Projekt MSTS Bin - Archiv #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Kebarko napsal:
Traffic vlak predsa riadi počítač - je to okoloidúci vlak - a ako tam môžeš prestúpiť z jednej kabíny do druhej.
Práve že do zadní kabiny přestoupí "počítač". Hráč změní stanoviště a přepočítá se složení soupravy. Stejně tak dojde k přepočítání všech traffic vlaků a kámen úrazu je na světě.
Ještě by mě zajímalo, zda by šel vyřešit problém natahujících se spřáhel a nekorektního natáčení podvozků při řízení objeté soupravy ovládané ze zadního stanoviště. Pokud se řídí z předního a couvá se, je vše ok.

Ppoollll napsal:
A celé to je o tom že odladěná 350, kterou chce Zbyněk pustit do světa, nemá rozlišení definice světel pro hráče a pro trafik. Na to se tam nikde nehraje (alespoň zatím).
Ta světla pro traffic stejně nemají takovou váhu. Vlak proti se mihne a málo kdo si všimne, co mu tam svítilo. (tohle jsem ještě netestoval)Rozhodně to ale není důvod tuto mašinku odložit na další půlrok do šuflíku.
Není problém vydávat další udaty, dle stavu vývoje jak chování, tak verze MSTS BIN. To už budou jen pár kilové soubory.

Ja mám v engoch pri definícii svetiel odlíšené správanie sa svetiel iné pre traffic a iné pre hráča. Takto definované to nerobí problémy.

Zbyněk Šemora: Svietiaci trafficový vlak (hlavne vo večerných a nocných hodinách) už vidieť zďaleka. Takže nesúhlasím s tým, že prefrčí okolo a málo kto si všimne čo tam svietilo.

Ppoollll: Tak som si vyskúšal tú tvoju variantu a po prechode z lokomotívy do lokomotívy (skúšal som to na 451) MSTS prepočíta vlakovú súpravu, polohu jednotlivých vozidiel a svetlá sa prestanú korektne správať. Po návrate svetlá opäť správne svietia. Takže Džordž sa bude musieť vyjadriť aká bude definitívna verzia pri prechode z lokomotívy do lokomotívy.

No právě to chci od Džordže vidět napsáno. Dokážu se s tím sice vypořádat ale definice světel se tím do značné míry komplikuje a bude to pro většinu lidí naprosto nepřehledné a nepochopitelné. Je to prostě o tom zda to vyřeší správně bin anebo s chybou bude počítat eng/vag a bude ji ošetřovat. A to prozatím pomíjím FLIPnuté vozy na čele/konci vlaku.
Něco podobného už zde bylo naznačeno u vozů kde byla definice koncovek značně rozšířena.

Kebarko napsal:
Ja mám v engoch pri definícii svetiel odlíšené správanie sa svetiel iné pre traffic a iné pre hráča. Takto definované to nerobí problémy.

Zbyněk Šemora: Svietiaci trafficový vlak (hlavne vo večerných a nocných hodinách) už vidieť zďaleka. Takže nesúhlasím s tým, že prefrčí okolo a málo kto si všimne čo tam svietilo.
To byla jen teorie. Pro klid dušičky jsem si právě pustil Zdeňkovu I. aktivitu Saxonia (350 jsem vyměnil za nové laděné) Jedu v noci a obě soupravy, které potkávám svítí jak mají. Ale zde byla řeč o světlech v souvislosti BIN 1.6. Já zatím jezdím v 1.57. Jinak jsem připravil nový aktualizační balík update vozidel a kdo nemá 1.57, tato verze se nakopíruje do složky Train Simulator. Odtud si Patch muzete aktivovat. Tím tento balík bude dostupný pro všechny. Verzi 1.6 budu řešit až po slezině. Pokud bude za určitých podmínek stabilní.

Zbyňku koukal jsi na trafik z přední i zadní kabiny? I když je fakt ten že u 1.57 nedochází k přeskládávání vlaku ale jen ke komutaci směru pohledu.
Jinak s tebou souhlasím že se nic nesmí uspěchat právě vzhledem k tomu že 1.6 zatím není zcela finální a je v ní mnoho změn zasahujících občas i na zcela nečekaná místa v chování MSTS.

Ppoollll napsal:
Zbyňku koukal jsi na trafik z přední i zadní kabiny? I když je fakt ten že u 1.57 nedochází k přeskládávání vlaku ale jen ke komutaci směru pohledu.
Jinak s tebou souhlasím že se nic nesmí uspěchat právě vzhledem k tomu že 1.6 zatím není zcela finální a je v ní mnoho změn zasahujících občas i na zcela nečekaná místa v chování MSTS.
Byl jsem na stanovišti 1. Ale jak píšeš, u 1.57 se nic neobrací, tak by traffic ovlivněn být neměl, co se svícení světel týče. Jinak zítra dám ven i tuto mašinku (komplet balík). Kdo má BIN 1.6, rv cvf tam je, kdo konzervativně používá 1.4, tomu pojede také a kdo má 1.57 si stáhne ještě update157. Ještě by to chtělo obdobně přeladit i loko 150 a 151, protože jak si někdo zajezdí s nově laděnou 350, tak na původní stanoviště jej už nikdo nedostane ani násilím. Všem ladičům i skinařům patří velké díky.

Světla AI konzistů

Zatím více špatných zpráv, než dobrých. Zatím se mi podařilo opravit chybné otáčení kol u flipnutých vagónů (tato chyba je jen na vag, ne na loko!). Světla AI konzistů vyhodnocuje nejspíše jiná rutina než konzist hráče a při reverzní jízdě světla opravdu nesvítí - v řešení, a další chyba - při obrácené jízdě dochází ke vzdalování nárazníků v závislosti na rychlosti. Jak jste si všimli, daří se mě klávesou Enter otevírat a zavírat dveře u vagónů, přemýšlím o tom, jak toto začlenit do aktivit a řízení vlaku.

Otevírání dveří by byla parádní věc, zvlástě u příměstských jednotek a metra. Ale celkově by otevírání dveří mělo smysl jedině v případě, kdyby se dveře otevřely jen na spávné straně vlaku. Předpokládám, že nyní se po stisknutí entru otevřou dveře na obou stranách. Jedna klávesa teoreticky stáčí, podmínkou je provázání této klávesy s definicí nástupiště v RE (Poloha nástupiště vůči koleji - levá/pravá strana). Ta v RE editoru již je, jen není nejspíš funkčí či použitelná. A nebo přiřadit dveřím 2 písmena, zvlášť pro levou a pravou stranu (pokud by to ovšem bylo vůbec možné). Ale to už bych chtěl asi moc :-D

Pokud jde o zvuky, napadlo mě taky nespočet možných úprav MSTSbin - některé zvuky se třeba nepřehrávají zvenčí, i když jsou nadefinované správně (i u default mašin), jiné se přehrají jen jednou a šlus, atd.
Ale co by stálo za to, by bylo upravení chování houkačky tak, aby se zvuk přehrával jen po dobu držení mezerníku. Asi jako u upraveného pískování, které se po uvolnění klavesy okamžitě vypíná. Daly by se pak houkat i různé návěsti

Zdravím,
po nainstalování dnes zveřejněné aktualizace BP 73 a dalších updatů modelů ŽSSK 350 a verze Binu 1.5.7 /doposud jsem používal verzi 1.5.6/ jsem při přepnutí na zadní stanoviště a následném pravém pohledu loko 350 narazil na tento jev ...

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://web.telecom.cz/ldt/ldt/350_014_zadni_pravy_pohled.JPG

Možná bych měl dodat,že jsem před instalací nových složek "zssk_350" a "Cab_350" ty původní odstranil.Pravý pohled na čelním stanovišti je v pořádku.

Zdravím a Džordžovi přeji hodně úspěchů.

David

Re: Světla AI konzistů

Džordž napsal:
....... daří se mě klávesou Enter otevírat a zavírat dveře u vagónů, přemýšlím o tom, jak toto začlenit do aktivit a řízení vlaku.

Jednoduše. V trati se přece definuje na které straně koleje je nástupiště. Tohle MSTS dali do vínku už samotní autoři. A jinak bych to nechal na ten Enter. Vymýšlet klávesy na levé/pravé dveře není vůbec zapotřebí. A jakmile se vlak pohne tak se mohou dveře automaticky zavřít.
Akorát bude zapotřebí sdělit modelářské veřejnosti jak mají být dveře pojmenovány aby animace správně fungovala.

Ppoollll napsal:
Tak tohle je chyba v cvf. Je zaměněna jen textura a nikoliv směr/úhel pohledu. Chybička se vloudila.
V ES499.cvf je pro 1.kabinu úhel 50 a v ES499_rv.cvf 230 = 50+180. V těchto pro bin1.6 to je v pořádku.
Ve Zbyňkově verzi pro bin1.5.7 jsou nesprávné hodnoty
Position ( 0.75 2.8 6 )
Direction ( 10 4 0 )
Zatím si to opravte sami, kdo používáte bin v1.5.7, než zase bude další oprava, mají tam být tyto hodnoty v přidaném pododstavci (stejné jako u bin1.6 ),
Position ( -0.75 2.8 -6 )
Direction ( 5 230 0 )

bob57_cz napsal:
Ppoollll napsal:
Tak tohle je chyba v cvf. Je zaměněna jen textura a nikoliv směr/úhel pohledu. Chybička se vloudila.
V ES499.cvf je pro 1.kabinu úhel 50 a v ES499_rv.cvf 230 = 50+180. V těchto pro bin1.6 to je v pořádku.
Ve Zbyňkově verzi pro bin1.5.7 jsou nesprávné hodnoty
Position ( 0.75 2.8 6 )
Direction ( 10 4 0 )
Mají být tyto (jako u 1.6 )
Position ( -0.75 2.8 -6 )
Direction ( 5 230 0 )

Zdravím,
děkuji za radu.Už se na to jdu podívat ... .
... upraveno,uloženo,vyzkoušeno a hlavně spokojeno! Vše již funguje správně.

Ještě jednou díky za radu a pomoc.

David

Naposled editoval moderátor:
Zdravím,mne se stala zvláštní situace s novou lokomotivou 350.Stalo se mi toto :

1) Nainstaloval jsem si update tratě BP73
2) Nainstaloval jsem si všechny aktivity včetně lokomotivy ZSSK_350
3) V Aktivity Moveru jsem si nechal jenom aktivitu ec173_vindobona_bp71

Pak jsem zapnul MSTS,spustil jsem vybranou aktivitu. A teď příjde následující. Zastavil jsem v České Třebové, měl jsem zabržděnou soupravu,ale když jsem stisknul 1 pro zadní cab,tak co se nestalo :

Souprava se po zpátku z ničeho nic rozjela a na tachometru jsem měl 63 km/h. Pak naskočila záchranka. Vlak se tedy zastavil.Po té,co jsem chtěl přejít do přední kabiny, se opět šíleně rozjela na 63 km/h během jediné vteřiny a citelně zabrzdila s aktivní záchr.brzdou.

Chtěl jsem se zeptat Džordže, co to má znamenat ? Kde je chyba, proč při přepnutí do zadního kabu klávesou NUM 1, se souprava rozjede po zpátku tak velkou rychlostí a pak citelně zabrzdí ?

Ještě to zkusím ve volné jízdě. Jinak používám MSTS BIN 1.6.0922 :roll:

Jiří: A není to náhodou tím, že máš v aktivitě nastavenou počáteční rychlost 63 km/h??? Zkus si ji změnit na nulu a hned uvidíš rozdíl.

Kank napsal:
Jiří: A není to náhodou tím, že máš v aktivitě nastavenou počáteční rychlost 63 km/h??? Zkus si ji změnit na nulu a hned uvidíš rozdíl.

Máš pravdu,teď jsem to odzkoušel ve volné jízdě.Takže je to tím. Prosba pro Džordže,nešlo by to nějak odstranit v MSTS BIN ? Zvláště,pak při posunech v aktivitách,pokud aktivitá začíná počáteční rychlostí XX km/h ?

Jiří napsal:
Kank napsal:

Máš pravdu,teď jsem to odzkoušel ve volné jízdě.Takže je to tím. Prosba pro Džordže,nešlo by to nějak odstranit v MSTS BIN ? Zvláště,pak při posunech v aktivitách,pokud aktivitá začíná počáteční rychlostí XX km/h ?
Asi by bylo jednodušší, aby tvůrci aktivit tyto tvořili s nulovou rychlostí. Strojvedoucí do mašiny taky nenaskakují za jízdy ( zpravidla až na výjimky :lol: ) .

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře