To souhlasím, taky mi to zlobí, hlavně je to znát při prvním oživování lokomotivy. Jímka se naplní-stoupá tlak na manometru, kompresor při tom slyšet není. Spustí se až po prvním odbrzdění. Za jízdy jsem si toho nevšiml, tam mi spíš trochu nesedí, že BS2 nereaguje na polohu minimální brzdění, ale až na polohy další, což by byl detail.
Už trochu horší mi připadá neochota mašin jít do tahu (začne se hýbat až po naskládání mnoha odboček). Šuntovat se dá už při hodně nízkých rychlostech a ruku v ruce s tím ampérmetry nevylezou snad ani k 500 A. Voltmetr trakce je ale celkem statečný a šplhá dobře.
Ještě jsem nové Plechovky nezkoušel např. s Metropolem, jak si stojí u těžších vlaků, ale jak tam jde zkraje naskládat hned tolik odboček, mohl by být problém, jaký jsem jeden čas míval s novým engem pro 350.004, že vůbec netahal.
Víceméně mi spolupráce jedniček a nul u těchto strojů připadá celkově nějaká zpožděná. Tikání rychloměru až od cca 5-10 km/h, ventilátory motorových skupin se rozbíhají až od několikáté odbočky, VZ neupozorní na nutnost vybavit a práskne...
Jinak jsou to mašinky pěkné, tak to prosím neberte jen jako kritiku, ale spíš poznatky z provozu.