Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #4

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Kuba napsal:
Stavitelxx napsal:
Ona se zvyšovala rychlost mezi Bohumínem a Ostravou?
Jo zvýšovala, dělal jsem tam koridor až tuším k vjezdovým návěstidlům a trať. rychlost je tam už 140km/h a ještě zrušili 2TK a OTK přejmenovali na 2TK.

Asi bych se tam měl někdy zajet podívat.
Jinak modernizace mezi Krásnem nad Kysucou a Kysuckým Novým Mestem možná bude, ale né v této aktualizaci.

Přeji Všem příjemné prožití Vánočních svátků, bohatého ježíška a hodně štěstí, zdraví a pohody v Novém roce 2010

Príjemne prežitie Vianočných sviatkov a úspešný nový rok 2010 všetkým ľuďom dobrej vôle praje Fajo22

Kuba napsal:
Stavitelxx napsal:
Ona se zvyšovala rychlost mezi Bohumínem a Ostravou?
Jo zvýšovala, dělal jsem tam koridor až tuším k vjezdovým návěstidlům a trať. rychlost je tam už 140km/h a ještě zrušili 2TK a OTK přejmenovali na 2TK.

Zdravím
a doplňuji obrázky z letošního června.Jde o jízdu ve směru Ostrava hl.n. - Bohumín.Sice se tam ještě stavělo,ale bývalá 2.TK je již snesena.Na prvním obrázku je jasně vidět,kde byla položena výměna u mostu přes Ostravici a na obrázku posledním je zřejmé ukončení koleje v Bohumíně-Vrbici.
Když jedete z Bohumína,tak ta 140-tka by už měla být až ke zmíněnému mostu přes Ostravici,přes něj směrem k Ostravě hl.n. je už rychlost 100 km/h.

David

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/vrbice_1.JPG

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/vrbice_2.JPG

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/vrbice_3.JPG

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/vrbice_4.JPG

Zdravím,

Jak to vypadá z prácemi na Pražském uzlu? Chtělo by to nějaké info jako to má Zbyněk ve svém vláknu popřípadě za jak dlouho bude aktualizece? Předem děkuji

Aktualizace 18 bude v půlce března, žádné další info nedám, až v březnu...;-)

Stavitelxx napsal:
Petriik38: Aktualizaci 10 máš taky zálohovanou, nebo sis ji stáhnul z netu a nainstaloval?

Po poruše internetu se znova ozývám... akt.10 mám z netu... zálohy jen do 9. Ta 9 mi ale u jednoho souboru hlásí chybu, ale i tak to předtím fungovalo...
Miran napsal:
To Kn3DLO a Petrik38,
Jde jen o to zda jste si trať 321 opravdu koupili. Pokud ano pokračujte podle tohoto:
Viz vlákno FAQ: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2531&pid=93794#pid93794
Pokud jste si trať "kupili" někde na warezu, tak si trhněte nohou a tady vůbec neotravujte!!!.......

Dostal jsem jí od kamaráda jako dárek, ale je to orig. koupená.

Naposled editoval moderátor:

ahoj, chtěl bych se zeptat, která ze tratí je lepší? jestli od pana Šemory anebo trať 321... jistě, každá má něco propracovanjěšího, každá je jiná, atp.. ale některé úseky jsou stejné a zajímalo by mě tak obecně (protože není v mých silách a ani na to nemám chuť projíždět obě celé, abych mohl vyvodit závěr), která trať je lepší, propracovanější... CHÁPU, že se to asi nedá říct na rovinu, nedá se to přímo porovnat, ale jako měřítko může posloužit třeba počet reálných budov (nádraží, ostatní), krajina, atp.. prosil bych názory asi formou PM, protože se domnívám, že asi nikdo raději nebude chtít něco takového říct "nahlas".... díky ;-)

A co si pročíst vlákna, tahle odpověď tu je několikrát. Jinak rozdíl je rapidní, Martin staví současnost, Zbyněk jede před koridorem. A zda ti jde o okolí, tak jsi na špatném místě. Tady de o koleje a nic víc není třeba. Co se týká okolí, jde jenom o spestření.

Manik0805 napsal:
ahoj, chtěl bych se zeptat, která ze tratí je lepší? ....protože není v mých silách a ani na to nemám chuť projíždět obě celé, abych mohl vyvodit závěr....
Když nemá někdo chuť to projíždět celé, tak proč ten dotaz :D Tipuji, že je to nějaký zazobaný manažér, (proto nemá čas vše projezdit) a chce nějakým miliónkem podpořit toho nejlepšího stavitele i s kolektivem modelářů do MSTS. :D (brát s vtipem, jiný důvod proč není chuť mne nenapadl)
Já si neumím představit, kdybych byl fanda do mašinek, jako že jsem, kdybych byl jen řadový uživatel a dostal bych do rukou Martinovu trať, tak bych jezdil tak dlouho, dokud bych všechny jeho tratě neprojezdil. Pokud bych nějaký úsek dobře znal a měl bych pocit, že v modelu jsou nějaké nepřesnosti, tak bych asi vzal fotoaparát, vše si nafotil a učil se modelovat. Věřím, že by mi někdo z tohoto fóra v základech pomohl. Martin by měl určitě z nových autentických modelů radost.
Takže asi nejlepší úseky každé trati jsou takové, které osloví nějakého fandu uživatele, později už modeláře, jak zde popisuji. Prostor máte každý.

Manik0805: ahoj, chtěl bych se zeptat, která ze tratí je lepší?

Tedy velmi originální dotaz. Tazatel si zřejmě odmítá uvědomit, že pojem lepší / nejlepší je výhradně subjektivní stanovisko každého jednotlivého uživatele.
MSTS má omezené nástroje pro tvorbu tratí a tak každá trať je jako dílo více podobné uměleckému dílu (jako je sochařství, malířství .....). Každý z autorů tratě do ní vkládá kromě snahy zobrazit realitu také svůj originální názor a svoje vidění světa. Z tohoto pohledu se mi tedy zmíněný dotaz zdá být na stejné úrovni jako hádka zda je lepší J.S.Bach nebo W.A.Mozart.
A v případě že tazatel (jak sám uvádí): "nemá čas projet si tratě obě" pak se mi vnucuje dotaz: "Má pane pro Vás vůbec cenu se MSTS zabývat?"
Zdůrazňuji že odpověď NEVYŽADUJI - zvládnu to sám ........ :-)

A co když má pro něj cenu se MSTS zabývat a třeba i půlhodka za pár dní může dotyčnému přinést více relaxu a uspokojení u jeho, třeba i jediného koníčku, že mu to za to stojí......co když se jen potřeboval rozhodnout na kterou z tratí se zaměří ( pokud je časově vytížený, tak není v lidských silách zvládat přívaly aktivit pro obě tratě současně)....a na to, aby byl vytížený nemusí být vůbec zazobaný pan manažér:D

Nicméně i dotaz stylu "nemám ani chuť je projet celé" hovoří sám za vše .... pokud by šlo jen o volbu, kterou z tratí preferovat, tak je to v poho.....ale pokud není ani chuť, tak pak se dotyčný nesmí divit reakcím vlastním tomuto foru.....

Pepo a jestli má pro něj cenu se MSTS zabývat? Snad na to příjdeš v okamžiku, kdy se budete rozhodovat, které koníčky postupně odstřelíte z důvodu nedostatku času a pak vám zbude poslední volba - MSTS nebo nic ..... a budete vděčni i za těch pár minut, co si za to u kávy na chvilku sednete......

PepeQ to nicméně napsal docela jasně a srozumitelně- Bach i Mozart dělali skvělou muziku, ale každý v jiné době a jiný žánr....a každému se líbí něco jiného....

To Alcapone: Je to věc názoru - pokud by šlo hlavně o koleje, tak proč se autoři tolik patlají s tím, aby i krajina a nejbližší okolí vypadalo věrohodně? To by nám pak stačilo jezdit jen na zelené placce. U tratí to musíš brát komplexně - koleje bez krajiny a jízda koridorovou plackou taky nikoho nenadchne a zase krajina bez kolejí je jaksi ehmm.....

P.S.: Je to jen názor, do nikoho se nenavážím, nikoho nenapadám a nikoho nechytám za slovíčka......tedy teď se maximálně chytám za břicho :D

proč tedy asi píšu "nedá se to přímo porovnat"? já jsem fanda do mašinek, nejsem zazobaný manažer, spíš naopak... odpusťte prosím, že jsem si nepřečetl 800 000 příspěvků před tím, než jsem napsal svůj dotaz a že jsem si nevšiml, jak je to otřepaná otázka... také mám oblíbená fora, ve kterých znám každý příspěvek... a ten můj nebyl tak úplně správně pochopen davem (někteří nadanější jednotlivci mou pozici pochopili), pravděpodobně jsem ho vyjádřil tedy příliš složitě... co se mě týče, projíždět 3000 km v celkovém čase 50 hodin (tip) křížem krážem je pro mě trochu hodně... to už bych se mohl u drah nechat zaměstnat a projíždět si to v reálu... ale to já nechci... chci si užít ten pocit přepravy pasažerů, brždění do stanic, učení se železničních znamení, možná časem naučit se udělat nějaký model (domu, na vlak nemám)... co ale je v současné době na mém prioritním místě je projet se pokud možno co nejkrásnější a propracovanější hrajinou... projet si aktivitu, kde mě mýjí vlaky a mohu mít pocit, že tam vážně jsem... že to tam žije... a nejde mi o to, abych přitom dojel z Prahy až na konec Slovenska... mě jde o ten požitek z ubýhajících stromů a domků, ne o to, že jedu po stejně dlouhých kolejích a stejně zakřivených jako v reálu... tedy takhle, jde mi také o to, ale je to až na druhém místě... proto jsem chtěl objektivní zhodnocení... např.: tratě jsou skoro stejné, ale v čechách je propracovanější krajina u BP, u 321 je zase Ostravsko udělané k nepoznání ale zase půlka slovenska je bez krajiny (příklad!)...

ale prostě asi jsem od toho čekal moc, promiňte nováčkovi který si chtěl užít jízdu v krajině a ne po poli... podotýkám, že proti tomu nic nemám, vím jak jde budování tratě postupně, jak se jednotivé úseky opravují, rekonstruují, takže v pořádku, nekritizuji, vím, co to obnáší udělat model, domek, nádraží, krajinu, ty stovky, tisíce hodin práce... věřte/nevěřte, taky pracuju... ale mě jde o to V TUTO CHVÍLI si užít jízdu krajinou... stále ještě doufám v pochopení...

Jak už bylo psáno, každá má něco do sebe => vlastnit obě dvě :)

Tak to je stejná odpověď. Máš tu na fóru spoustu odkazů na aktivity pro obě tratě. A každá tě třeba zavede na jiný úsek, takže není nevyhnutelně nutné projíždět obě tratě najednou. Věř mi, obě tratě za to stojí...

Manik0805 napsal:
klimi napsal:
Jak už bylo psáno, každá má něco do sebe => vlastnit obě dvě :)

vlastnit... ;-) ale kterou hrát? :D
Obě! Všechny jsou na tolik kvalitně zpracovány, abys je projel celé! Jediný úsek bez krajiny je na 321 úsek Púchov-Blava.

klimi napsal:
Manik0805 napsal:
Obě! Všechny jsou na tolik kvalitně zpracovány, abys je projel celé! Jediný úsek bez krajiny je na 321 úsek Púchov-Blava.

Ještě je bez krajiny Košice - Čierná nad Tisou

chtel bych se zeptat jestli je nekde ke stažení samostatný global k této trati

To Manik0805: nediv se, že jsi nebyl pochopen, oan ta otázka je zvláštní a byla i zvláštně položena. Navíc se najde asi těžko někdo, kdo Ti tu napíše objektivní elaborát a posoudí tratě tak, aby se to nakonec shodovalo s Tvými dojmy. Vezmi si recenze na filmy. Někdo dá filmu 100% a Ty z něj půjdeš otrávený, jiný film zase bude mít 50% hodnocení, ty se na něj omylem dostaneš a pak si řekneš, který blbec tu recenzi psal.
Pokud bych Ti měl něco doporučit, bude to trať Zbyňkova. Není to žádné podlézání, ale je to o tom, že od něj dostaneš na DVD vše, co potřebuješ k funkčnímu českému simulátoru (trať, vozidla, doplňkové utility, základní balík aktivit). Tam, kde jsem měl možnost porovnání s reálem, je to paráda. Jak zde na fóru v tématu trati, tak na Zbyňkových stránkách najdeš pár obrázků, aby sis udělal představu.
V případě dalších dotazů mne prosím kontaktuj přes mail nebo sz.
Honza U.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře