Náměty na aktivity - pro všechny aktivitáře

Pokud bych se mohl já přimluvit za to, co bych si rád projel, pak bych byl pro nějaké EC/IC v úseku Praha - Česká Třebová - Brno - Břeclav na trati BP. Pamatuju si, že když jsem právě na tuto trať psal recenzi na Games.Tiscali, tak polovina aktivit na internetu byla s gorilami právě tímto směrem. Teď mám pocit, že se aktivity soustředí hlavně na nové úseky trati a trochu se zapomíná na klasiku, která tvořila to nejlepší na BP... I když gorily už pomalu mizí na úkor rakouských bejků :)

To je pravda třeba vlak EC171, 175, 177, 273, 275, 277, 345, IC571, nebo R475, 875 a další. To by bylo skvělé.

Sakra, nikde nevidím aktivitu pro trať na metro Praha. Je tady někde ??? Jestli to dávám jinam, promiňte. ;-)

Zdravim.
Schánim JŘ a řazení vlaků pro oblast MSTS tratě 120 z let, kdy ještě jezdily na Rkách a Spěšňákách Baruny či Brejlouni(spíše ty brejlouni-pokud zde někdy jezdily) :)
Prosím SZ nebo mail.

Zdravím,

Zháňam nejaký scenár pre manipulačný / priebežný nákladný vlak resp. niečo s posunom nákladných vozňov, kde by sa využila nejaká dieselova lokomotíva, pre trať ŽSR 150. Námety, prosím, do súkromnej správy. Ďakujem.

Pánové aktivitáři, někteří používáte hromadu loose consistů místo toho, abyste třeba správkové vozy udělali jako trafic.
Kam se poděl um starých aktivitářů? Vždyť podržet někde soupravu dnes není problém, když fungují vyčkávací body.
To už vůbec nemluvím o případném opravování takového loose consistu.
Navíc na slabších PC se jejich výskyt velmi silně projevuje ve stabilitě.
Každý má samozřejmě právo tvořit, jak chce, ale věřím, že nejsem jediný, koho taková aktivita odradí a rovnou ji hodí do koše, přestože trasa i vlak jsou mnohdy velmi lákavé. Myslím, že to je škoda.

Pawlíku, zde je můj pohled: Nejsem sice aktivitář, jen občas spíchnu nějakou demonstrační aktivitu ke svým tratím. Ale v tomto případě jsem lenoch a tratě jsem si postavil tak, aby nějaké rozumné množství LC snesly. Opravdu se mi nechce každý jednotlivý vagon na vesnickém nádražíčku definovat jako trafic. A co se týče opravování, třeba prográmek Activity Analysis nerozlišuje vůz v traficu či v LC a je ve slovenštině, takže opravování probíhá v pohodě.

Pawlik napsal:
Pánové aktivitáři, někteří používáte hromadu loose consistů místo toho, abyste třeba správkové vozy udělali jako trafic.
Kam se poděl um starých aktivitářů? Vždyť podržet někde soupravu dnes není problém, když fungují vyčkávací body.
To už vůbec nemluvím o případném opravování takového loose consistu.
Navíc na slabších PC se jejich výskyt velmi silně projevuje ve stabilitě.
Každý má samozřejmě právo tvořit, jak chce, ale věřím, že nejsem jediný, koho taková aktivita odradí a rovnou ji hodí do koše, přestože trasa i vlak jsou mnohdy velmi lákavé. Myslím, že to je škoda.
Zdar a sílu.
No, já právě na Jiříkových tratích LC používám. Jde hlavně o krátké koleje, kde nedostanu traffic odstavených vozů. A druhý průšvih je, že když na této trati postavíš trasy proti sobě na jedné koleji, tak ti aktivita po load a pokusu o save nemilosrdně padne. Takže někdy nejde o um, ale o holou nutnost.:D:D:D
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
..... A druhý průšvih je, že když na této trati postavíš trasy proti sobě na jedné koleji, tak ti aktivita po load a pokusu o save nemilosrdně padne. Takže někdy nejde o um, ale o holou nutnost.
Dobrý, a já se to dovídám skoro jako poslední. Ještě prosím upřesní, která trať to dělá. A nedá se to vyřešit tak, že ty trasy budou za sebou či od sebe?

JiříkTK napsal:
Dan J. napsal:
..... A druhý průšvih je, že když na této trati postavíš trasy proti sobě na jedné koleji, tak ti aktivita po load a pokusu o save nemilosrdně padne. Takže někdy nejde o um, ale o holou nutnost.
Dobrý, a já se to dovídám skoro jako poslední. Ještě prosím upřesní, která trať to dělá. A nedá se to vyřešit tak, že ty trasy budou za sebou či od sebe?
Ahoj, neboj. To není jen záležitost DVK, toto je všeobecná záležitost MSTS. Pokud tvořím aktivity nějaký ten pátek, tak už se mnou MSTS vychcal tolikrát a sám nechápu proč, ale jedno je jisté, nejlepší škola je praxe a tak si některé fígle nechám pro sebe a pár známých v hospodě u piva.:D Mimochodem o tom save/load a pád jsem tady na fóru někde psal.;) Takže jak se uvidíme někdy v Ostravě, či Brně, rád pokecám, je to na dýl. Jinak tím nemyslím trasy, které jdou přes návěstidla. Ale udělej následující. Postav v Zdově na jednu kolej vozy směr Aramov a na tu samou kolej vozy směr Dvorec, aniž by se trasy protly, dej jeden výchozí čas, vyčk. bod a zaručuji ti, že se nebude nic dít do té doby, než se traffic rozjede proti sobě a zmizne. Od této chvíle, pokud opustíš aktivitu a loadneš a pokusíš se uložit, tak ti to padne. Ale jak říkám toto dělá na všech tratích. A NEMUSÍ TO BÝT PRAVIDLO, už dávno vím, že se MSTS nechová všude stejně.:D:D
Dan

Díky, zase jsem chytřejší, no zmátlo mne to, že píšeš "na této trati". Jinak jsem měl smůlu v tom, že vždy mrknu na délku aktivity, porovnám s časovými možnostmi a pokud je vše OK, jedu ji vcelku.

Dan J. napsal:
JiříkTK napsal:

No moment, proč proti sobě. Já je mám od sebe či ve stejném směru a nikdy jsem neměl problém s pádem. Takhle to mám v pár aktivitách. A nikdo si zatím nestěžoval. Ono i tak nikdo nic neříká. To vypadá, že si dělám aktivity pro sebe i když podle Topu tam mám denně 30 lidiček.

Rádi by jste nějaký NEX ?
http://www.novinky.cz/koktejl/189026-nejdelsi-americky-vlak-zablokoval-cestou-do-kalifornie-zeleznicni-prejezdy.html

Když je teď stará tišnovka, udělat slavnosti perštejnského panství (např pendlování Pilštiků, raní spěšnáky s prototypem Bardoty, Jízdy s párama.... )

mettys napsal:
Když je teď stará tišnovka, udělat slavnosti perštejnského panství (např pendlování Pilštiků, raní spěšnáky s prototypem Bardoty, Jízdy s párama.... )
Dodej kompletní dokumentaci (JŘ, řazení souprav, fotodokumentaci...) a chytnu se toho :)

klimi napsal:
Dodej kompletní dokumentaci (JŘ, řazení souprav, fotodokumentaci...) a chytnu se toho :)

SJŘ jsem myslím viděl mezi ostatními patřícím k trati 251.
Fotodokumentace bude na internetu dost ;)

Intouro: Jasně, že se dá vše najít, ale ať se snaží :) Já bych u toho taky případně spálil několik hodin :)

Tak snad mohu tomu, co bude fotky hledat (ať už je to kdokoliv :D) poradit, aby začal na klasikách (ŽP,K-R). Až potom bych zkusil vyhledávače (Google,Seznam)
Jak tak koukám na fotky, zase takové sousto to nebude. Parničky od Pikka, prkenáky a přípojňáky od Taxe, dokonce i nějaké náklady tažené dvěma parničkami. Z pohledu vozů bych viděl akorát problém s chybějící T478.1004, která by se na nákladu ve dvojci s T478.1001 určitě vyjímala. Pylštyky (teď si nevzpomenu jak se to přensě píše :D), Sergeje, sortiment je široký ...

Back
Nahoře