Elektrické lokomotivy od Pikka

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Pikku
  • Datum začátku Datum začátku
Po kratším přemlouvání všechno funguje, včetně předepsané kabiny, ale klávesa "V" místo návěstního opakovače v mém případě samostatně ovládá HV a ampérmetrům se vizuálně nechce jít moc nahoru i když mašina je v plném tahu. Škoda, že u daného souboru zvuků není poznat řazení šuntů, jako to šlo na původním (v něčem horším) souboru, příp. perfektně u řady 240.
Někdo s podobnými poznatky?

ML636 napsal:
... ale klávesa "V" místo návěstního opakovače v mém případě samostatně ovládá HV ...

Ano, to je změna provedená kvůli zvukům. Dal jsem přednost zapínání a vypínání HV před opakovačem.

Pikku: OK, beru na vědomí.:cool:

...Ještě bych doplnil, že na 242.272 práská VZ bez předchozího zhasnutí modré a akustické výstrahy. Jiné stroje kromě dvou jsem zatím nezkoušel, tak nevím jak si stojí ty.

Já dnes jel s 242 272 a VZ nic nedělala,ani na výstrahu,ani proti stůj jsem bdělost mačkat nemusel.
Ale při každém zastavení v zastávce mi loko spustila kompresor.

Třeba u řady 363/362 se mi kompresor spouští až klesne tlak v průběžném potrubí (třeba po třech zastávkách) ale u loko 242 nemá spouštění kompresoru vliv na pokles tlaku v průběžném potrubí,ale kompresor se spouští při každém odbrždění vlakévé brzdy.

To souhlasím, taky mi to zlobí, hlavně je to znát při prvním oživování lokomotivy. Jímka se naplní-stoupá tlak na manometru, kompresor při tom slyšet není. Spustí se až po prvním odbrzdění. Za jízdy jsem si toho nevšiml, tam mi spíš trochu nesedí, že BS2 nereaguje na polohu minimální brzdění, ale až na polohy další, což by byl detail.
Už trochu horší mi připadá neochota mašin jít do tahu (začne se hýbat až po naskládání mnoha odboček). Šuntovat se dá už při hodně nízkých rychlostech a ruku v ruce s tím ampérmetry nevylezou snad ani k 500 A. Voltmetr trakce je ale celkem statečný a šplhá dobře.
Ještě jsem nové Plechovky nezkoušel např. s Metropolem, jak si stojí u těžších vlaků, ale jak tam jde zkraje naskládat hned tolik odboček, mohl by být problém, jaký jsem jeden čas míval s novým engem pro 350.004, že vůbec netahal.
Víceméně mi spolupráce jedniček a nul u těchto strojů připadá celkově nějaká zpožděná. Tikání rychloměru až od cca 5-10 km/h, ventilátory motorových skupin se rozbíhají až od několikáté odbočky, VZ neupozorní na nutnost vybavit a práskne...
Jinak jsou to mašinky pěkné, tak to prosím neberte jen jako kritiku, ale spíš poznatky z provozu.:)

Doplním, že již asi 6 hodin jsou u Hekla ke stažení nové zvuky. Ještě jsem netestoval, takže to berte jen jako info.

S novými zvuky ze stránek p.Hekla už Plecháč funguje normálně,jsou k nim přiložené i ENGy.Takže VZ už funguje jak má a klávesou ,,V" se vypíná a zapíná VZ.A kompresor už je také nastaven správně.
DĚKUJEME

ML636 napsal:
Potvrzuji, že to funguje skvěle! ...Bez písečníků. Ale zatím to nevadí, nebudu jezdit v zimě.:D

Proč proboha potřebuješ v zimě písečáky, já je v praxi používám maximálně tak na podzim a to už musí bejt abych šáhnul na písek.

Občas v tunelu a na mokru se hodí... V kombinaci zimy a sněžení se těžší vlaky rozjet bez písku nedají.

ML636 napsal:
Občas v tunelu a na mokru se hodí... V kombinaci zimy a sněžení se těžší vlaky rozjet bez písku nedají.

Jestli ono to taky tak trochu není rukama. Jezdim na trati Liberec - Harrachov a jezdil jsem tam s 810 ,814 , 843 , 854, 714 , 742 , 743 , 749 a 750 a naučil jsem se jezdit bez písku . Dnes jezdím s 840 a písek už vůbec nepotřebuju, ale když bylo potřeba pískovat tak spíš na podzim na listí než v zimě na sněhu, ale to simulátor nezná - listí na kolejích.

Po nevýznamné episodě se střídavými lokomotivami jsem se rozhodl pokorně vrátit na stejnosměrnou část sítě :) Před Vánoci jsem pro vás připravil jednu větší aktualisaci (trochu narychlo přiznávám, takže omluvte případné chybky v archivech) . Součástí release je jednak dvojička slovenské řady 125 a jednak dva skiny (ovšem na další variantě modelu) od Liadema. Kdo má zájem o zcela novou ŠRT dvojičku a dva severočeské ČDC stroje řady 122 a 123 tak může stahovat na známé adrese. Nějaké screeny na ochutnávku:

122051OR.jpg 123014OR.jpg 125805OR.jpg

A chystají se další věci ;)

Naposled editoval moderátor:
Vážení přátelé, abych se nenechal zahanbit od kolegů tvůrců, připravil jsem pro vás (mimo jiné) i jednu stařinku v sekci "Modely přátel" ( snad v záplavě nových addonů nezapadne). Jedná se o dlouho očekávanou jednotku řady 470, která v reále již není v činné službě. Moc rád bych poděkoval spoluautorům a pomocníkům, hlavně autorovi modelu pro TRS Šmejkimu, který ho ochotně poskytl ke konversi do MsTS a ladiči souborů eng a sd s nickem bob57_cz. Přeji prima zábavu, stahujte samozřejmě na světoznámých stránkách s dokonalými addony, je tam toho pro vás připraveno víc, pěkně si je projděte celé :)

Nějaké reklamní obrázky:

krakenm.jpg krakenz.jpg

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře