Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
verím,že tiež toho máte niekedy dosť.Tiež nechápem správcov tohto fora,miesto toho,aby podporovali pokrok
Děkuji.
Ne, opravdu to jsou kolikrát nervy, když nějaký zbrklým úkonem, si něco rozbiji nebo jak nedávno chyby po celé trati. To už bylo na palici.
A stejně to neskončilo, stále opravuji nějaké chyby, které za sebou nechává TSRE editor. Ale díky RicarCZ mám v jeho úpravě TSRE nástroje na vyhledávání chyb a je bezpečnější, protože u statických objektů zbytečně nepřepočítává databáze a tím vznikají chyby všude možně i tam, kde jsem například 10 let nic nepozměňoval. Tedy už používám 3 editory a každý na něco jiného. Například TSRE CZ na sloupy TV. A rychlejší start. MSTS na výměny kolejí, když na ní jsou návěstidla, a jiné jehlany, na jemné ladění terénu i na vlastní pokládku kolejí, hlavně dynamických. Atd.

Pak člověk je už i háklivější na okolí, když někdo jen posměšně reaguje a má z toho škodolibou radost. Někdy se nechám vyprovokovat, bohužel, ale jednou jsem napsal pod návalem negativních reakcí, že by bylo asi nejlepší, abych tady na fóru skončil. A hned následovala reakce "táhni a pořádně práskni dveřmi", jsem namyšlenej, a bůh ví co ještě. Jako bych byl v komunitě ten poslední člověk, který něco pro tuto hru dokázal. Nerozumím.

Dnes jsem to znovu zkoušel a konečně zablikala ta pomyslná žárovka nad mou hlavou :) Já než to pochopím :) Ano kliknout na to levé okno a delete. Pak už vyskočí potvrzení, jestli opravdu smazat. Restart a znovu tabulka chyb a tyto jsou už pryč. Jen tam mám stále 37 chyb v těch žlutých linkách databáze kolejí. Co jsem měl schody, ty už jsou opravené a často jsem to i řešil kratšími díly oblouků. Ale ty co zůstaly, opravdu netuším, co to po mě chce. Spojení databáze kolejových dílů je OK. Jen někde jsou koleje trochu do sebe překlenuté. Ale to je propustná tolerance i v MSTS. Například to bylo i ve šturcu v Moravanech, tak jsem ten šturc napojil znovu a i tak se to prolínalo. Tedy takové "chyby" by to myslím hlásit už nemělo. Tady jsou dva příklady. Tohle vzniká ve zhlavích ve stanicích, kdy to kolikrát úplně přesně nenavazuje
Zobrazit přílohu 51237
Zobrazit přílohu 51238
Ahoj,
Ona jsou samozřejmě všechna místa co se ukazují žlutě "warning" plně průjezdná, jen tam vlak nerealisticky přeskočí, což je dost vidět i z kabiny, např. u tebe ten druhý případ už je vcelku výrazný, tolerance je nastavená následovně.
  • vnitřní mezera nad 0,15 m,
  • změna tečny nad 5°
Což se mi na mé trati osvědčilo, ale stejně tam ještě podobné případy mám, hlavně na různých zhlavích, kde se k tomu váže kupa databázových objektů. Takže není nutně potřeba mít seznam těchto upozornění úplně prázdný.

Takže není nutně potřeba mít seznam těchto upozornění úplně prázdný
Ahoj. Já teď procházím tato upozornění, ale opravuji v MSTS editoru. Tam je to jistější, hlavně dynamické koleje. A pak mohu klidně smazat a vyměnit kolej, na které jsou návěstidla a spol. Třeba to našlo chybu ve styku v Poříčanech, jak se jede do odbočky 120. To bylo nutné přepracovat. Nebo několik míst na trati z Havlbrodu směr Jihlava. Ale naopak, koleje, kde se jezdí pomalu, tam je to i přirozené, že to trochu hodí.

Vidíš, kdyby mi nezdrhlo neznámo kam seřaďovací nenalinkované návěstidlo a já týden marně hledal a pak jsi mi poslal své TSRE, které tohle umí najít, tak bych nepřišel na hromadu dalších chyb. Tak zatím opravuji a opravuji. :)

Tak už jsem si potvrdil rovnítko míst, kde není zalomená trolej synchro s hrou. Jedná se o všechny dlouhé kolejové díly do oblouku 20d. Tam, kde jsem vyměnil za kratší, už to je ve hře OK. Netuším, jestli jde tuto podmínku zadat do editoru, ale jaksi bohužel vývoj TSRE CZ je zastaven. Takové věci nejde udělat za odpoledne. To je třeba testovat. Já si těch dlouhých oblouků všiml až za delší dobu. Přece jen, většinou se oblouky 20d tak často neosazují a do stoupání už vůbec (tam by se ve stycích oblouky lámaly). To je záležitost rovinatých tratí. Tak to ještě prověřím a aktivuji plán B, kratší kolejnice.
Kolejové díly musím vyměňovat v MSTS editoru a pak srovnání sloupů podle troleje znovu přesunout do nových bodů v TSRE CZ.

Back
Nahoře