RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou
proč tedy asi píšu "nedá se to přímo porovnat"? já jsem fanda do mašinek, nejsem zazobaný manažer, spíš naopak... odpusťte prosím, že jsem si nepřečetl 800 000 příspěvků před tím, než jsem napsal svůj dotaz a že jsem si nevšiml, jak je to otřepaná otázka... také mám oblíbená fora, ve kterých znám každý příspěvek... a ten můj nebyl tak úplně správně pochopen davem (někteří nadanější jednotlivci mou pozici pochopili), pravděpodobně jsem ho vyjádřil tedy příliš složitě... co se mě týče, projíždět 3000 km v celkovém čase 50 hodin (tip) křížem krážem je pro mě trochu hodně... to už bych se mohl u drah nechat zaměstnat a projíždět si to v reálu... ale to já nechci... chci si užít ten pocit přepravy pasažerů, brždění do stanic, učení se železničních znamení, možná časem naučit se udělat nějaký model (domu, na vlak nemám)... co ale je v současné době na mém prioritním místě je projet se pokud možno co nejkrásnější a propracovanější hrajinou... projet si aktivitu, kde mě mýjí vlaky a mohu mít pocit, že tam vážně jsem... že to tam žije... a nejde mi o to, abych přitom dojel z Prahy až na konec Slovenska... mě jde o ten požitek z ubýhajících stromů a domků, ne o to, že jedu po stejně dlouhých kolejích a stejně zakřivených jako v reálu... tedy takhle, jde mi také o to, ale je to až na druhém místě... proto jsem chtěl objektivní zhodnocení... např.: tratě jsou skoro stejné, ale v čechách je propracovanější krajina u BP, u 321 je zase Ostravsko udělané k nepoznání ale zase půlka slovenska je bez krajiny (příklad!)...
ale prostě asi jsem od toho čekal moc, promiňte nováčkovi který si chtěl užít jízdu v krajině a ne po poli... podotýkám, že proti tomu nic nemám, vím jak jde budování tratě postupně, jak se jednotivé úseky opravují, rekonstruují, takže v pořádku, nekritizuji, vím, co to obnáší udělat model, domek, nádraží, krajinu, ty stovky, tisíce hodin práce... věřte/nevěřte, taky pracuju... ale mě jde o to V TUTO CHVÍLI si užít jízdu krajinou... stále ještě doufám v pochopení...