Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Právě jsem dokončil nějaké dodělávky a předělávky ještě z Kolína do Prahy Libně. Ne tak intenzivně jako Kolín - Pardubice, ale přibylo hodně vegetace, některé baráky nahrazeny nebo doplněny, někde jsou předlážděné perony, Tatce jsou úplně nově položené. Tím je téměř hotovo pro aktualizaci. Už zbývá pokusit se něco udělat s těmi vlaky aby v OR alespoň to ovládání fungovalo a pak to celé projet, jestli něco někde nelevituje.

Zbyňku nedávno jsi pracoval na Praze konkrétně kolem Výtoně a Vršovic chci se zeptat budeš ještě dělat něco s úsekem mezi Vyšehradem a trianglem před tunely? jelikož mi zde jeden mostek hned za bývalou stanicí Vyšehrad a dále podchod u Ostrčilova náměstí chybí :)

Libore 237, k čemu video? Vždyť za chvíli bude aktualizace vydaná, tak můžeš sednout za rajčáky a projet si to sám.

Zbynku robím ti trošku reklamu na trať tak isto Martinovu... v zahraničí su uchvátený so screenov ktoré som im ukázal z naších tratí. Tak snád bude expedicia do zahraničia a k viacerým ludom sa tieto naše skvelé trate dostanu ! :-)

Delay, díky, ale poslední roky je zahraničí mrtvé. Buď všichni už MSTS odložili a paří TS2015 nebo už jen sosají ze všelijakých tajných úložišť. Anebo jsou všichni tak svědomití, že si jen jednou za rok stáhnou aktualizace.
Ale i tak je dobře, že se jim novinky líbí.

Pokud nějaký aktivitář používá manipulační koleje v Chocni vedle výpravní budovy vlevo, tak po aktualizaci bude nutné opravit některé trasy. Vyměnil jsem skladiště, zúžila se rampa a k ní jsem přizpůsobil koleje. Tím i naznačuji, že jsem do následující aktualizace proklepnul a vylepšil celý úsek Česká Třebová - Praha. Doplnil zástavbu, vegetaci, silnice a upravil nebo vyhladil terén. Chtělo by to mnohem víc, ale tak nějak v základu je všude něco nového nebo pozměněného. Ještě to musím projet a zkontrolovat. Hodně levitujících stromů jsem odhalil a usadil, ale při pohledu z lokomotivy se toho najde víc.

Tak to moc děkuji. Ještě zda můžeš do Předměřic dogenerovat terén, je tam zub jako v Českém Brodě, je vidět v OR. Předem děkuji.

Alcapone: Jestli mi to dovolíš, fakt můžu ? :) :) :) Ale jo, co bych pro kamarády neudělal. :)
V Českém Brodě a Klučově přece už žádný zub není. Myslím že ani u Starého Kolína a ani z Pardubic, kde to bylo opravdu krajinově úzké jen na jeden čtverec.
U těch Předměřic je opravdu škoda, že Honza Švec to nechal u sebe v šuflíku. Na slezině před rokem nám ukazoval, jak to tam má z HK nádherně zapolíčkované a netuším, proč toho nechal. Ale také jednou dojde i na tento úsek.

Ne vážně, jak se dívám do historie a začátků stavění a všude možně něco alespoň trochu oživuji, je to magořina a už se těším, až to nějak uzavřu a na chvíli si oddechnu nebo alespoň zmírním tempo na stav "ne práce, ale jen koníček". Protože to už se opravdu nedá. A ještě mi, naštěstí jen občas , do toho chodí na tohle téma ne příliš lichotivé emaily, že si člověk říká, jestli to mám zapotřebí a ty vláčky za to vůbec stojí.

Stojí Zbyňku, stojí. Rýpalové jsou vždy vidět nejvíc. Ale určitě je mnohem víc těch, kteří si (nejen) Tvého "totálního" nasazení velice váží a se zatajeným dechem čekají,co vše krásného a nového si bude možno užít.

Moc bych Ti přál,aby, až to "nějak uzavřeš", se vydařila sezóna jak na poli hudebním, tak i v práci. A až si od stavby tratí odpočineš,pak se radost z tvorby určitě vrátí. A nenech se těmi emaily otrávit. Určitě je nás víc,co nám Tvoje práce přináší radost,jen to nějak nedáváme najevo.

Já právě už musím mírnit hlavně z důvodu, že koncem března máme koncert. A je třeba intenzivněji cvičit. Když jsem poprvé viděl noty a poslechl si, jak to má být rychle, tak jsem si říkal, to nemám šanci se v tom tempu naučit. První zkouška s nahrávkou a zvládl jsem jen každou první notu v taktu. Současně to už celkem jde. První zkoušku máme týden před koncertem a pak rovnou generálka a koncert.

Někdo si přál nějaké video. Včera jsem natočil jedno po Pražském Semmeringu a druhé Prokopským údolím. Opět v OR. Trochu se mi to škube a to jsem v registrech povypínal ty kompletní stíny, protože v takovém nastavení jsem při testech do Prahy od Kolína přijel přískoky. Proto hlavní test udělám v MSTS bez stínů a uvidím.

Udělal jsem zkušební jízdu v MSTS z ČT do Prahy. FPS kolem 40, přes Pardubice a Kolín něco přes 20. Celkem jsem zíral, byla to nějaká jiná trať než jsem zvyklý. :) Myslím, že si toho všimne snad každý, že se dá více kochat. Dojel jsem až do Prahy Libně. Za perony se mi nanačetla měnírna a za mostem Krejcárek začaly vyskakovat hlášky o selhání sms objektů a bylo nutné hru ukončit. Bylo nutné opustit i MSTS a hru jsem znovu načetl v Libni a bez problémů jsem projel skrz hlavní nádraží až do Radotína. Určitě bude vhodné v extrémně zastavěných čtvercích ještě nějaké poslepované objekty sloučit v jeden. Martinovi to tenkrát na stabilitě pomohlo.

Zbyňku videjka parádní opravdu ano al jak je zde zmíněno hlavně ten konec je vynikající :D Jinak tedy pokud dobře chápu tak další aktualizace, kterou chystáš by měla krom té Chocně kolejově stejná jako 89?

Hlavní koleje jsou beze změn. Trochu je posun mezi Zábořím a Starým Kolínem, ale pokud tam nezačíná nějaké trasa, tak také nebude problém. Ale to si každý aktivitář už zkontroluje. U některých bude nutné přepočítat a uložit v AE, protože se upravovaly mnohé označení kolejí.

Trať po rekonstrukci vypadá úžasně to klobouk dolů mistře, ale fakt nechci vidět co to udělá až tam Dan nasype svoje trafficy. To bude jedna hláška za druhou o nenačtených sms objektech. Musí se najít co nejjednodušší způsob jak co nejvíce objektů sloučit v jeden.

Zase tak extrémní to není. Zastavěny jsou hlavně čtverce, kde moc objektů nebylo. A ve velkoměstech všelijaké slepence se také slučují. Takže většinou je to kolem tisícovky objektů na čtverec. Kolem 1600, to jsou jen ojedinělé čtverce. Nejhorší je Praha Libeň a Vršovice, ostatně jak je odjakživa už 10 let s 1800 objekty. A Praha Smíchov kolem 1700 objektů. Problém asi je, když je takových čtverců víc vedle sebe. Ale do aktualizace se ještě něco poslučuje. Už na tom jeden známý modelář delší dobu pracuje. Respektive nejprve musím vyďobat z trati pro to šablony výběru skupin objektů. Zkrátka každý objekt v editoru označit, zobrazit souřadnice a vyhledat ve w a zkopírovat zápis tohoto objektu a tak do nekonečna. :)

Abych navnadil na zítřejší aktualizaci, tak jsem včera natočil ukázkové video z Prahy do České Třebové v OR. Děkuji Nebulusovi, že mi nedávno umyl okna u kabin, kde to bylo zakouřené od kuřáků, jako i u této 362. Úpravy číselníku mi poslal Alcapone a řešení vlakové brzdy, trakční charakteristiku a úpravy v cvf kabiny jsem opsal od Pawlíka, jak mi v době nedávné dodal. Takže se dá i s touto mašinkou v OR jezdit. Minus je, že ovládání brzdy je naruby a občas se spletu a namísto povolení brzdy zabrzdím, viz přistání před Pardubicemi na videu. :) Tento vzorek i s consistem přidám na DVD s tratí. Jinak aktualizaci Trainsetu pro OR bych udělal, až bude víc jasno a aby se nedělala zbytečná práce.
Video má posuvník :), takže každý ať se podívá, co jej zajímá.

PS. Velké poděkování za sloučené skupiny modelů po celé trati patří Matesovi. Ještě řešíme Vršovice někde u depa, kde zlobí náspy, tak jsem to dnes dopoledne celé přepracovával a poslal ke sloučení na druhý pokus. Ale zde jsem se dostal z přes 1800 objektů na něco přes 1600. Jinde se ušetřilo kolem 100 objektů. Libeň, Kolín. Pardubice i Choceň. Jak je vidět na videu, není žádný problém, nikde nic předčasně nemizí ani nenaskakuje před nosem.
Ještě mne čeká hodně práce, dát to celé dohromady. Takže kdy přesně to bude nemohu přesně určit. Nové DVD bude k dispozici až od úterka. Tedy pokud něco nevybuchne, jak se nyní před aktualizací stále děje.

Paráda Zbynku!!! Vidím že OR ti celkom slušné fachčí občas to sekne z dovodu načítavania tiles suborov... ale inak paráda ! :) krajina krásne urobená :) klobuk dole

Nemůžu se zbavit dojmu, že OR má problémy s plynulostí vlastního enginu. Opět nejnovější experimentální verze 2915 cuká jako prase i na opravdu výkonných sestavách. Nedostatkem výkonu to rozhodně není. Je to jako by na pozadí zkoušeli nové věci na úkor plynulosti grafického enginu.
Jinak krajinka vypadá jako opravdová, dost uvěřitelně. A to jste pane Šemora někde tenkrát prohlašoval, že nejste krajinář. :-)
Výborná práce!

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře