejsi žádný můj vedoucí, ani model nedělám na tvou objednávku.

Haha tady mi odpovíš, a jinde nic. Přes tu verandu jsem chodil denně dom tak vim jak vypadala, kdyby tam byl převis tak se dá schovat před deštěm, ale to nešlo!!!

kdyby tam byl převis
Ty fakt nedáš pokoj. Víš co je nejhorší? Vždy kritizuješ rozpracovaný model. Stejně jako Trnečka v Zábřehu. A najednou byl spokojený, když došla řada na ty parkoviště. Ale s tím převisem tě zklamu. Ten je po celé délce, jen pod převisem jsou ty přístavky, proto ses tam nemohl schovat.
Tady jsem tě tenkrát vyfotil jak jdeš (to jsme se ještě neznali): :) Vidíš tu prosklenou kukaň? A za ní už vidíš strop převisu. Je to na konci listopadu, proto vánoční výzdoba.
Tesco_previs1.JPG
Můžeme pokračovat. Vidíš ten převis? Je až na konec a tam se klidně můžeš schovat před deštěm.
Tesco_previs2.JPG
Tesco_previs3.JPG

Jak že se to tady říká, když se reaguje na diskuzi, v níž se někdo důsledně zabývá něčím mimo oblast hlubšího zájmu reagujícího? Je to jen hra?

Prosím, zbavte mne konečně tohoto individua Deteria už konečně někdo. :) Nejlépe plácnout výhybkovou tyčí. Ať to má od fochu. Většího mikymause snad na světě nenajdeš. Nasekal desítky nedodělaných modelů před mnoha lety a teď mne tady bude denně buzerovat co mám a nemám špatně?

Tohle fórum je o tom, aby se diskutovalo o tomto koníčku a když nějaký aktivní člen představuje vývoj nového modelu, úseku trati, tak jej nikdo nemá právo upomínat, co mu tam ještě chybí. Někteří si pletou pojmy diskutovat a vysírat. A vysírání říkají demokratická diskuse.
No nic. Je tady sice hodně toxické prostředí, ale jdeme dál.

Tak, konečně je Tesco hotové i se všemi přístupy do prvního patra. Gmax už to pomalu nezvládá a je problém se tam otáčet. Sice Mikulda mi na slezině poradil jak skrýt nepotřebné objekty, ale já už to zapomněl. Protože například boční pohledy jsou takové čmáranice čar, že je problém se v tom vyznat co je co. Ještě něco doladím, protože vidím drobné chybičky. Chodník pod zdí nádraží jsem protáhl až na konec.

Dozadu do skladu ještě doplním ten cihlový plot, jo a do patra ke vchodu přilepím pod převis ty lichoběžníkové kukaně, aby se Deterio neměl kam schovat, když prší. Tedy pokud jej nenapadne vlézt dovnitř. Pak mám ještě několik baráků na pozadí, asi jej také jako kulisu vymodeluji.
Od roku 2003 jsem doufal, že mi tohle někdo vymodeluje, ale vůbec se nedivím, že se do toho nikomu nechtělo. Ale zas tak těžký model to nebyl. Jenom pár krabic v sobě. Takové Drážďany, to bylo mnohem náročnější.

1310Tesco1.JPG
1310Tesco2.JPG
1310Tesco3.JPG

Ještě jsem dokončil ty Deteriovy výklenky u vchodu, aby se za deště neměl kam schovat. Ale pochopitelně, tohle opravdu až na konec. Při mapování už gmax začal padat. Už to nedával. 4 plochy a bum. A má to jen 3600 polygonů. Tedy už do modelu raději moc nevrtat. Proto nemám rád, když mi do průběhu prací někdo začne kecat. Ale to asi nikdo.
Sice nahoře má být uprostřed také zábradlíčko, jak je vidět pod tím Tescem v popředí, ale to už nebudu provokovat. Chodit se tudy nebude a od nádraží z dálky je hodně podrobností zbytečných.
1310Tesco4.JPG
A vzadu jsem vystavěl ten cihlový plot.
1310Tesco5.JPG

Škoda, že někdo nemá nafocenou Vlněnu před demolicí, jako kulisa v pozadí s typickou siluetou mohla být.
Třeba takto. Nápis pořád existuje.
Ještě jsem dokončil ty Deteriovy výklenky u vchodu, aby se za deště neměl kam schovat. Ale pochopitelně, tohle opravdu až na konec. Při mapování už gmax začal padat. Už to nedával. 4 plochy a bum. A má to jen 3600 polygonů. Tedy už do modelu raději moc nevrtat. Proto nemám rád, když mi do průběhu prací někdo začne kecat. Ale to asi nikdo.
Sice nahoře má být uprostřed také zábradlíčko, jak je vidět pod tím Tescem v popředí, ale to už nebudu provokovat. Chodit se tudy nebude a od nádraží z dálky je hodně podrobností zbytečných.
Ted by ses mohl podívat na ty návěstidla.

Přílohy

• vlněna.jpg
    vlněna.jpg
    110.1 KB · Zobrazeno: 43
A klucí modelářští, dal by se z takovýchto fotek vykřesat model? Podle mě je (byla) Vlněna už docela daleko, takže detaily, jako ty pěkné hodiny na štítu, by vůbec nemusely být na škodu, že tam nebudou.
Pošlu dnes Zbyňkovi ty svoje plácaniny mezi Kolištěm a Židenicemi z roku 2008, aby se podíval, jestli se z toho něco dá taky vymyslet.

Ted by ses mohl podívat na ty návěstidla.
V Tescu žádná návěstidla nebyla. :) A nic jiného zatím neřeším. Ty si fakt nedáš pokoj. Nejsi od toho, aby jsi druhým rozdával práci. Život nejsou jenom vláčky. Jestli to tak máš, je to tvoje věc. Ale já ačkoli už nemusím, tak chodím i do práce a momentálně připravuji podání DPH za minulé čtvrtletí. Kdyby jsi byl modelář. Skutečný, tak bys pomohl třeba tím, že by jsi vymodeloval komplet Hodonín. To je také práce jen na několik dní. Ale až tam začnu modelovat, tak se vsadím, že přispěcháš se svou verzí, kterou si vydyndal například od Trainzu.
Ale uvědom si, že i když existuje někde model čehokoli, tak že by se dal použít i do MSTS. Viz zrovna to Tesco. Poplatné své době OK, ale dnes? To je jako když srovnáš pravěk mnohých vozidel, které jsou v BP.
Pošlu dnes Zbyňkovi
Zatím buď v klidu. Jsem jen člověk, tedy dopíši větu a budu pokračovat v aktivitě Den blbec. Do konce listopadu musí být hotovo, proto nic nového nerozjíždět.
Ale použij Deteria, ať se prověří jestli ještě vůbec umí modelovat. Ale určitě by to zvládl. Vždyť je to jeho domov, Brno. A když jej zapřáhneš do práce, tak alespoň nebude otravovat mě svým kecáním do mých prací.
Já pokud budu ještě něco modelovat, tak jsou to ty některé baráky u Tesca, jak jsem v roce 2003 nafotil. Pak by to chtělo alespoň kulisy na druhé straně nádraží. Ten kulatý Čedok, za ním bufet Padovec a pak celá ta ulice přes Letmo i s Grandhotelem. Tohle už Deteriovi navrhuji 20 let. A má s tím problém. Vždyť jen udělat kulisu. Tedy zjednodušený model. Nemusím modelovat všechno sám, jak se děje posledních 6 let.

...Nejsi od toho, aby jsi druhým rozdával práci...
Přesně!

...Kdyby jsi byl modelář. Skutečný, tak bys pomohl třeba tím, že by jsi vymodeloval komplet Hodonín. ...

Ale použij Deteria, ať se prověří jestli ještě vůbec umí modelovat. ...

A když jej zapřáhneš do práce, tak alespoň nebude otravovat mě...

Tohle už Deteriovi navrhuji 20 let. A má s tím problém. ...
:cool:

Tady to už opravdu nemá cenu a omlouvám se, že ve svém vlákně informuji o novinkách. Mlčeti zlato a bude klid. Vy si tu jen lajkujete, jak mi to kdo nandá.
Ale musíte se někteří opravdu hodně nudit.

Tady to už opravdu nemá cenu a omlouvám se, že ve svém vlákně informuji o novinkách. Mlčeti zlato a bude klid. Vy si tu jen lajkujete, jak mi to kdo nandá.
Ale musíte se někteří opravdu hodně nudit.
Zbyňku nic proti, ale Tom má pravdu. Vadí ti, když tě někdo diriguje a sám děláš to samé. Nebud pokrytec. A nikomu nevadí, že ve svém vlákně informuješ o novinkách, tady šlo o úplně jinou věc, tak to nepřekrucuj.

Mně to tedy určitě nevadí, podívat se, co je kde nového. Je to paráda sledovat, co nového roste!:cool: Deteria se určitě zeptat můžu, škoda, že tenkrát jsme jen odmračíkovali ty výtahy na peróny. Podle mého tam hodně chybí a je to něco, co dělalo "Hlavas" odlišný od ostatních.

Deterio: Fajn, ":D" znamená, že do toho chceš jít, protože takhle vysmátí budeme všichni, až budeme přijíždět do krásně udělaného Brna. :cool: Nechme tedy Zbyňka makat na Tescu a okolí a navrhuji sfouknout tu Nádražní ulici, Čedok, Grand a spol. Budeš chtít fotit (tj. jedu do Brna) a dodat co budeš potřebovat na modely? A mám Ti poslat tu Mosilanu a baráky na Špitálce a Podnásepní, co jsem fotil z vlaku - tj. jsou z výšky a nezkosené? Kdyžtak dořešme pomocí SZ, ať to tu Zbyňkovi nezasekáváme. Napiš, jak můžu být nápomocen! Bylo by to skvělé, porovnat proti sobě modely od dvou různých modelářů.

Back
Nahoře